Τη Δευτέρα 7-4-2025 οι Δ’2 και Ε’ τάξεις του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, στο Δρέπανο, προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδιοργανώθηκε από τον όμιλο ΤΙΤΑΝ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», με τίτλο: “Παρατηρώντας την επιστήμη”.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα video animation 1-2’ με πληροφορίες για το DNA κι έπειτα οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες που πραγματοποίησαν, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, 2 διαδραστικά πειράματα: DNA ORIGAMI και ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ.
Η καινούρια γνώση, που τόσο εύληπτα δόθηκε στα παιδιά, τα ενθουσίασε και τα βοήθησε να καταλάβουν δύσκολες βιολογικές έννοιες με παιγνιώδη τρόπο!