Επέτειος του Πολυτεχνείου: Μια ολιστική αναδρομή από τους/τις μαθητές/τριες της Δ’ Δημοτικού

0

Συγγραφέας: 92 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κατηγορία 07. ΓΙΟΡΤΕΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Χωρίς κατηγορία | , στις 18-11-2024

IMG 20241118 171333Με συντροφιά τη μελωδία του Σταύρου Ξαρχάκου (Προσκύνημα, Το Μεγάλο μας Τσίρκο) και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Αντριάνας Γκότα (Δ1) και Θεοδωρίδου Κωνσταντίνας (Δ2), οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης παρουσίασαν μια επετειακή αναδρομή, που στόχο δεν είχε μόνο τη σύνοψη των γεγονότων εκείνων των ημερών, αλλά και την ανάδειξη του απόηχού τους στις διάφορες μορφές έκφρασης του πολιτισμού, όπως η λογοτεχνία, η μουσική, η ζωγραφική, το θέατρο, κ.α. Οι μαθητές/τριες υπηρέτησαν με αξιοπρέπεια και σεβασμό τον δύσκολο ρόλο τους χαρίζοντας χαμόγελα ικανοποίησης και περηφάνιας σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τη γιορτή “έντυσε” με μια εξαιρετική ζωγραφική απεικόνιση του Πολυτεχνείου η ταλαντούχα Εικαστικός του σχολείου μας κα. Μπόμπορη, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της αφήγησης δεν έλειπαν τα τραγούδια, τα ηχητικά ντοκουμέντα και οι σχετικές φωτογραφίες από τις μέρες της εξέγερσης.IMG 20241118 171205

Ιδιαίτερη συγκίνηση στους θεατές προκάλεσε η εναρκτήρια ομιλία της Διευθύντριας του σχολείου κας. Παλαΐνη, η οποία επιχείρησε να αναδιηγηθεί τα γεγονότα της επταετίας και του Πολυτεχνείου μέσα από τα παιδικά μάτια του εξάχρονου εαυτού της. Τέλος, η γιορτή ολοκληρώθηκε με μια σύντομη ομιλία της κας. Θεοδωρίδου για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, η οποία αποκατέστησε την ιστορική αλήθεια και μας υπενθύμισε ότι ο αγώνας για ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία δεν τελειώνει ποτέ.

Εδώ… Και εκεί… Και πάντα και παντού… Πολυτεχνείο!

IMG 5011 IMG 20241118 171544

  IMG 20241118 171225   IMG 20241118 171125

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ-20, 21, 22 Νοεμβρίου 2024 οι Ε’ και ΣΤ΄ τάξεις αποχωρούν 13.15

0

Συγγραφέας: 92 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Κατηγορία 03.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ | , στις 17-11-2024

Σύμφωνα με το άρθρο 11, εδάφιο 12 του Π.Δ. 79/2017 το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας βασίζεται σε παιδαγωγικά κριτήρια και στο πλαίσιο αυτό αξιοποιείται το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών και οι διδακτικές ώρες για τις οποίες έχουν τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα. Έως ότου τοποθετηθεί στη σχολική μονάδα το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού για την πλήρη ανάπτυξη του Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος Διδασκαλίας, αυτό αναμορφώνεται προσωρινά, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων σε συνεργασία με τον Προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων και ύστερα από εισήγηση του/της Διευθυντή/τριας. Συγκεκριμένα, αξιοποιείται πλήρως το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο από τις διδακτικές ώρες των εκπαιδευτικών που είναι ήδη τοποθετημένοι στη σχολική μονάδα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το υπ΄αριθμ. 12/15-11-2024 πρακτικό του Σ.Δ και τις οδηγίες της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας, μέχρι να καλυφθούν τα διδακτικά κενά που προέκυψαν, την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (20, 21, 22 Νοεμβρίου 2024) οι Ε’ και ΣΤ΄ τάξεις δεν θα έχουν Ολοήμερο και θα αποχωρούν στις 13.15.

Την επόμενη εβδομάδα θα λάβετε νέα ενημέρωση για τη λειτουργία του Ολοημέρου Προγράμματος.

Προσδοκούμε να καλυφθούν τα διδακτικά κενά και να αποκατασταθεί η λειτουργία του Ολοημέρου Προγράμματος σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η Δ/ντρια & ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

Το υπ. Παιδείας αντί για προσλήψεις ζητά αναμόρφωση των ωρολόγιων προγραμμάτων

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση