Αποτελέσματα κλήρωσης!!!14 Ιουνίου…ημέρα μεγάλου μυστηρίου!

 

Αγαπητοί μας μαθητές  και συμπολίτες … ελάτε να λύσουμε όλοι μαζί το μυστήριο…

Τί μπορεί να κάνει έναν εθελοντή να χαλαρώσει;

Τί νομίζετε ότι είναι αυτό που θα βλέπει για δέκα λεπτά ένας αιμοδότης και θα τον κάνει να αισθάνεται χαλαρός και χαρούμενος;

Τί είναι αυτό που εσείς μαντεύετε ότι είναι χρήσιμο για να τον κάνει να αισθανθεί περήφανος που δίνει το αιματάκι του για να χαρίσει τη ζωή σε 1…2…3… ανθρώπους;

ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ αυτό που εσένα θα σε χαλάρωνε…ή φωτογράφισέ το ή κατασκεύασε το και στείλτο μας φωτογραφία στο email: mail@9nip-xanth.xan.sch.gr ώστε να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί την 14η Ιουνίου… Δεχόμαστε συμμετοχές από όποιον ενδιαφέρεται ανεξαρτήτου τόπου και ηλικίας…

Όποιο έργο κληρωθεί διεκδικεί το βιβλίο που αποτέλεσε αφορμή να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα στα πλαίσια του προγράμματός της τάξης μας.

Στα βιβλία θα χαθώ..το νόημα της ζωής να βρω… για τον κόσμο αυτόν που ζω

και δεν είναι άλλο από το

Δώρο Ζωής, για 1 και 2 και 3 και 1013 – Εκδόσεις Ευγνώμων

Η κλήρωση και το αποτέλεσμα της θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του νηπιαγωγείου στις 15-6.

Όλα τα έργα θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται από το σχολείο μας (Τηρώντας όλα τα μέτρα που προστάζει η περίοδος που διανύουμε)!

Στην συνέχεια θα γίνει δωρεά των εκτυπώσεων στο τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης ώστε να συνεχίσει να εκτελείται ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκαν τα έργα….

Μείνετε συντονισμένοι για να κάνουμε δυνατό αυτό που φαντάζει αδύνατο…

Δίνω αίμα και βοηθώ

Όσο περισσότερους συνανθρώπους μου μπορώ…

Με τα βιβλία αγκαλιά…πάμε πάντα πιο μπροστά!

Στα πλαίσια του προγράμματος

Στα βιβλία θα χαθώ…το νόημα της ζωής να βρω… για τον κόσμο αυτόν που ζω…

Είχαμε την τιμή να πάρουμε συνέντευξη από τη συγγραφέα Μαρία Τσιβίκα

αφού έγινε ανάγνωση του βιβλίου :

Η συγγραφέας μας χάρισε απλόχερα το βιβλίο της και σε μορφή ebook  με αποτέλεσμα να μας βοηθήσει να έρθουμε σε επαφή με τα είδη βιβλίου…

Επιπροσθέτως, ζωγραφίσαμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο τους ήρωες του βιβλίου. Πήραμε μέρος στην κλήρωση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές με τις  ζωγραφιές τους, από Ελλάδα και Κύπρο.  Τυχερός της κλήρωσης ήταν ένας ΜΑΘΗΤΗΣ μας, γι΄ αυτό το λόγο, καλωσορίσαμε στην Ξάνθη άλλο ένα αντίτυπο του βιβλίου, καθώς και ένα κουκλάκι χειροποίητο του βασιλιά “Προβληματά” (κεντρικός ήρωας του παραμυθιού) !!!!

Η παραπάνω συμμετοχή μας, αποτέλεσε το έναυσμα για να συζητήσουμε τον σκοπό συμμετοχής σε αγώνες και διαγωνισμούς, την δύναμη της βελτίωσης των έργων μας και των εαυτών μας και το μοίρασμα του συναισθήματος της χαράς που ένιωσε ο συμμαθητής μας. Εκφράσαμε και διαχειριστήκαμε όλα τα συναισθήματα που προκλήθηκαν και μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που προβάλλονται χωρίς ΦΟΒΟ. Έτσι κάναμε ένα βηματάκι πιο κοντά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προβάλλονται στη ζωή μας αλλά και στην αγάπη μας για τα βιβλία.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Τσιβίκα και ευχόμαστε όλα της τα παιδάκια-βιβλία να βρίσκουν απάνεμα γλυκά  λιμανάκια στις ψυχούλες μικρών και μεγάλων αναγνωστών.

Συμμετοχή στο μαθητικό διαγωνισμό Κύπρος – Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες!

Θεωρώντας δεδομένο ότι το μυαλουδάκι των μικρών μας ( προνηπίων και νηπίων) ταξιδεύει καθημερινά και ασταμάτητα σε μέρη φανταστικά και μη…ξεκινήσαμε κι εμείς το ταξίδι μας για να γνωρίσουμε την “αδερφούλα” Κύπρο μας….

Μέσα σε μια τόση ιδιαίτερη χρονιά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κηδεμόνες-βοηθούς των παιδιών που βοήθησαν με κάθε τρόπο, σεβόμενοι τις παρούσες συνθήκες ώστε να καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας όλες τις δραστηριότητες που απαιτούνταν και να δημιουργηθεί το βιβλίο με το οποίο λαμβάνει μέρος το 9ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης στον μαθητικό διαγωνισμό .

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάμε τα μικρά διαμαντάκια που έχουμε στις τάξεις μας να αντιληφθούν την σημασία και την αξία της συμμετοχή σε διαγωνισμούς και την ΝΙΚΗ που απολαμβάνουν συμμετέχοντας. Νικητής είναι όποιος συμμετέχει, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, γιατί ακριβώς με την συμμετοχή βγαίνει στην επιφάνεια η λάμψη του καθενός. Κάθε νέα συμμετοχή στηρίζεται στην γνώση που αποκομίζουμε από την προηγούμενη, γινόμαστε πιο έμπειροι και καλλιεργούμε πιο πολύ τον εαυτό μας. Σημασία έχει πάντα το ταξίδι. ..

Φέτος λοιπόν κι εμείς είδαμε νέες χώρες, μάθαμε για νέους πολιτισμούς και αποτυπώσαμε με όποιο μέσο μπορούσαμε μέρος από τις γνώσεις που αποκομίσαμε, δημιουργώντας ομαδικά το κείμενο και την εικονογράφηση του βιβλιου μας.

https://blogs.sch.gr/9nipxan/files/2021/05/ΠΑΡΑΜΥΘΙ_9-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΞΑΝΘΗΣ11.pdf

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021- Σχολεία κλειστά λόγω επιμόρφωσης

Αγαπητοί μας γονείς,

σας πληροφορούμε ότι κατόπιν  πρόσκλησης  του ΠΕ.Κ.Ε.Σ στα πλαίσια σχετικού προγράμματος του ΙΕΠ, για υποχρεωτική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών, τη Δευτέρα 24 Μαίου 2021 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Καθυστέρηση παραλαβής test

Αγαπητοί μας γονείς,

λόγω καθυστέρησης παραλαβής των self test από το συνεταιρισμό φαρμακοποιών Ξάνθης και κατά συνέπεια των φαρμακοποιών, δεν μπόρεσαν πολλοί να προμηθευτούν το self test.

Για το λόγο αυτόν  μπορούν να γίνουν τα παρακάτω:

Μέχρι αύριο θα μπορούν όσοι επιθυμούν να κάνουν το rapid test δωρεάν ΣΕ ΔΗΜΌΣΙΑ ΔΟΜΉ (Π.Χ. στρατόπεδο Στεφανίδη, Αποστολίδη)

Τα φαρμακεία ως τις 9.00 π.μ. θα προμηθευτούν τα self test και θα μπορούν οι μαθητές να προσέλθουν στα σχολεία με σχετική καθυστέρηση (μέχρι τις 9:30΄), προκειμένου να εισέλθουν ασφαλείς σε αυτά.

Eπίσης, όταν ένα self test βγει θετικό τότε το δηλώνει ο γονέας στο testing.gov και αμέσως έρχεται μήνυμα για ραντεβού επιβεβαίωσης ΜΟΝΟ για την  στρατιωτική δομή του Στρατοπέδου Στεφανίδη και στο αμφιθέατρο.

Η δομή αυτή επιβεβαιώνει ένα θετικό self test.