ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ_ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ_ΤΕΛΟΣ ΔΙΜΗΝΟΥ



Λήψη αρχείου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 2021-22



Λήψη αρχείου

Βάση bee-bot για ατελείωτα παιχνίδια ρομποτικής !!

ΒΟΤBEE BOT

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Κύριο Γιώργο Τσαταλτζινό για τη χειροποίητη βάση bee-bot που έφτιαξε για το Νηπιαγωγείο μας !!

 

Κύριε Γιώργο οι μικροί μας μαθητές χάρηκαν πολύ !!

 

 

Εργαστήριο σαπουνιού στο νηπιαγωγείο μας!

sapounia

 

Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο μας την κυρία Ελένη, ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου Focus-ThraceCosmetics – FTC (Ε. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΟΥ – Α. ΚΑΛΑΦΑΤΖΗ Ο.Ε.) που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη και την κυρία Μαρίζα, χημικό του εργαστηρίου, ώστε να μας βοηθήσουν να φτιάξουμε τα δικά μας χειροποίητα σαπούνια με φυσικά υλικά.

Μέσα στο εργαστήριο, οι δυο ειδικοί αρχικά συζήτησαν με τα παιδιά για το δέρμα μας, για τους λόγους που πρέπει να το φροντίζουμε, τι είναι το σαπούνι και πως  βοηθά στην διατήρηση της υγείας του σώματός μας. Μας έδειξαν τον σωστό τρόπο για να σαπουνίζουμε τα χέρια μας ώστε να απομακρύνονται όλα τα μικρόβια.

Στη συνέχεια περάσαμε στη φάση της παρασκευής του σαπουνιού, ξεκινώντας με ένα πείραμα: την ανάμειξη του νερού με το λάδι. Αφού μας εξήγησαν τους λόγους που δεν αναμειγνύονται τελικά αυτά τα 2 υλικά συνεχίσαμε με την παρασκευή του σαπουνιού από φυσικά υλικά όπως έλαια και νερό.

Η πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία δημιούργησε απορίες στα παιδιά, τις οποίες έλυσαν οι 2 καλεσμένες μας. Κλείσαμε την όμορφη παρουσίαση με συμπεράσματα για το πως πρέπει να φροντίζουμε το περιβάλλον και τον πλανήτη μας χρησιμοποιώντας φυσικά σαπούνια!

Σας ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη και εποικοδομητική εμπειρία που αποκομίσαμε από την επίσκεψή σας.

♦Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστά σε κάθε τμήμα και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας.♦