ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ_ΒΙΝΤΕΟ_ΠΟΙΗΜΑ

Τα παιδιά τραγουδούν την Ειρήνη

 

BINTEO: https://drive.google.com/file/d/1xYI7RU39CwTSpSvrw6gaQYoeNj70Vuxi/view?usp=drivesdk

 

         Τα μπαλόνια της Ειρήνης

(ποίημα αφιερωμένο στα παιδάκια μας)

 

Τραγουδάμε για την Ειρήνη

κι η φωνή μας ταξιδεύει.

Πολύχρωμη η ευχή μας

τον κόσμο κυριεύει.

 

Χρώματα, φως και λάμψη

γεμίζουν τον καμβά,

σκορπίζοντας τη στάχτη

που ο πόλεμος γεννά.

 

Μπαλόνια της Ειρήνης

απ΄ του 9ου τα παιδιά,

με όνειρα κι ελπίδα

γι΄ αγάπη στην καρδιά.

 

Τον ήλιο της ειρήνης

τον στέλνουμε παντού.

Η ελπίδα για τον κόσμο

η καρδιά μικρού παιδιού.

            Ζωή Παπαλάμπρου

ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ!

XanthiPost

 

9ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης

Τα μπαλόνια της ΕΙΡΗΝΗΣ γέμισαν τον γαλανό ουρανό με  ευχές, όνειρα και ελπίδα !

Τα μικρά παιδιά «φούσκωσαν» τα μπαλόνια της ειρήνης με συναισθήματα, όνειρα και σκέψεις για την ειρήνη – Με την ελπίδα πως τα όμορφα λόγια τους  και οι σκέψεις τους θα «ακουστούν» απ’ άκρη σ’ άκρη της γης.

 

Ζωή Παπαλάμπρου : Όταν  σχολείο και  σπίτι βαδίζουν χέρι χέρι η μάθηση εδραιώνεται και αποκτά βαθιές ρίζες

 

 

Η Διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης  κ.  Ζωή Παπαλάμπρου μίλησε στο xanthipost.gr για την υπέροχη δράση που έλαβε χώρα στην αυλή του Νηπιαγωγείου χθες Τετάρτη 06 Απριλίου στις 10.00 το πρωί ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες ποικίλες δραστηριότητες παιγνιώδους μορφής μέσα στην τάξη αλλά και έξω από αυτήν.

 

Όπως υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η κ. Παπαλάμπρου : «…Ένας από τους στόχους του Νηπιαγωγείου είναι η εκπαίδευση για την ιδιότητα του παγκόσμιου πολίτη. Στα πλαίσια λοιπόν της εκπαίδευσης αυτής, μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης ασχολούμαστε από το Νηπιαγωγείο, με παγκόσμια ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προσέγγιση αξιών όπως είναι η δικαιοσύνη, η ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα , η εκπαίδευση για την Ειρήνη και η πρόληψη των συγκρούσεων. Όλα αυτά γίνονται μέσω της ανάπτυξης βιωματικών διαδραστικών project, που είναι στενά συνδεδεμένα με τα εργαστήρια δεξιοτήτων που εφαρμόζονται στο Νηπιαγωγείο. Στοχεύοντας λοιπόν στην εκπαίδευση των πολιτών του αύριο για έναν καλύτερο κόσμο, αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα project για την Ειρήνη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξία αυτή, λόγω και των εξελίξεων της επικαιρότητας όπου τα παιδιά έχοντας ακούσματα, την ζουν, την αντιλαμβάνονται και την ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο. Έτσι λοιπόν, προσπαθώντας να δώσουμε απαντήσεις και να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν την αξία της Ειρήνης με ότι αυτή συνεπάγεται, προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη δράση, που την ονομάσαμε «Τα μπαλόνια της Ειρήνης»…»

 

 

 

 Τα μπαλόνια έφυγαν από τα χέρια των παιδιών για να μεταφέρουν  το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά του πολέμου αλλά και σε όλη τη γη

 

Τα μικρά παιδιά σχημάτισαν  το σήμα της Ειρήνης με τα σώματά τους και έστησαν χορό τραγουδώντας το τραγούδι «ΑΝ» του Γιάννη Κότσιρα. Στα κεφαλάκια τους φορούσαν καπέλα με το άσπρο περιστέρι της Ειρήνης και στα στολισμένα με κορδέλες χέρια τους  κρατούσαν πολύχρωμα μπαλόνια. Με το σύνθημα Ειρήνη τα μπαλόνια τους πέταξαν ψηλά και  γέμισαν τον γαλανό ουρανό με  ευχές, όνειρα και ελπίδα για Ειρήνη και ευημερία.  Όμορφες ευχές, βγαλμένες από την καρδιά τους, για ένα καλύτερο αύριο στο μεγάλο μας σπίτι, τη γη.

 

Επίσης τα παιδιά στόλισαν το δέντρο της Ειρήνης, στην είσοδο του σχολείου τους, με ζωγραφιές που απεικονίζουν για τον καθένα το τι είναι η Ειρήνη και τι αντιπροσωπεύει.

 

 

Παράλληλα  έλαβαν  μέρος στην προσπάθεια του «Χαμόγελου του παιδιού» με την ονομασία «Το αρκουδάκι μου για εσένα», όπου το κάθε παιδάκι δώρισε το δικό του αρκουδάκι στα παιδάκια του πολέμου, στα παιδάκια της Ουκρανίας. Μέσα από αυτή τη δράση έμαθαν την αξία της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης.

 

 

 

 Όπως επεσήμανε η κ. Παπαλάμπρου στα πλαίσια της συνέντευξής της στο xanthipost.gr «..Μέσα σε αυτές τις δράσεις  εμπλέξαμε και τους γονείς διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν  σχολείο και  σπίτι βαδίζουν χέρι χέρι η μάθηση εδραιώνεται και αποκτά ρίζες, βαθιές…»

 

Η Διευθύντρια του 9ου Νηπιαγωγείου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τις συναδέλφους της νηπιαγωγούς  που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των στόχων της σχολικής μονάδας, δουλεύοντας με μεράκι και δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό όπως και τους γονείς των μικρών παιδιών για την συνεργασία τους και την έμπρακτη υποστήριξή τους.

 

Τα παιδιά με τη ζωντάνια  και το ταπεραμέντο τους ομορφαίνουν την κάθε μας δράση  και κατ΄ επέκταση τη ζωή μας

 

Πάνω από όλα όμως ευχαρίστησε τους πρωταγωνιστές αυτής της δράσης , τα μικρά παιδάκια, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «…με τη ζωντάνια  και το ταπεραμέντο τους ομορφαίνουν την κάθε μας δράση  και κατ΄επέκταση τη ζωή μας…»