Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

21-09-16_sports

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους  καθιερώνεται ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι :

« Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».

hr-circle-disabled

Θα διεξαχθούν ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδείας. Βασική επιδίωξη των σχολικών αγώνων στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. 

 

Αθλητισμός
Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια που προβλέπει στη δημιουργία ισχυρού σώματος και την καλλιέργεια ηθικών και πνευματικών χαρισμάτων. Η λέξη προέρχεται από το άθλος (αγώνας) και το άθλον (βραβείο).

Από την αρχαιότητα ο αθλητισμός αποτέλεσε μια ενασχόληση που συνδέθηκε με την κίνηση, τη ζωή, την ενεργητικότητα και τη δράση. Από την αρχή συνδέθηκε με τη διάκριση, την πρωτιά και την επιβράβευση. Ο αθλητισμός με τη μορφή που περιγράφουμε σταματά το 392 μ.Χ. με την κατάργηση των Ολυμπιακών αγώνων για να ξαναεμφανιστεί στις αρχές του 19ου αι. στην Αγγλία κυρίως με τη λέξη sport.

ΠΗΓΗ: http://esxoleio.weebly.com

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ 2016-17

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ:  Σίμου Θεοδώρα

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ:  Καραπανάγου Αργυρώ

 

Α1  :    Ψαρρά Ζαννέτα

Α2 :    Τσαγκαράκη Ευαγγελία

Α3  :    Τσάρα Σταυρούλα

Β :    Καραπανάγου Αργυρώ

Β2  :    Δελτούζου Μαρία

Γ1  :    Ψαρρού Ευγενία

Γ2 :    Αλεξάνδρου Κατερίνα

Γ3  :    Κουρούκλη Χαρά

Δ1  :    Μίχα Νένα

Δ2   :    Σιόζιου Βάια

Ε1  :    Λιάπη Δήμητρα

Ε2  :    Γαλώνη Μίνα

Ε3  :    Πλατάς Χρήστος

ΣΤ1   :    Μανώλογλου Νάσια

ΣΤ2   :    Τόμπρου Νατάσα

ΣΤ3   :    Ρουμελιώτη Κατερίνα

 

Τμήμα Ένταξης        :    Σπηλιοπούλου Μαρία 

Αγγλικά                     :    Πετσαλάκη Ειρήνη

                                          Ράπτη Ιωάννα

Γαλλικά                     :   Κωνσταντινίδου Βασιλεία 

                                          Λογαρίτη Θάλεια

Γερμανικά                 :   Κανελλοπούλου Παναγιώτα

Θεατρική Αγωγή     :    Πανάγου Ειρήνη

Πληροφορικής       :    Δροσούλη Ιφιγένεια

Φυσικής Αγωγής    :     Κωτσάκη Πέπη 

                                         Αρβανίτη Ντίνα   

ΤΑ ΕΚΤΑΚΙΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΠΡΩΤΑΚΙΑ!!!

happy-kids

Στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας εγκαινιάσαμε και εμείς φέτος ένα νέο θεσμό, τον θεσμό της «υιοθεσίας» που υλοποιείται προαιρετικά και με μεγάλη επιτυχία σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας περίπου από το 2007. Έτσι οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης  «υιοθετήθηκαν» από τους μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης.  ( Α1+Στ1 , Α2+ Στ2 , Α3+ Στ3 )

Μέσα από αυτό τον θεσμό τα μεγαλύτερα παιδιά μαθαίνουν να είναι πιο υπεύθυνα και τα μικρότερα αισθάνονται πιο ασφαλή. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος θεσμός στοχεύει έμμεσα και στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας, αφού η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων συμβάλλει καταλυτικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Λίγα λόγια για τον θεσμό:
Κάθε πρωτάκι  «υιοθετείται» από ένα ή 2 εκτάκια . Το εκτάκι αναλαμβάνει να το βοηθάει, να το καθοδηγεί και να το προστατεύει σε  όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί εκτός από τους δασκάλους του και κάπου αλλού για οτιδήποτε το απασχολεί. Από την άλλη τα εκτάκια έχουν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για οτιδήποτε χρειαστούν τα πρωτάκια.

Η πρώτη επαφή των παιδιών γίνεται την ώρα της γυμναστικής με την επίβλεψη των δασκάλων των τάξεων καθώς και των γυμναστών του σχολείου (κανονίζουν να κάνουν κοινή ώρα γυμναστική).
Τα παιδιά σε ζευγαράκια συνεργάζονται, παίζουν παιγνίδια γνωριμίας,  έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να γνωριστούν καλύτερα και όλα αυτά  ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος και έκδηλος και από τις δυο τάξεις. Ήδη από αυτή την πρώτη συνάντηση δημιουργούνται τα ζευγαράκια.

Στην επόμενη συνάντηση, μετά από λίγες μέρες υπό την επίβλεψη των δασκάλων των τμημάτων, οι μαθητές της ΣΤ΄ πηγαίνουν στις τάξεις των μαθητών της Α΄ με σκοπό να ολοκληρωθεί η διαδικασία «της υιοθεσίας». Τα πρωτάκια έχουν ετοιμάσει με μεγάλη χαρά πανέμορφες ζωγραφιές για τα εκτάκια και τα περιμένουν με ανυπομονησία! Εκείνα με τη σειρά τους έχουν μικρά δωράκια για τα πρωτάκια τους! Εκεί οριστικοποιούνται  τα ζευγάρια και ακολουθεί η «επίσημη» γνωριμία των μαθητών.

Έτσι είναι όλοι έτοιμοι και ανυπόμονοι να αναλάβουν δράση!!! Γιατί πάνω από όλα το σχολείο είναι …οι ανθρώπινες σχέσεις του!

sxoleio_exw_prwtakiΜε εκτίμηση

Η διευθύντρια &

οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

Χρήσιμος σύνδεσμος: http://www.aspaonline.gr/2014/10/10/ektakia-iothetoun-protakia-i-zoi-omorfoteri

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

agiasmos_sta_sholeia 

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

και ώρα 10:00 π.μ.

Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα αποχωρήσουν.

 

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους!

 

καλη σχολικη χρονια

 

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 : ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ !

OMILIA_8o DHMOTIKO PETROYPOLHSΜια πραγματικά εξαιρετική  ομιλία στο χώρο του σχολείου μας από την κλινική ψυχολόγος κα Χριστίνα Σεργιάννη !

Την πρωτοβουλία και διοργάνωση της ομιλίας είχε αναλάβει η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κυρία Μαρία Δελτούζου.