Έχοντας στο νου μας , το πρόγραμμά μας , «Το νερό – πηγή ζωής», ειδικότερα δε , όσον αφορά τη χρήση του στη μαγειρική, της οποίας είναι βασικό στοιχείο, αποφασίσαμε φέτος προπαραμονή Χριστουγέννων να ζυμώσουμε λαχταριστά Χριστόψωμα ,γνωρίζοντας συγχρόνως με βιωματικό τρόπο και αναβιώνοντας ένα από τα πιο όμορφα έθιμα των Χριστουγέννων.
Η διαδικασία απλή: Ζυμώσαμε ένα καρβελάκι ψωμί ο καθένας και έπειτα το στολίσαμε με σταυρό, καρύδι και σουσάμι.
Τα υλικά μας: ΝΕΡΟ, αλεύρι, λάδι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και λίγο ξύδι.
Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά εύχονται σε όλους οι μαθητές του Δ2!!!
1 σχόλιο
τέλειο είναι ναι !!!!!!!!! και είναι πάρα πολύ ωραίο.! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !