Εγγραφές μαθητών/τριών στο Δημοτικό Σχολείο

Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών που γεννήθηκαν από 1-1-2017 έως και 31-12-2017 και κατά το σχολικό έτος 2023-2024 θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, θα γίνουν από τις 1 έως τις 20 Μαρτίου. 

Οι  εγγραφές των μαθητών  που ανήκουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας  θα γίνουν στο ανωτέρω χρονικό διάστημα, τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 έως τις 12:00 κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το  σχολείο  είναι: 2721024296

Δικαιολογητικά Εγγραφών

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, είναι τα εξής:

α) ΑΙΤΗΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΗΣ, όπου καταγράφονται τα στοιχεία του μαθητή/τριας και στοιχεία επικοινωνίας (χορηγείται από το σχολείο).

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ)

γ. Βιβλιάριο Εμβολίων  (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)

ε. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ( όπως λογαριασμό Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Δ.Ε.Κ.Ο.), μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας).

στ). Πιστοποιητικό Φοίτησης στο Νηπιαγωγείο (Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και διαβιβάζεται από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.)

  • ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, μεταφρασμένη από επίσημη αρχή, για τους αλλοδαπούς μαθητές

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

 1.  Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα (13:15-16:00)

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται  στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις, κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το παρακάτω έντυπο:

ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

     2. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00):

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.

Παρακαλείσθε για την εγγραφή του παιδιού σας στην Α’ τάξη να προσέρχεστε στο σχολείο με μάσκα τηρώντας τα μέτρα προστασίας λόγω COVID. Όποιος γονέας επιθυμεί, μπορεί να εκτυπώσει την αίτηση- εγγραφής , το ατομικό δελτίο υγείας καθώς και την αίτηση-δήλωση εγγραφής στο ολοήμερο ( τα έγγραφα αυτά θα τα βρείτε παραπάνω) και να έχει συμπληρωμένα τα στοιχεία που απαιτούνται.

ΟΡΙΑ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 

Θεμιστοκλέους, Ιερολοχιτών, Ύδρας, Ευαγγελιστρίας, Θεμιστοκλέους, Ποσειδώνος
δυτικά έως Διασπορά, Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέδοντος, Καποδιστρίου, Θεμιστοκλέους.

Aπό τη διεύθυνση του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση