Φυτοξωτικά … στο κτήμα Φοίφα!!!

Σήμερα, η  Δ΄ τάξη επισκέφτηκε το αγρόκτημα  Φοίφα , αυτό το υπέροχο οικοσύστημα  με τα πεύκα, τις μανταρινιές , τις λεμονιές, τις πορτοκαλιές, τα φυτά , τα λουλούδια  και τους  θάμνους . Η υποδοχή των υπευθύνων ήταν εγκάρδια. Πήραμε το  δεκατιανό μας στα τραπεζάκια της αυλής , κάτω από τα θεόρατα πεύκα , στην αγκαλιά της φύσης.

Τα απορρίμματα μας  τα εναποθέσαμε στον ανάλογο κάδο ανακύκλωσης και προχωρήσαμε προς την αίθουσα, όπου θα κάναμε τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας. Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος  ήταν από κατασκευές με υλικά από τη φύση. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες κατασκευής και με τη βοήθεια της υπεύθυνης τις ολοκληρώσαμε. Ο ενθουσιασμός μας απερίγραπτος.

 Χαλαρώσαμε για λίγο δίπλα στο τζάκι διαβάζοντας χριστουγεννιάτικα παραμύθια και αφού δώσαμε όνομα στις κατασκευές μας , ξεχυθήκαμε στο χτήμα για να στήσουμε το φυτοξωτικό χωριό μας. Επίσης καταλάβαμε και το πηγάδι με τα πηγαδοξωτικά μας. Παίξαμε τρελά παιχνίδια. Εξερευνήσαμε το χτήμα και ξεκουραστήκαμε στα τραπεζάκια , όπου απολύσαμε το υπέροχο κέρασμα των υπευθύνων, κουλουράκι από χαρούπι , σύκα και βυσσινάδα.

   Τα φυτοξωτικά ευχαρίστησαν για όλα αυτά τα υπέροχα που έζησαν τους υπεύθυνους και επέστρεψαν στο σχολείο τους καταχαρούμενα , τρέχοντας να δείξουν τις υπέροχες κατασκευές τους στην κ. Διευθύντρια, η οποία τα καλοδέχτηκε χαμογελαστή και τους ευχήθηκε και του χρόνου!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση