ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ 2017 (3 έως 7 Απριλίου)

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας:17553477_1418677128194598_4091634738357756841_n

  • Θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Βιβλίου (σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μας  «Η ΓΝΩΣΗ», Σουλίου173)
  • Θα επισκεφτεί το σχολείο μας ο καταξιωμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Φίλιππος Μανδηλαράς όπου θα  συναντήσει όλους τους μαθητές του σχολείου μας και θα υλοποιήσει μαζί τους ενδιαφέρουσες δράσεις ! (Α΄,Β΄,Γ΄, Δ΄ θεατρικό παιχνίδι & Ε΄,ΣΤ΄ εργαστήρι δημιουργικής γραφής)
  • Θα γίνει στην είσοδο του σχολείου εργαστήρι βιβλίου.

 Και άλλες δράσεις…

 Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για τη δημιουργία και προσφορά 20 αφισών με «Τα Δικαιώματα του Μικρού Αναγνώστη» καθώς και τη δωρεά 16 παιδικών βιβλίων που θα δοθούν σε μαθητές των 16 τμημάτων του Σχολείου μας με κλήρωση!kidbooks1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Αγαπητοί γονείς,

κατάλογος.jpg 1Η ενημέρωση για την πρόοδο και συμπεριφορά των μαθητών καθώς και η επίδοση βαθμολογίας του B΄τριμήνου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23-03-2017 στις 13: 15.

Επίσης, θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πρόοδο των παιδιών και από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που θα βρίσκονται στο γραφείο των δασκάλων.
 
kinita_anakiklosi
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι την ανωτέρω ημερομηνία στην είσοδο του σχολείου μας μαθητές της ΣΤ΄ θα συλλέγουν μη χρησιμοποιούμενα κινητά , στο πλαίσιο των δράσεων της εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.
 
Η  συλλογή θα ολοκληρωθεί  την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017. Επομένως μην πετάτε οποιοδήποτε κινητό δεν χρησιμοποιείτε,αλλά φέρτε το στο σχολείο μας για ανακύκλωση !! Έτσι  θα συμβάλλουμε όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ (έως 24-3-2017)

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, 

Το σχολείο μkinita_anakiklosiας στο πλαίσιο των δράσεων της εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία , οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια της ταυτότητας του παγκόσμιου πολίτη, συμμετέχει στη δράση συλλογής μη χρησιμοποιούμενων κινητών που θα συγκεντρώσουμε έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Επομένως, μην πετάτε, αλλά φέρτε στο σχολείο για ανακύκλωση οποιοδήποτε κινητό δεν χρησιμοποιείτε, για να συμβάλλουμε έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Γνωρίζετε ότι:  

  • Ανακυκλώνοντας μία μόλις συσκευή κινητής τηλεφωνίας, βοηθάτε να εξοικονομηθεί ενέργεια ίση με τη λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή για 44 ώρες ή ίση με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού για περίπου 18 ώρες; Την ίδια ώρα αποτρέπεται η ρύπανση 600.000 λίτρων νερού που αντιστοιχεί σε 4.000 πλύσεις ενός πλυντηρίου ρούχων και ταυτόχρονα παρεμποδίζεται η ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα με τοξικά χημικά στοιχεία, όπως το κάδμιο, ο υδράργυρος και το αρσενικό! 

 

  • Επιπλέον με την ανακύκλωση μιας συσκευής κινητής τηλεφωνίας, εξοικονομούμε για τον πλανήτη μας πολύτιμο ορυκτό πλούτο, όπως κασσίτερο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και χαλκό ενώ όλα τα μεταλλικά ή πλαστικά μέρη της επαναχρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων αντικειμένων, όπως μαγειρικά σκεύη, έπιπλα κήπου και εξαρτήματα αυτοκινήτων.   Πέρα από τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που περιγράφονται παραπάνω, η ανακύκλωση ηλεκτρικών ειδών συμβάλλει και στην κοινωνική ανάπτυξη με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα διαχείρισης των αποβλήτων.  

 

  • Αν όλα τα παραπάνω οφέλη προκύπτουν από την ανακύκλωση μίας μόνο συσκευής, φανταστείτε λοιπόν σε τι βαθμό μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος όταν στην κατοχή μας έχουμε μία, δύο ακόμα και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας ο καθένας μας!

(Πηγή: www.lifo.gr)

 

exelixi-kinitwn-1946-simera-16Μην ξεχνάτε… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

 

 

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1624318

Για λόγους πρόληψης και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, αποφασίσθηκε από τον Δήμο Πετρούπολης για την Τετάρτη 11.01.2017 όλα τα σχολεία της πόλης (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), να ανοίξουν στις 10:00 π.μ.
Σε περίπτωση ιδιαίτερου κωλύματος από πλευράς των γονέων, μπορούν να απευθύνονται στον Διευθυντή-Διευθύντρια του εκάστοτε σχολείου.

 

http://dipe-g-athin.att.sch.gr

https://www.petroupoli.gov.gr

 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1624318

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου Πετρούπολης.

http://dipe-g-athin.att.sch.gr

https://www.petroupoli.gov.gr

 

Βαθμολογία Α΄τριμήνου

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή   23/12/2016 , στις 11:30 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου του Α΄τριμήνου  για  τις Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄ τάξεις.

Για τις Α΄και Β΄τάξεις, την ίδια ώρα, θα γίνει προφορική ενημέρωση των γονέων σχετικά με την πρόοδο των μαθητών από τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεων.index