ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

// //–>

2014

 

Αφιερωμένο στους μαθητές της ΣΤ τάξης

Καλή συνέχεια στο νέο σας ταξίδι περιπέτειας και γνώσης.

 

 

 

 

 ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ    Το μεγαλύτερο χάρτινο περιστέρι

Aγαπητοί εκπαιδευτικοί και μαθητές,

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες δημιουργίας του μεγαλύτερου χάρτινου  περιστεριού ειρήνης, επιτεύχθηκε χάρη στην συμμετοχή μαθητών της  χώρας, στο 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» που  διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και το Υπουργείο  Παιδείας, στις 11 Απριλίου 2014.

Μέσα από αυτό το γιγαντιαίο έργο ειρήνης ταξίδεψε, σε όλο τον κόσμο,  το μήνυμα των πανανθρώπινων Ολυμπιακών Αξιών.

Γραμματεία Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

ΤΗΛ: 2106878815

FACEBOOK: Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας – ΕΘΝ.Ο.Α.
TWITTER: @Olympic_Academy
SITE: www.hoa.org.gr

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

 

 

 

 

BANNER Τα Καταφέραμε!

Σε λίγο καιρό θα εκδοθεί σχετικό τεύχος στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι δράσεις του Σχολείου μας! Μπράβο μας! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!

 

 

 

 

 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

 

Πήραμε χάλκινο μετάλιο...(Άλλη μια διάκριση για το σχολείο μας!  Μπράβο σε όλους!

 

 

 

greece

 

 

ΤΟ Σχολείο μας και οι μαθητές μας συμμετέχουν με δράσεις στο » Let’s  do it Greece»

//

Οι μαθητές της Γ’ τάξης φροντίζουν το Σχολείο και διαδίδουν το σύνθημα με μια φωνή.

Οι μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου Πετρούπολης προετοιμάζονται για τη βελτίωση του κήπου του σχολείου. Μπράβο στους μαθητές!

Φωτογραφία

DSCI7857

N

ραδιοφωνικό σποτ για την εθελοντική καμπάνια του Let’s do it Greece

https://www.dropbox.com/s/k60q21jzbuiys8w/LETS%20DO%20IT%20GREECE.wav

Κύπρος είναι μαζί μας στις 6 Απριλίου και με χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο βίντεο για το Let’s do it Cyprus 2014!!! http://vimeo.com/89000270

 

 

 

κατάλογος 1κατάλογος

 

.

 

ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥΣ

 

.
ΣΤΙΣ 18/3 ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 Θα γίνει η επίδοση βαθμολογίας και ενημέρωση γονέων για το Β τρίμηνο

 

 

 

7 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

» Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ «

Ο μικρός Ευκλείδης

Ο μικρός Ευκλείδης

 

 

 

6 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

 

 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ (7-14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

 

Παρακολουθείστε ένα απόσπασμα των δράσεων των μαθητών του Σχολείου μας κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

 

ΣΤ2

ΣΤ2

DSCI8105

 

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

 

 

 

 

 

.

 

ΣΤ 1 Τα βραχιόλια κατά της βίας

ΣΤ 1
Τα βραχιόλια κατά της βίας

 

Το Σχολείο μας για μια ακόμη χρονιά συμμετέχει σε δράσεις για την καταπολέμηση της σχολικής βίας και εκφοβισμού. Σε όλα τα τμήματα γίνονται αναφορές για το θέμα με συζητήσεις, με προβολές και βιώματα των μαθητών.

Την Τρίτη 11/2 η πληροφορικός του Σχολείου μας Παπαδοπούλου Αναστασία ενημέρωσε όλους τους μαθητές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσω διαφανειών, βιωματικά και διαδραστικά θεατρικά δρώμενα, παρουσίαση και συμμετοχή διαδικτυακά σε παιχνίδια που αναφέρονται στην ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Πέμπτη 13/2 η Διευθύντρια ενημέρωσε όλους τους μαθητές για το τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός και η βία καθώς και τρόπους αντιμετώπισης. Έγινε ανταλλαγή εμπειριών και βιωμάτων των μαθητών και τρόποι επίλυσης. Το Ε2 παρουσίασε θεατρικά δρώμενα «κατά της βίας», τα σενάρια γράφτηκαν από τους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας όλοι οι εκ/κοί συζήτησαν  και αποτύπωσαν τις ιδέες των μαθητών με διάφορες δράσεις τις οποίες κάθε τμήμα θα τις παρουσιάσει σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα σταδιακά.

Οι εργασίες των μαθητών θα εκτεθούν στην πυλωτή του Σχολείου και θα συνθέσουν το βίντεο μας «Κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού»

Οι μαθητές της Ε τάξης θα παρακολουθήσουν βιωματικό θεατρικό δρώμενο με θέμα ¨κατά της βίας¨

[slideboom id=503656&w=425&h=370]

Αν το παιδί σας αρνείται να πάει στο σχολείο. Αν είναι άκεφο…, θλιμμένο…, σιωπηλό…, απόμακρο. Αν έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση ή αν παρουσιάζει τελείως διαφορετική συμπεριφορά από εκείνη που γνωρίζατε μέχρι σήμερα και αδυνατεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του… Είναι πολύ πιθανό να έχει πέσει θύμα bullying.
Το bullying ή ο τσαμπουκάς ή ο τεντιμποϊσμός είναι μια διαχρονική ιστορία με πολλές μορφές. Εμφανίζεται πολλές φορές και σαν μόδα όπου κάποιοι παραδειγματίζονται και ασκούν σκόπιμα βία νιώθοντας ανώτεροι ή γελώντας με την ταλαιπωρία ενός συνανθρώπου, συμφοιτητή, συμμαθητή. 

 

 

 

 

 

8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18.00  θα γίνει προβολή της παιδικής ταινίας στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας (ανω των 8 ετών με υποτιτλους) «Βάλο» 

 

βολο  ΒΑΛΟ

Υπόθεση: Η ταινία αφηγείται μια ιστορία που μοιάζει αρκετά με εκείνες του Καρόλου Ντίκενς, με τον Βάλο, τον ταλαντούχο 9χρονο γιο ενός καπνοδοχοκαθαριστή, ο οποίος μέσω των καπνοδόχων φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά που ζούνε σε ένα μικρό χωριό. Το όνειρο του Βάλο ήταν να διδάξει και να θέσει το καλό παράδειγμα για τα παιδιά που θελαν να μάθουν.  Μαζί με τον φίλο του τον Ville, ένα εγκαταλελειμμένο παιδί, κακοποιημένο από τον αλκοολικό πατέρα του, πρόθυμο για μάθηση αλλά χωρίς να του έχει δοθεί αυτή η ευκαιρία, αποφασίζουν να αντισταθούν όταν κλείνει το σχολείο τους. Βάζοντας το καλό του συνόλου πάνω από τον εαυτό του, οργανώνει ένα κρυφό σχολειό στην αυλή του, και μάλιστα ενάντια στις διαταγές του αρχηγού της αστυνομίας που προσπαθεί να ελέγξει τις ζωές των άλλων, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις επιθυμίες τους. Μέσα από όλο το χάος της μικρής πόλης, ο Valo βρίσκει την ευτυχία στην διδασκαλία και προσπαθεί να καλυτερεύσει και τις ζωές των άλλων. Θέλει να τους βοηθήσει να αντιληφθούν πως πάντα υπάρχει ελπίδα για μια καλύτερη ζωή και ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης τους. Η ταινία σχολιάζει ένα θέμα μοναδικής σημασίας. Το δικαίωμα ενός παιδιού να παρακολουθεί το σχολείο (Unicef). Είναι μια ιστορία σαν αυτές του Καρόλου Ντίκενς και αναφέρεται στα θαρραλέα παιδιά, στη δύναμη της φιλίας και στη σημασία του να πιστεύει ο καθένας στον εαυτό του. Το σενάριο της ταινίας αποτελεί αληθινή ιστορία και βασίζεται στα αυθεντικά ημερολόγια ενός παιδιού που γράφτηκαν πριν από περισσότερο από 100 χρόνια. Ερμηνεύει ελεύθερα τα ημερολόγια του Αλεξαντέρι Αχόλα-Βάλο, ενός Φιλανδού καλλιτέχνη και φιλόσοφου που έζησε μια όμορφη ζωή στη Ρωσία, τη Φιλανδία και την Σουηδία.

Τα σημαντικότερα βραβεία της ταινίας:

  • Βραβείο καλύτερης ερμηνείας αγοριού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (Πύργος 2005)
  • 2ο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών στο 240 Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Oulou (Φινλανδία, 2005)
  • Βραβείο για τα δικαιώματα του παιδιού από την Unicef στη σκηνοθέτιδα κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20-11-2005)
  • Πρώτο βραβείο της Κριτικής Επιτροπής των Παιδιών στο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ, 2006)

 

Ευχαριστίες!

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την όμορφη θεατρική παράσταση » Τα ρολόγια των Χριστουγέννων» που πρόσφερε για όλους τους μαθητές του Σχολείου μας, τους γονείς των μαθητών μας για την προσφορά τροφίμων για την στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας.

Ακόμη ευχαριστούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς . και όσους στήριξαν το χριστουγεννιάτικο μπαζάαρ του Σχολείου μας και την καθαρίστρια. Ακόμη μια φορά υπάρχει η έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης δύναμης παρόλο τις αντίξοες συνθήκες της εποχής μας.

Ο μικρός νεογέννητος Χριστός ας γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη, υγεία και ελπίδα!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 

ΤΟ φετινό χριστουγεννιάτικο μπαζάαρ του Σχολείου μας έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε μαθήτρια του δήμου μας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ας βοηθήσουμε όλοι. Μπορούμε.

ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

_sxoleio

Ε Ν Α Ρ Ξ Η ! ! !
ΤΕΤΑΡΤΗ  11  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΩΡΑ 8:30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 8:30  ΑΓΙΑΣΜΟΣ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
  • ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΑΞΕΙΣ
  • ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΣΧΟΛΑΣΟΥΝ 11:30

 

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

 

 

// //–>

// //–>

Αφήστε μια απάντηση