ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ EUROPE CODE WEEK_9o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ



Λήψη αρχείου

ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ 9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Το παραμύθι, πόσο παράξενο αλήθεια! Τόσο απλό, τόσο ταπεινό, αλλά συνάμα τόσο μεγάλο και τόσο δυνατό. Μιλάει κατευθείαν στην καρδιά, στην κάθε ευαίσθητη χορδή μας. Μαγεύει και ταξιδεύει, σε ταξίδια άλλα…πέρα και έξω από κάθε πλαίσιο. Εξάλλου η φαντασία δεν έχει πλαίσιο, έχει φτερά όπως και η τέχνη. ΝΑΙ!! ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ!!

Ευχαριστούμε την κινητή βιβλιοθήκη για τα 133 παραμυθοταξίδια που μας χάρισε!!

thumbnail 1              thumbnail

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ



Λήψη αρχείου

Code Week 2022- Oι δραστηριότητές μας!

9ο Νηπ Ξανθης 1 9ο Νηπ Ξανθης 2 9ο Νηπ Ξανθης 3 code week

Το ταξίδι της ρομποτικής στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα μας εντυπωσίασε! Μάθαμε πολλά αλλά κυρίως διασκεδάσαμε!

Αρχικά, προγραμματίσαμε το ρομποτάκι BeeBot με διάφορες διαδρομές ώστε να μαζέψει όλα τα δωράκια και να φτάσει στην τούρτα γενεθλίων!

Έπειτα, διαλέξαμε κενά τετράγωνα για να κρύψουμε τα δικά μας δωράκια και γράψαμε τον κωδικό της διαδρομής με βελάκια ώστε να τα ακολουθήσουν τα άλλα σχολεία της συμμαχίας μας και να βρουν τα κρυμμένα δώρα μας!

Τέλος, ακολουθήσαμε τους κώδικες που μας έστειλαν τα άλλα σχολεία για να βρούμε και τα δικά τους κρυμμένα δώρα!

Happy Birthday Code Week! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2023! Μέχρι τότε όμως εμείς θα συνεχίσουμε με άλλες δραστηριότητες ρομποτικής!

Happy Birthday Code Week!

λήψης

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2022 ξεκινάει! Το νηπιαγωγείο μας θα πάρει μέρος στη δράση με θέμα τη ρομποτική  σε μια συμμαχία με πολλά σχολεία εντός και εκτός Ελλάδας.

Περιγραφή Δράσης: Είναι τα γενέθλια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κώδικα! Στον χάρτη που ετοίμασε η συντονίστρια της δράσης οι μαθητές θα προγραμματίσουν τη Beebot (μέλισσα ρομπότ) ώστε να μαζέψει όλα τα δώρα και να φτάσει μέχρι την τούρτα, δηλαδή στο τέλος της διαδρομής. Επίσης, κάθε σχολείο που συμμετέχει θα “κρύψει” ένα δώρο σε ένα κενό τετράγωνο στο χάρτη και θα ανεβάσει τον κώδικα της διαδρομής της Beebot, ώστε τα άλλα σχολεία να ανακαλύψουν το κρυμμένο δώρο.

Περίοδος υλοποίησης: Οκτώβριος 2022

Ξεκινάμε το ταξίδι της ρομποτικής!

Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων ξεκινούν ξανά!

011 0



Λήψη αρχείου