ΚΑΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη συμμετοχή της στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, η κορυφαία συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας  Αγγελική Δαρλάση έκανε μια στάση στο σχολείο μας με την ευκαιρία της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με θέμα “Η διδασκαλία της Ιστορίας μέσα από λογοτεχνικά κείμενα”.

Στις παρυφές της ημερίδας βρέθηκε ο χρόνος να αναφερθούμε στα βιβλία

 » (συνέχεια…)

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

Πρόκειται για σχέση άφθαρτη και άτρωτη στον χρόνο. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ακόμα κι αν τη χάσουμε από τη ζωή μας ή φύγουμε μακριά της, αυτή η σχέση είναι μοναδική. Είναι η σχέση με τη μαμά ή μητέρα ή μάνα ή όπως αλλιώς μπορεί να την αποκαλούμε.

Μητέρα δεν είναι μόνο η βιολογική, αλλά είναι εκείνη που μας μεγάλωσε,

 » (συνέχεια…)

ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ…

Οι ποικίλες δράσεις φιλαναγνωσίας που εξακτινώθηκαν όλο τον Απρίλιο στη σχολική μας μονάδα κορυφώνονται μία μόλις ημέρα μετά την επίσημη γιορτή του βιβλίου και των πνευματικών δικαιωμάτων. Αρχικά θα έχουμε την χαρά να υποδεχτούμε τον εξαίρετο συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας,

 » (συνέχεια…)

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

«Υπάρχουν δύο κίνητρα για να διαβάσεις ένα βιβλίο: το ένα είναι για να το απολαύσεις. Το άλλο, για να παινευτείς γι’ αυτό», έχει δηλώσει ο Βρετανός φιλόσοφος, Μπέρτραντ Ράσελ. «Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης» είναι

 » (συνέχεια…)

Η ΑΛΕΚΑ ΤΡΙΠΟΥ-ΜΑΝΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ…ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στο σχολείο μας θα προσέλθει η συγγραφέας Αλέκα Τρίπου-Μάνου. Θα συναντήσει τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄τάξης(στον χώρο της βιβλιοθήκης μας) και θα συζητήσουν για το τελευταίο και άκρως ευρηματικό βιβλίο της ,“Τα χρώματα των παιδιών”

Τα χρώματα των παιδιών » (συνέχεια…)