Ζω καλύτερα- Ευ Ζην- Τέλος Α’ κύκλου Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Σας παρουσιάζουμε τις ομαδικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του θέματος της διατροφής.

IMG f632fd33f4ba47fed0366af1370144c8 V

Ο μικρός ελέφαντας που τρώει μόνο υγιεινά φαγητά!

 

IMG 12307435a6725e62fea382da755aeed1 V

Η πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής

 

20221108 092610

Το δικό μας πορτρέτο με αληθινά φρούτα- με αφορμή τον πίνακα “Φθινόπωρο” του Τζ. Αρτζιμπόλντο!

 

IMG a78fdba38d11baabe23ada67ebc31720 V

Το ποίημα της υγιεινής διατροφής!

 

 

IMG 88750682062716547d5d0694166c1cbd V

Το τραγούδι της υγιεινής διατροφής

 

 

 

IMG 7ded9e3e4f2bfc242ec6a174574038e8 V

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της διατροφής!

 

IMG 3fd176ad8a1c6820915a8062daa26706 V

Το ουράνιο τόξο της διατροφής!

 

IMG d515cacd36f60cbbfd52db6558ba7a76 V

Από που έρχονται οι τροφές μας;

 

Επίσκεψη διατροφολόγου στο νηπιαγωγείο μας!

“Ο Ρούλης ο Διατροφούλης και η περιπέτειά του στον κόσμο της υγιεινής διατροφής”, που αποτέλεσε το πρόγραμμα του πρώτου Θεματικός Κύκλος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της ενότητας “Ζω καλύτερα- Ευ Ζην”, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της διατροφολόγου κ. Κυριακής Βασιλειάδου. Η καλεσμένη μας, μας υπενθύμισε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής καθώς και τους λόγους που είναι τόσο σημαντικό να την ακολουθούμε στη ζωή μας. Επιπλέον, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελιάς, που ήταν στις 26-11, μας μίλησε για τον σημαντικό αυτό καρπό στη διατροφή μας. Για το λόγο αυτό μας έκανε δώρο κι ένα δεντράκι ελιά, για να το φυτέψουμε στην αυλή του νηπιαγωγείου μας.

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Κυριακή για τη συμβολή της στο πρόγραμμα μας καθώς και για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας μετέφερε.

.jpg

Ας ακολουθήσουμε και μερικές συμβουλές της!



Λήψη αρχείου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

koinonikoi leitourgoi

Αγαπητοί μας γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 29/11/2022 και για κάθε Τρίτη, θα έχουμε τη χαρά να  είναι μαζί μας, στο προσωπικό του σχολείου μας, η  κοινωνική λειτουργός κα Βέττη Χρυσάνθη.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της κοινωνικής λειτουργού, παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας με τους γονείς των μαθητών και η συμβουλευτική τους υποστήριξη σε θέματα γονεϊκότητας και άσκησης του γονεϊκού ρόλου, επικοινωνίας και διαχείρισης σχέσεων στην οικογένεια, υποστήριξης των μαθητών με ή χωρίς αναπηρία κ.ά.. Στόχος είναι η ενδυνάμωση των μαθητών του νηπιαγωγείου και της οικογένειάς τους διασφαλίζοντας τη σύνδεση και τη συνεργασία μεταξύ του σχολείου και της οικογένειας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε, αν φυσικά το επιθυμείτε με την Σχολική Κοινωνική Λειτουργό με τον παρακάτω τρόπο.

Σεβόμενοι το προσωπικό απόρρητο και τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, αναφέρουμε τα βήματα επικοινωνίας

  1. Επικοινωνείτε με τη διευθύντρια του σχολείου και εκδηλώνετε το ενδιαφέρον σας για ραντεβού.
  2. Η διευθύντρια μεταφέρει το αίτημα σας στην κοιν. λειτουργό και δίνει τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, τηλ. επικοινωνίας).
  3. Η κοινωνική λειτουργός έρχεται σε επαφή μαζί σας με e-mail ή τηλέφωνο για να συμφωνήσετε από κοινού το μέσο και τον τρόπο επικοινωνίας.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας, για το καλό των παιδιών μας!

 

 

 

 

 

 

 

Άσκηση σεισμού

earthquake1 1

 

Την Τετάρτη 23/11/2022 πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας άσκηση ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού.

Σκοπός της άσκησης είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού εκπαιδευτικών και παιδιών για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού καθώς και η μείωση των επιπτώσεων ενός σεισμού σε ότι αφορά τη σχολική μας μονάδα.

Εκπαιδευτικοί και  παιδιά ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και προβλέπεται από το Σχέδιο Διαχείρισης  Σεισμικού Κινδύνου  του σχολείου μας (βλέπε παλαιότερη ανάρτηση).

 

 

Ντενεκεδούπολη!!!

Σε μια αλλιώτικη πολιτεία φτιαγμένη από ντενεκέδες ξεκινά η ιστορία μας. Μια διαχρονική ιστορία, που μιλά για την ελευθερία και τη δημοκρατία στα παιδιά, μέσα από την ματιά  της ευρηματικής συγγραφέας  Ευγενίας Φακίνου και πλαισιωμένης από την καταπληκτική μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου.  Οι ήρωες του παραμυθιού μεταμορφώθηκαν σήμερα, ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνίου και απέκτησαν φωνή, κίνηση και ζωή, από τις νηπιαγωγούς.  Η μαγεία του κουκλοθέατρου έκανε το θαύμα της και η αυλή του νηπιαγωγείου γέμισε με γέλια, χαρά, τραγούδι και ενθουσιασμό. Παιδιά κι εκπαιδευτικοί γίναν ένα, καθώς αφέθηκαν και παρασύρθηκαν από τη δυναμική της τέχνης, που γεφυρώνει, απελευθερώνει και μας φέρνει κοντά. Ζήσαμε κάτι μοναδικό, η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και για μία ακόμη φορά αισθανθήκαμε ευλογημένοι ως εκπαιδευτικοί.

20221121 084723

Οι κάτοικοι της Ντενεκεδούπολης

 

1 1

ΣΣΣΣΣΣΣ…. Ο Λαδένιος κοιμάται!!

 

2

Και τώρα…. τι κάνουμε τώρα;;

 

IMG 4d0eb83f0f23ca1668a0f57c59ecbc9b V

Οι ήρωες υποκλίνονται και μας αποχαιρετούν!

 

Και του χρόνου!!

Το μαγικό ταμπούρλο

Τι μπορεί να κάνει ένα μαγικό ταμπούρλο; Σκεφτήκαμε κι εκφράσαμε πολλές ιδέες ώσπου ακούσαμε την ομότιτλη  ιστορία του γνωστού συγγραφέα και παραμυθά Τζάνι Ροντάρι, η οποία μας αποκάλυψε την πιο σημαντική μαγική ιδιότητα του ταμπούρλου… πως όταν χρησιμοποιούμε τη δύναμη μας για καλό σκοπό.. τότε αυτή η καλοσύνη και η αλληλεγγύη θα επικρατήσουν!

Η αφήγηση του παραμυθιού και οι θεατρικές δράσεις που την ακολούθησαν πραγματοποιήθηκαν από τον κύριο Βασίλη Λειβαδίτη, ηθοποιό και σκηνοθέτη στην ομάδα “Ανατολικά του Νέστου”. Κι επειδή ο αγαπητός Ροντάρι μας ενέπνευσε, στο τέλος ο κύριος Βασίλης μας βοήθησε να δημιουργήσουμε και μια δική μας ιστορία με τους δικούς μας ήρωες.

Τον ευχαριστούμε θερμά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά με νέες θεατρικές δράσεις.

 

μαγικό ταμπούρλο1 1

“ΣΕΧΡΑΖΑΝΤ: ήχοι, εικόνες και παραμύθια της Ανατολής”

“Σεχραζάντ: ήχοι, εικόνες και παραμύθια της Ανατολής”, στο 9ο Νηπιαγωγείο μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Μια διαφορετική προσέγγιση, μια διαφορετική εμπειρία, που μας καθήλωσε !! Η μουσική έχει δύναμη, είναι μια γλώσσα διαφορετική και μιλάει κατευθείαν στην ψυχή

και στο συναίσθημα. Με το μαγικό χαλί υφασμένο από το πολύχρωμο υφάδι των τεχνών αφεθήκαμε και πετάξαμε ψηλά, στης Ανατολής τα μέρη, στις χίλιες και μία νύχτες, όπου η αγάπη πάντα νικά….

PSX 20221105 171658