Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχαν οι μαθητές/τριες των Β’1, Β’2, Γ’2 και Δ’1 τάξεων την Τρίτη, 28-1-2025. Διαδικτυακή και διαδραστική, καθώς μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης συνδεθήκαμε με τη συγγραφέα παραμυθιών και παιδικής λογοτεχνίας, κα Σταυρούλα Βενιέρη, η οποία μας διηγήθηκε και επεξεργάστηκε μαζί μας το βιβλίο της: “Ο φύλακας των παραμυθιών”.
Οι μαθητές/τριες, αφού συζήτησαν αρχικά μαζί της, άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον την αφήγηση του συγκεκριμένου παραμυθιού που είχε επιλεχθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας, στο οποίο συμμετέχουν τα παιδιά κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις κατανόησης, να βρουν εναλλακτικό τέλος και διαφορετικό τίτλο!
Η δράση ολοκληρώθηκε ζωγραφίζοντας το σημείο που τους είχε κάνει μεγαλύτερη εντύπωση!
Στο τέλος όλες κι όλοι επιβραβεύθηκαν με έναν Έπαινο Συμμετοχής, ανάμνηση αυτής της όμορφης δράσης, όπως και το σχολείο μας με μια ιδιαίτερη αναφορά για τη συγκεκριμένη συνάντηση!