Την πρώτη εβδομάδα, την Προφωνή, τα παιδιά ανήγγειλαν με ενθουσιασμό πως ήρθαν οι Απόκριες. Σε κάθε τμήμα ακούστηκαν χαρούμενες φωνές και γέλια, ενώ έμαθαν για το νόημα αυτής της περιόδου και για τα παλιά έθιμα που σηματοδοτούν την έναρξή της. Ήταν μια όμορφη αφορμή να μιλήσουμε για την παράδοση, για το πώς γιόρταζαν οι άνθρωποι παλαιότερα και πώς κρατάμε ζωντανά τα έθιμα σήμερα. Σκαρώσαν και το παρακάτω ποιηματάκι για την Αποκριά που με τη βοήθεια ΑΙ έγινε χρωμοσελίδα και τα παιδιά σε ομάδες χρωμάτισαν και διακόσμησαν με σερπαντίνες με σκοπό να διακοσμήσουν την τάξη!
Τη δεύτερη εβδομάδα, την Κρεατινή, οι μαθητές «τσίκνισαν» στον κοινόχρηστο χώρο του σχολείου, αναβιώνοντας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Ο χώρος γέμισε μυρωδιές, χαμόγελα και πειράγματα, ενώ παράλληλα συζητήσαμε για τη σημασία της ημέρας αυτής μέσα στο πλαίσιο της αποκριάτικης παράδοσης.
Το τμήμα 1 ντύθηκαν πειτρατές και επεξεργάστηκαν το βιβλίο “Οι καλοί και οι κακοί πειρατές” και το τμημα 2 Έλμερ (ελεφαντάκια) και επεξεργάστηκαν το βιβλίο “Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας”
Την τρίτη και τελευταία εβδομάδα, την Τυρινή, έμαθαν πως να φτιάχνουν τον δικό τους εξάγωνο χαρταετό με τις δικιές τους ζωγραφιές και με τη βοήθεια ενός ειδικού του κ. Γιώργου! Ομαδική κατασκευή
ενώ έφτιαξε και ο καθένας τον δικό του χαρταετό/ψαλίδα (ατομική κατασκευή)
που με τη φαντασία τους τον έστειλαν ταξίδι σε ένα σωρό όμορφους τόπους!
Επίσης πραγματοποιήθηκε και ο αποκριάτικος χορός του σχολείου και του Συλλόγου γονέων. Το σχολείο γέμισε χρώματα, στολές και μουσικές. Τα παιδιά χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους, κλείνοντας τον κύκλο των αποκριάτικων εκδηλώσεων με τον πιο όμορφο τρόπο.
Οι τρεις αυτές εβδομάδες δεν ήταν απλώς μια σειρά εκδηλώσεων. Ήταν ένα ταξίδι στη χαρά της παράδοσης, και στη δημιουργική έκφραση των παιδιών. Και όταν οι Απόκριες έφτασαν στο τέλος τους, άφησαν πίσω τους πολύτιμες αναμνήσεις και χαμόγελα που θα μας συντροφεύουν όλη τη χρονιά.
Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση 4.0.






