Τρέφομαι υγιεινά … και προσφέρω με χαρά!!

IMG 37e2d47ea18259521c3f5cd6b015bf79 V

Η αξία της προσφοράς μπορεί να μεταδοθεί στα παιδιά μέσα από πολλές αφορμές στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου. Μια από αυτές ήταν μέσω της υλοποίησης του 2ου εργαστηρίου δεξιοτήτων με τίτλο «Τρώω υγιεινά και ο Πλανήτης γη χαμογελά»! Αφού συνδέσαμε τις υγιεινές μας διατροφικές συνήθειες με την προστασία του πλανήτη μας, σκεφτήκαμε άλλον ένα λόγο για χαμόγελα…

Να προσφέρουμε με πολλή αγάπη τα συσκευασμένα προϊόντα, που έφεραν τα παιδάκια στο σχολείο για τις ανάγκες του προγράμματος, στην Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης (ΟΚΑΞ), μέσω της οποίας θα δοθούν εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Μετά από επικοινωνία τα συσκευασμένα τρόφιμα παραδόθηκαν στην Ομάδα.

Ευχαριστούμε πολύ τα παιδάκια μας και τις οικογένειές τους που ανταποκρίθηκαν και σε αυτό το σημαντικό κάλεσμα!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ ΚΑΙ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ!!!

Εγγραφές

ΕΓΓΡΑΦΕΣ_9ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

 

Αγαπητοί μας γονείς,

για το σχολικό έτος 2022-2023 οι εγγραφές στο Νηπιαγωγείο θα πραγματοποιηθούν από  1η έως την 20η Μαρτίου

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς.

  • Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23 εγγράφονται μαθητές γεννημένοι το 2018.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου, σχετικό αποδεικτικό στο όνομα του, όπως ένα λογαριασμό ΔΕΚΟ (π.χ. ΔΕΗ, ΔΕΥΑΞ) ή μισθωτήριο συμβόλαιο, ή  βεβαίωση Ε1 από το TAXISnet ή οποιοδήποτε δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας. Αν ο πάροχος του λογαριασμού κατάθεσης, είναι ιδιώτης, τότε θα χρειαστεί να αναρτηθούν δύο λογαριασμοί (πχ ρεύματος και τηλεφώνου)

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

Επισημαίνουμε ότι το Νηπιαγωγείο μας  δεν συστεγάζεται με άλλη σχολική μονάδα.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

 

ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤOYN

  1. Aίτηση εγγραφής ολοημέρου (μόνο για όσους/όσες επιθυμούν ολοήμερο),  που υπογράφεται και από τους δύο γονείς. Μπορείτε να την παραλάβετε  από το Νηπιαγωγείο ή να την εκτυπώσετε από εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ
  2. Το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή (ΑΔΥΜ) συμπληρωμένο από τον γιατρό του παιδιού. Μπορείτε να το εκτυπώσετε από εδώ adym_el(2 σελ.).
  3. Το βιβλιάριο υγείας ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια, που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. Από το βιβλιάριο, θα χρειαστεί να προσκομίσετε στο Νηπιαγωγείο την εκτύπωση της πρώτης σελίδας με τα στοιχεία του παιδιού καθώς και τις σελίδες που αναγράφονται τα εμβόλια.
  4. Το δελτίο στοιχείων ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΓΓΡ. ΠΑΙΔΙΟΥ

Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς και κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί  προϋπόθεση εγγραφής.

Το Πιστοποιητικό Γέννησης εκδίδεται αυτόματα μέσω του Δημοτολογίου από τη Δ/νση του Σχολείου, οπότε δεν χρειάζεται να μας το προσκομίσετε.

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΥΠΟΔΟΧΗ

Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Θα γίνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη με αριθ. πρωτ. Φ7/124668/ΦΔ/Δ1/18-9-2020, σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

 Πρόγραμμα Νηπιαγωγείου

Πρόωρη υποδοχή νηπίων: 7:45-8:00πμ (αφορά μόνο μαθητές του ολοήμερου προγράμματος)
Υποχρεωτικό Πρόγραμμα φοίτησης: Προσέλευση: 8:15-8:30πμ Αποχώρηση: 13:00
Ολοήμερο Πρόγραμμα: Αποχώρηση: 16:00

Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται

ΠΡΟΝΗΠΙΑ-ΝΗΠΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Τα προνήπια που ήδη φοιτούν στο νηπιαγωγείο και θα είναι νήπια την επόμενη σχολική χρονιά, εγγράφονται αυτεπάγγελτα, ωστόσο για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα σας παρακαλούσαμε φέρετε το βιβλιάριο για τον έλεγχο των προβλεπόμενων εμβολίων (την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου). Για όσα παιδιά επιθυμείτε να τα εγγράψετε  στο ολοήμερο, θα πρέπει  να επικοινωνήσετε  με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων και να φέρετε συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής ολοημέρου που θα σας δοθεί από το νηπιαγωγείο. Συγκεκριμένα: α) τα παιδιά που ήδη είναι εγγεγραμμένα στο ολοήμερο, θα πρέπει να κάνουν ανανέωση εγγραφής ολοημέρου και β) τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σε πρωινό τμήμα και επιθυμούν την εγγραφή τους στο ολοήμερο για τη νέα σχολική χρονιά, θα πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής ολοημέρου.

Επίσης  οι γονείς των παιδιών μας που θα πάνε στο δημοτικό,  θα παραλάβουν τη βεβαίωση φοίτησης από τις νηπιαγωγούς των τάξεων. Τη βεβαίωση αυτή θα τη χρησιμοποιήσουν για την εγγραφή τους στο Δημοτικό Σχολείο.

 

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην διενέργεια της εγγραφής επικοινωνήστε μαζί μας.

Πριν την προσέλευση σας στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία. Ώρες (11:00΄-13:00΄ πμ), καθημερινά. Μπορείτε να επισκέπτεστε το σχολείο από τις 11:30΄ έως και τις 12:30΄, αφού  δηλώσετε στο edupass την επίσκεψή σας ως επισκέπτης.

Επίσης έχετε τη δυνατότητα να στείλετε με email, σκαναρισμένα  τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομισθούν στο σχολείο, στο email του Νηπιαγωγείου.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

  1. mail@9nip-xanth.xan.sch.gr
  2. Tηλέφωνο Νηπιαγωγείου: 25410-72169
  3. Ιστοσελίδα Νηπιαγωγείου:https://blogs.sch.gr/9nipxan/

 

 Ολόκληρη η εγκύκλιος: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

 

Για να κάνετε την εγγραφή θα μπείτε εδώ: Εγγραφή στο Νηπιαγωγείο

 

Όρια νηπιαγωγείων Ξάνθης, ανάλογα με τη δ/νση κατοικίας στον παρακάτω σύνδεσμο. Άνοιγμα συνδέσμου ΟΡΙΑ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ-2022-2023 (1)

 

Υπόδειγμα αίτησης σε περίπτωση μετεγγραφής: ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ  

 

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου

Ζωή Παπαλάμπρου

 

 

 

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ_ΤΕΛΟΣ ΔΙΜΗΝΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ: Φροντίζω το περιβάλλον

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : “Τρώω υγιεινά και ο Πλανήτης γη χαμογελά”

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: Μελλοντικοί  πολίτες με σεβασμό προς τον εαυτό τους και το περιβάλλον!!!

IMG 63d8d5204d35e077ebc10f90cb8557fa V 3 IMG a0a42ff96c882c9ce18dd7f2850f8970 V 2 IMG b682d9885641b4c4c7d9f608682b5d06 V 2 IMG 7f87df22d9573dc63c336263feccd612 V 1 IMG 0b88478332752b6d66c2dc4d40b89c80 V 2 IMG 1f2ac800b0a56bb02c79dfc688f629e9 V 2 IMG 442a936835b5ba8f7da2a91fa052fe90 V Αντιγραφή 1

ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Την Παρασκευή 11/02/2022 πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας η δεύτερη άσκηση ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού.

Σκοπός της άσκησης είναι η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού εκπαιδευτικών και παιδιών για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού καθώς και η μείωση των επιπτώσεων ενός σεισμού σε ότι αφορά τη σχολική μας μονάδα.

Εκπαιδευτικοί και  παιδιά ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και προβλέπεται από το Σχέδιο Διαχείρισης  Σεισμικού Κινδύνου  του σχολείου μας.

Όταν το θέατρο έρχεται στο Νηπιαγωγείο…..!!!

“Το μυστήριο στην τάξη”…λύθηκε!!!

 

theatriko paixnidi theatriko paixnidi 2

 

Ένας αδέξιος και πονηρός ντεντέκτιβ ήρθε στο νηπιαγωγείο μας για να ζητήσει τη βοήθειά μας ώστε να λύσει ένα μυστήριο 30 χρόνων…. Εμείς τον υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά και… λύσαμε γρίφους, απαντήσαμε σε ερωτήσεις, παίξαμε θεατρικά παιχνίδια κι έτσι τα καταφέραμε! Λύσαμε με επιτυχία το μεγάλο μυστήριο αλλά κυρίως περάσαμε υπέροχα και δημιουργικά!

Ευχαριστούμε θερμά  τον ηθοποιό Βασίλη Λειβαδίτη, από τη θεατρική ομάδα “Ανατολικά του Νέστου” για την όμορφη εκπαιδευτική- θεατρική δράση που ετοίμασε σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και την υλοποίησε στο νηπιαγωγείο μας στις 4 και 7 Φεβρουαρίου. Η δράση υλοποιήθηκε ξεχωριστά σε κάθε ένα από τα τμήματά μας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας.