Δωρεά συλλόγου γονέων και κηδεμόνων

Ευχαριστούμε θερμά το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για τη δωρεά 43 λογοτεχνικών βιβλίων, συμβάλλοντας έτσι στον εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης.

Επίσης ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πρόσφερε σε όλους τους μαθητές του σχολείου το εκπαιδευτικό παιχνίδι 1821 ως δώρο για τη νέα χρονιά, στα πλαίσια της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η συνεργασία σχολείου και οικογένειας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου με τελικούς αποδέκτες τους μαθητές και τις μαθήτριες. Συνεργασία η οποία δεν εξαντλείται στην υλικοτεχνική υποστήριξη, αλλά στοχεύει κυρίως στην ενίσχυση του σημαντικού έργου που επιτελούν και οι δυο θεσμοί στην αγωγή του παιδιού.

Από τη Δ/νση του σχολείου

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και υπομονή.

Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 797/ΓΔ4/5-1-21 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, από τη Δευτέρα 11/01/2021 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία.

H εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες

Προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου ο σύλλογος διδασκόντων, σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, σε συνεδρίασή  που πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 08/01/2021  αποφάσισε την αλλαγή της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών ως εξής:

  • Οι μαθητές των Α, Β, Γ τάξεων θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 8:00 έως τις 8:10 και θα αποχωρούν το μεσημέρι στις 13:10
  • Οι μαθητές των Δ, Ε, ΣΤ, τάξεων θα προσέρχονται το πρωί από τις 8:10 έως τις 8:20 και θα αποχωρούν το μεσημέρι  στις13:20

Για τους γονείς που έχουν παιδιά σε μικρές και μεγάλες τάξεις και δεν είναι δυνατή η διαφορετική προσέλευση και αποχώρησή τους:

α) Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων που έχουν αδέρφια στις μικρότερες τάξεις, μπορούν να προσέρχονται  ταυτόχρονα και να περιμένουν στον εσωτερικό χώρο της εισόδου υπό την εποπτεία δασκάλου ως την ώρα έναρξης των μαθημάτων τους.

β) Αντίστοιχα οι μαθητές των μικρών τάξεων που έχουν αδέρφια στις μεγαλύτερες τάξεις, θα περιμένουν στο σχόλασμα μαζί με τους μαθητές του ολοήμερου υπό την εποπτεία του δασκάλου, την αποχώρηση των αδελφών τους.

Τονίζεται η ανάγκη της άμεσης αποχώρησης των γονέων μετά την παράδοση  και την παραλαβή των παιδιών τους για να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς.

  • Το σχολείο θα εφαρμόσει το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα που ίσχυε πριν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργήσουν κανονικά
  • Τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί από το σχολείο(ξεχωριστή άνοδος- κάθοδος, ξεχωριστά διαλείμματα, χρήση μάσκας και αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων) θα ισχύσουν και τώρα.

 

Λειτουργία κυλικείου

Σας  ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11/1/2021 επαναλειτουργεί το κυλικείο του σχολείου υπό νέα Διεύθυνση.

 

Αναμένουμε τη συνεργασία όλων προκειμένου το σχολείο να επαναλειτουργήσει απρόσκοπτα.

Με σύνεση και ψυχραιμία όλα θα πάνε καλά!

 

Από το σύλλογο διδασκόντων

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. στις σχολικές μονάδες

Αθήνα, 05-01-2021
Αρ. Πρωτ. 797/ΓΔ4
ΠΡΟΣ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
—–
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π.Ε.
Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ.Ε.
Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 11.01.2021, καλείται το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. να προσέλθει την Παρασκευή 08.01.2021 στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες όπου υπηρετεί, ώστε να αναδιοργανωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, όπου χρειάζεται, να εξετασθεί η δυνατότητα διαφοροποιημένης προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο και εφικτό, και να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμόνες αντιστοίχως.

Επομένως οι ανωτέρω σχολικές μονάδες δεν θα παράσχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 08.01.2021 εν αντιθέσει με τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Ημερομηνία: 2021.01.05 19:41:14 EET

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
H ΓΕΝΙΚH ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΙΚΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ TABLETS

Σας ενημερώνουμε πως για τις ανάγκες της Τηλεκπαίδευσης το σχολείο παρέλαβε σήμερα από το Δήμο Πετρούπολης 10 tablets.

Αυτά με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, που θα συνεδριάσει το νέο έτος, θα δοθούν για χρήση σε μαθητές/τριες του σχολείου που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Τα tablets θα παραδοθούν στους γονείς των μαθητών , υπογράφοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση, με την υποχρέωση από μέρους των, να επιστραφούν στο σχολείο με τη λήξη της τηλεκπαίδευσης στην ίδια κατάσταση που θα τα παραλάβουν, καθώς αυτά αποτελούν περιουσία του σχολείου.

Ο σύλλογος διδασκόντων θα αποφανθεί για τη διανομή των tablets λαμβάνοντας υπόψη: α) την με αρ. πρωτ. Φ8/165707/Δ4/4-12-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, στην οποία προβλέπονται τα εξής κριτήρια: 1. Χαμηλό εισόδημα 2. Ανεργία 3. Ιδιότητα μέλους μονογονεϊκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας 4. Ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης και β) τις δυσκολίες που διαπιστώθηκαν, με την παρακολούθηση της τηλεκπαίδευσης έως τώρα, από κάποιους μαθητές/τριες λόγω έλλειψης ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Προκειμένου να διερευνηθούν καλύτερα οι ανάγκες των μαθητών/τριων, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου (mai@8dim-petroup.att.sch.gr) έως τις 8-01-2021, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας, την τάξη και το τμήμα, καθώς και ποιο ή ποια από τα παραπάνω προβλεπόμενα κριτήρια πληρούνται.

Από τη Δ/νση του σχολείου

Τοποθέτηση ψυχολόγου στο σχολείο μας

Σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας τοποθετήθηκε ψυχολόγος για ψυχολογική υποστήριξη μαθητών/τριων και γονέων με την οποία μπορείτε να έρχεστε σε επαφή κάθε Παρασκευή 9:00 έως 13:15, αφού κλείσετε ραντεβού ύστερα από επικοινωνία με το σχολείο.

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού για τη μίσθωση του κυλικείου

Δείτε  εδώ   την περίληψη διακήρυξης επαναληπτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση του κυλικείου του σχολείου μας, που θα γίνει τη Δευτέρα 30/11/2020 και ώρα 10:00.

Αναστολή λειτουργίας σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αναστολή λειτουργίας σχολείου – Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας όπως αυτή αποτυπώθηκε στο  υπ’ αριθμ. 5043/14-11-2020 τ. Β΄ Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης  τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους και οι μαθητές ΔΕΝ προσέρχονται στο σχολείο από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Στο διάστημα αυτό η εκπαίδευση  των μαθητών θα διενεργείται από απόσταση σε δύο πυλώνες  :

Α. Εκπαιδευτική Τηλεόραση (δείτε το πρόγραμμα για Δευτέρα και Τρίτη 16 & 17 Νοεμβρίου).

Β. Σύγχρονη Εξ΄ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cisco Webex Meetings (από την Τετάρτη 18/11/2020).

Το ωράριο λειτουργίας της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα Δημοτικά όπως καθορίστηκε από το ΦΕΚ 5044/14-11-2020 τ. Β΄ είναι 14:00 – 17:20 καθημερινά (με μικρά διαλείμματα).

ΩΡΑΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ώρα διδασκαλίας Από Έως

1η 14:10 14:40

2η 14:50 15:20

3η 15:30 16:00

4η 16:10 16:40

5η 16:50 17:20

Τη Δευτέρα 16/11/2020 ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας θα συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα που αφορούν στην πρακτική εφαρμογή των οριζομένων στο σχετικό ΦΕΚ. Στη συνέχεια,  θα ενημερωθείτε για τα «ηλεκτρονικά δωμάτια» των εκπαιδευτικών και τις λεπτομέρειες σύνδεσης.

Εσείς θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία του λογαριασμού του μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) που σας έχουν δοθεί  ώστε να μπορεί ο κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση και στο κομμάτι της ασύγχρονης εκπαίδευσης  (e-me ή e-class) που πιθανόν θα χρησιμοποιηθεί προσθετικά από  τους εκπαιδευτικούς.

Αν επιθυμείτε να κατεβάσετε τα βιβλία του μαθητή ώστε να τα έχετε διαθέσιμα στον Η/Υ του σπιτιού σας κάνε κλικ:

Γα την Α΄ τάξη

Για τη Β΄τάξη

Για τη Γ΄ τάξη

Για τη Δ΄ τάξη

Για την Ε΄ τάξη

Για τη ΣΤ΄ τάξη

Μια νέα, δύσκολη περίοδος για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ξεκινά. Ας ελπίσουμε ότι δε θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια διότι η δια ζώσης διδασκαλία δεν υποκαθίσταται από οποιαδήποτε άλλη μορφή διδασκαλίας. Παρακαλούμε να ενημερώνεστε καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας του σχολείου μας και του ηλεκτρονικού σας γραμματοκιβωτίου για κάθε νέα εξέλιξη.

Τέλος σας ενημερώνουμε πως το σχολείο δεν μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές του με δανεισμό ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ο υπάρχων εξοπλισμός που διαθέτει το σχολείο επαρκεί οριακά για την κάλυψη των αναγκών του. Σε περίπτωση που το σχολείο παραλάβει ηλεκτρονικό εξοπλισμό από το ΥΠΑΙΘ θα ενημερωθείτε εγκαίρως για τον τρόπο διανομής του.

Καλή δύναμη, υγεία σε όλους μας και καλή επάνοδο στη «φυσιολογική» τάξη !

Από τη διεύθυνση του σχολείου