Έναρξη σχολικού έτους 2021 – 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στις 09.00 π.μ. θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός που θα σημάνει και την έναρξη της σχολικής χρονιάς  20212022.

Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί παρουσία  εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και μαθητών μας . Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές με τους  δασκάλους τους.

θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στην γενικότερη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν  τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν  .

Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς λόγω COVID-19 μας αναγκάζει να ακολουθήσουμε την εξής διαδικασία :

  • Οι μαθητές των τάξεων Α’ και Δ΄  θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις 08:15 π.μ από τη δυτική είσοδο (οδό Χίου)  τηρώντας πάντα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης  θα οδηγηθούν  στις αίθουσές τους  στο δεύτερο όροφο . Οι μαθητές της Α΄τάξης θα παραμείνουν στον βορειοδυτικό αύλειο χώρο.
  • Οι μαθητές των  τάξεων Β’ και ΣΤ΄  θα προσέλθουν στο χώρο του σχολείου στις 08.15 π.μ  από τη ανατολική είσοδο (οδό Σπετσών) και θα οδηγηθούν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στις αίθουσές τους.
  • Οι μαθητές των τάξεων Γ’ και Ε’ θα προσέλθουν στο σχολείο από τη νότια κεντρική είσοδο (Τριών  Ναυάρχων)στις 08.15 π.μ. όπου θα οδηγηθούν με τη σειρά τους στις αίθουσές τους.

 

**** Δεν ξεχνάμε ότι κατά την είσοδο στο χώρο του σχολείου απαιτούνται :

Α) Η χρήση υφασμάτινης ή ιατρικής μάσκας η οποία είναι  υποχρεωτική για όλους.

Β) Αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού έλεγχου (self test) που διενεργείται 24 ώρες πριν την προσέλευση. Το ίδιο θα κάνουν και την Παρασκευή .  

 

Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου , τα οποία θα πρέπει να φέρνουν μαζί τους το πιστοποιητικό νόσησης .

 

Από την μεθεπόμενη εβδομάδα, το αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test)  θα επιδεικνύεται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) και θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Ευχόμαστε σε όλους μια δημιουργική και καλοτάξιδη σχολική χρονιά έχοντας  πάντα ως κύριο μέλημά μας την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών  του σχολείου μας.

 

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί  του 8ου Δημ. Σχ. Καλαμάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση