Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η Διδασκαλία της Επιχειρηματολογίας: Από τη Θεωρία στην Πράξη», που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα ,5 Σεπτεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο κ. Αγγελοπούλου Αδαμαντία με επιμορφώτρια την κ. Φωτεινή Εγγλέζου και αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μεσσηνίας.
Η ημερίδα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αφού η επιμορφώτρια μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια κατάφερε να μας κάνει να ανακαλύψουμε τη δημιουργική αξιοποίηση των επιχειρηματολογικών σχημάτων, την τέχνη της αντιλογίας τηρώντας τους κανόνες διεξαγωγής της, να επιχειρηματολογούμε αναπτύσσοντας το συλλογιστικό τρόπο σκέψης και να μεταφέρουμε τα όσα βιώσαμε στους μαθητές μας.
Κατά γενική ομολογία των παρευρισκομένων θεωρήθηκε πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία για την ανάδειξη της επιχειρηματολογίας και την καλλιέργεια της συλλογιστικής σκέψης.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αγγελοπούλου Αδαμαντία για την οργάνωση και το συντονισμό της Ημερίδας και την κ. Εγγλέζου Φωτεινή για τις χρήσιμες εφαρμόσιμες και πρακτικές ιδέες που μας μετέδωσε.