Άνοιγμα σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

 

Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες Καλή χρονιά !!!

Με αλλαγές όπως ανακοινώθηκε από τους Υπουργούς Παιδείας και Υγείας ,στο υγειονομικό πρωτόκολλο που αφορούν το αυξημένο testing , ανοίγουν στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία.

Η διάθεση των πέντε δωρεάν self test για τις δυο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, για μαθητές και εκπαιδευτικούς αρχίζει από σήμερα 5 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 8 Ιανουαρίου. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, self test θα πραγματοποιούν οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαθητές καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί .
Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1). Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Συγκεντρωτικός πίνακας υποχρέωσης διαγνωστικών ελέγχων για την πρώτη εβδομάδα

Συγκεντρωτικός πίνακας υποχρέωσης διαγνωστικών ελέγχων για τις επόμενες εβδομάδες

 

Περιπτώσεις και οδηγίες διαχείρισης:

1. Αν μαθητής/τρια είναι θετικός/ή στο Self test πρέπει άμεσα να γίνει Rapid test. Ακολουθείτε τη συμβουλή των γιατρών και του ΕΟΔΥ σχετικά με την απομόνωση και την επιστροφή του στο σχολείο.
Για τους συμμαθητές γίνεται η παρακάτω διαδικασία:

 

ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ Rapid Test Self Test Self Test Self Test Rapid Test
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ
/ ΝΟΣΗΣΑΝΤΕΣ
Self Test Self Test Self Test

Το σχολείο θα χορηγεί βεβαίωση για να πραγματοποιούνται σε δημόσιες δομές δωρεάν τα ράπιντ τεστ.

2. .Αν μαθητής /τρια είναι στενή επαφή με κρούσμα (εκτός σχολείου). Δηλαδή, τι γίνεται όταν, π.χ., υπάρχει κρούσμα στο σπίτι;

Αν πρόκειται για εμβολιασμένους μαθητές, τότε προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία σελφ τεστ τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7.

Αν πρόκειται για μη εμβολιασμένους μαθητές, τότε παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα μετά την έκθεση. Εφόσον είναι αρνητικό επιστρέφουν στο σχολείο.

Ερωτήσεις:

1. Τα σελφ τεστ είναι υποχρεωτικά και για τους εμβολιασμένους;

Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

2. Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη ; φεύγουμε από την λογική του “σταυρού” και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 σελφ τεστ δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

3. Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έχουν νοσήσει;
Οι ανεμβολίαστοι μαθητές ή εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου τριμήνου έχουν το ίδιο καθεστώς με τους εμβολιασμένους μαθητές ή εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.

4. Πότε αναστέλλει τη λειτουργία μία τάξη;

Η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Υπενθυμίσεις:

–  Αν κάποιο παιδί έχει οποιαδήποτε αδιαθεσία, μην το στείλετε στο σχολείο.
Επικοινωνείτε με το γιατρό σας και πάρτε οδηγίες. Αυτοί ξέρουν!
–  Όσο για τις μάσκες: Υποχρεωτικά για όλους σε όλους στους χώρους του σχολείου.
– Φροντίστε να έχουν τα παιδιά τουλάχιστον 3 μάσκες μαζί τους σε ειδικό σακουλάκι.
– Μην αμελείτε να δηλώνετε τα αποτελέσματα των self tests στην πλατφόρμα μέχρι τις 7:45 π.μ,
τα παιδιά έρχονται σε αμήχανη θέση να μένουν εκτός τάξης ώσπου να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
– Να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του σχολείου ώστε να ενημερώνεστε για οποιαδήποτε νεότερη ανακοίνωση.

Αγαπητοί γονείς,
Όπως αντιλαμβανόμαστε η αυστηρή τήρηση των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την δυσκολία που βιώνουμε τόσο έντονα.
Μην αμελείτε τη διαδικασία των Self tests και τη δήλωση στην πλατφρόμα, αντιμετωπίστε το σαν μια νέα υποχρεωτική ρουτίνα.
Με το καλό ο καινούργιος χρόνος, με υγεία και ειρήνη για όλο τον κόσμο. Είθε από αυτή τη δοκιμασία να βγούμε δυνατότεροι και καλύτεροι άνθρωποι.

Να είστε όλοι καλά και να θυμάστε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε.

    Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου

Αντώνης Ρούσσος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση