Επαναλειτουργία σχολείου – Ενημέρωση γονέων

Σε συνεδρίαση που έγινε σήμερα 28-05-2020 ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε τα παρακάτω:

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται αυστηρά στο χρονικό διάστημα 08:00 π.μ. – 08:15 π.μ.  και θα μεταβαίνουν απευθείας στην τάξη τους. Εκεί θα τους περιμένει ο εκπαιδευτικός που έχει μάθημα την 1η ώρα και θα τους υποδεικνύεται το θρανίο που θα καθίσουν, καθώς οι αίθουσες έχουν διαμορφωθεί  βάσει των οδηγιών ελάχιστης απόστασης 1,5 μ.

Κατά την ώρα των διαλειμμάτων οι μαθητές θα αυλίζονται σε ξεχωριστούς χώρους ανά τμήμα και θα επιβλέπονται από όλους τους εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές θα κατεβαίνουν στα διαλείμματα και θα αποχωρούν από το σχολείο από διαφορετικές σκάλες με τη συνοδεία εκπαιδευτικού και με συγκεκριμένη χρονική σειρά για την οποία θα ενημερωθούν.

Για να αποφύγουμε το συνωστισμό στο σχόλασμα οι μαθητές θα παραλαμβάνονται από τους γονείς έξω από την αυλόπορτα.

Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά. Επίσης η καθαρίστρια του σχολείου θα παρευρίσκεται τις πρωινές ώρες στο σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και την ώρα των μαθημάτων τις λοιπές επιφάνειες (κουπαστές, τουαλέτες, γραφεία κλπ). Σε όλες τις τουαλέτες του σχολείου έχουν τοποθετηθεί χειροπετσέτες, κρεμοσάπουνο και κάδος απορριμμάτων για σωστή πλύση των χεριών.

Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο σχολείο. Η επικοινωνία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Οι μαθητές που θα προσέλθουν στο σχολείο θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους :

1) Καπέλο και ατομικό μπουκαλάκι με νερό δεδομένου ότι α) θα προαυλίζονται τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα σε συγκεκριμένο κομμάτι του προαυλίου υπό την επίβλεψη των εφημερευόντων εκπαιδευτικών και β) το κυλικείο θα είναι κλειστό. Οι βρύσες θα είναι ανοικτές αλλά δε θα επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να πιει νερό ένα παιδί ακουμπώντας τα χείλη του στη βρύση, θα μπορεί όμως να γεμίζει το μπουκάλι του.

2)  Στην κασετίνα τους όπου θα έχουν όλα τα απαραίτητα (μολύβια, γόμες,..) καλό είναι να έχουν και μαρκαδόρο πίνακα για να γράφουν στον πίνακα.

Τέλος καλό είναι να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους προς ενημέρωση.

ΕΟΔΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

https://5gymtrik.files.wordpress.com/2020/05/ce9fce94ce97ce93ce99ce95cea3-ce93ce99ce91-ce9cce91ce98ce97cea4ce95cea3.pdf

ΕΟΔΥ : ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

https://5gymtrik.files.wordpress.com/2020/05/ce9fce94ce97ce93ce99ce95cea3-ce93ce99ce91-ce93ce9fce9dce95ce99cea3.pdf

Από τη Δ/νση του Σχολείου