Τρεις Ιεράρχες

Ήταν δύσκολοι καιροί που περίσσευε ο φανατισμός απ’ όλες τις μεριές γιατί περίσσευε και το πάθος, γιατί περίσσευε και η αγωνία. Σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς   οι τρεις Ιεράρχες  εδραιώνονται , αγαπούν τα ελληνικά γράμματα, σπουδάζουν την ελληνική παιδεία και μελετούν με πάθος. Δεν τα απορρίπτουν πριν τα γνωρίσουν, δεν τυφλώνονται όμως και από αυτά, ώστε να ξεστρατίσουν. Δεν τους τρομάζει το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική παιδεία και τη χριστιανική αποκάλυψη γιατί πατούν γερά και στις δύο όχθες. Στη μία με το νου και στην άλλη με την καρδιά.
Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, ας είναι τα λόγια τους οδηγός να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να βρουν τη γνώση & την αρετή. Να ζουν με αγάπη & φιλανθρωπία. Να μάθουν να ακούνε & μετά να μιλάνε. Να μην δέχονται άκριτα καμία αλήθεια γιατί αυτές οι αλήθειες οδηγούν μόνο σε “πολέμους”!
 Ας θυμηθούμε κάποια σοφά λόγια τους:
“Η αγάπη μας πρέπει να αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους” Ι. Χρυσόστομος
“Το χρυσάφι δε βρέθηκε για να δενόμαστε μ΄ αυτό, αλλά για να λύνουμε τους δεμένους” Μ. Βασίλειος
“Τίποτα αντάξιο δεν υπάρχει του πιστού φίλου” Γρ. Θεολόγος

 

Φέτος η γιορτή έτυχε να είναι ημέρα αργίας για τα σχολεία, όμως δεν παραβλέψαμε να τους τιμήσουμε παρ΄ όλες τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας μας εν μέσω πανδημίας. Το σχολείο μας πρόσφερε την καθιερωμένη αρτοκλασία στον Ιερό ναό της Αναλήψεως παρουσία του διευθυντή και σε  όλες τις τάξεις  με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών μας έγιναν δραστηριότητες και συζητήσεις για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών .

Χρόνια πολλά σε όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, της οποίας είναι προστάτες!
Να φωτίζουν τον δρόμο μας προς τη μάθηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση