Ένα ωραίο δωράκι για καλό ξεκίνημα!

 Η πρώτη ημέρα στο νηπιαγωγείο συνοδεύεται

πάντα από ένα μικρό δωράκι 

προς τους μαθητές φτιαγμένο με αγάπη από τις δασκάλες των τμημάτων!

Τη φετινή σχολική χρονιά άλλα παιδιά πήραν για δώρο ένα αρκουδάκι-πετσετάκι και άλλα μία κάρτα λιοντάρι!

Με τις καλύτερες ευχές μας για μια χαρούμενη,δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!

Καλή σχολική χρονιά!

Σήμερα 13-9-2021 έγινε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά!

                                                                  

Υποδεχθήκαμε με χαρά όλους τους μαθητές μας και όλοι μαζί παρακολουθήσαμε τον αγιασμό στην αυλή του σχολείου μας.

Από αύριο αρχίζει κανονικά το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου με τη λειτουργία όλων των τμημάτων τόσο του πρωινού όσο και του απογευματινού προγράμματος .

Καλή αρχή σε όλους!

                                                                 

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΣ

                                                           

           Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22 θα πραγματοποιηθεί

          τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

στον εξωτερικό χώρο του νηπιαγωγείου στις 10.00 το πρωί.

Οι μαθητές πρέπει να επιδείξουν το αποτέλεσμα του self-test, να φορούν μάσκες και θα συνοδεύονται μόνο από ένα γονέα.

Παράταση εγγραφών στο νηπιαγωγείο!

            

«Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22»
Σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Φ.6/22510/Δ1/25-02-2021 (ΑΔΑ ΨΥ9846ΜΤΛΗ-ΟΣΜ) εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος
2021-2022»
2) την με αρ. πρωτ. Φ.6/22511/Δ1/25-02-2021 (ΑΔΑ 6ΩΗ346ΜΤΛΗ-7Ν7) εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος
2021-2022»

και λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες
υγειονομικές συνθήκες λόγω του κορωνοϊού – covid 19, σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-22,
παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Αναστολή λειτουργίας νηπιαγωγείων

Ενημέρωση για την αναστολή λειτουργίας των νηπιαγωγείων

Από αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 μέχρι και τη Δευτέρα  15 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας των σχολικών μονάδων γενικής αγωγής (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) και θα εφαρμοστεί η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με την αρ. πρωτ. 155692/ΓΔ4/14-11-20 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», κατά τις μεσημεριανές ώρες.

 

 

 

 

Το έθιμο του «Μάρτη»

Σύμφωνα με το έθιμο, από την 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά»…

Το βραχιολάκι αυτό, σύμφωνα με την παράδοση, το φοράνε κυρίως τα παιδιά για να μην «καούν» και να προστατευτούν από τον ανοιξιάτικο ήλιο.  Το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους….

Υποδεχτήκαμε το Μάρτη με τα βραχιολάκια που μας χάρισε ο Σύλλογος του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης! Ο Σύλλογος χάρισε στα παιδιά  «Μάρτηδες» τους οποίους προμηθεύτηκε από την ομάδα life is life θέλοντας έτσι με τη συμβολική αυτή κίνηση να ενισχύσει το έργο τους. Ευχαριστούμε το Σύλλογο του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών!  Καλό μήνα!

 

Αμυγδαλιά

                                                                                                      

Έξω στο αγιάζι

και στην παγωνιά

είναι ένα δέντρο

που όλα τ’ αψηφά.

Ροζ έχει ανθάκια,

άλλοτε λευκά.

Κρύο δεν το σκιάζει,

βαρυχειμωνιά.

Όπως κάθε χρόνο

άνθισε ξανά,

μέσα στον Φλεβάρη

σκόρπισε χαρά.

Αγριοαγέρι,

μην παρασυρθείς.

Την αμυγδαλίτσα

να τη λυπηθείς.

Φέρνει τόση ελπίδα

τόση ανεμελιά,

μ’ αισιοδοξία

στη ζωή γελά.

                                                 ΓΙΩΤΑ ΚΟΤΣΑΥΤΗ

Τα κορίτσια μας με αφορμή την ανθισμένη αμυγδαλιά έφτιαξαν το δικό τους πίνακα. Είδαμε πρώτα το γνωστό πίνακα του Βαν Γκογκ και δημιούργησαν το δικό τους έργο.


   

 

ΟΙ εγγραφές στο Νηπιαγωγείο για την επόμενη σχολική χρονιά άρχισαν!


Για τη σχολική χρονιά 2021-22 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου

 Εγγραφές μετά την 20ηΜαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφή.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο,βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr

Στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.  Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

Από το σχολικό έτος 2021-2022, η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Σε όλους τους δήμους της χώρας, ο/η Προϊστάμενος/η-Διευθυντής/ρια του Νηπιαγωγείου δέχεται όλες τις αιτήσεις, για φοίτηση νηπίων και προνηπίων, που ανήκουν στη σχολική περιφέρεια του Νηπιαγωγείου.

Ο/Η Προϊστάμενος/η-Διευθυντής/ρια του Νηπιαγωγείου ελέγχει καθημερινά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας την ακρίβεια των στοιχείων των αιτήσεων που υπεβλήθησαν και αποστέλλει ηλεκτρονικό μήνυμα στους ενδιαφερόμενους/νες για την αποδοχή ή μη της αίτησής τους καθώς και τους λόγους για τους οποίους η αίτηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Τα προνήπια που ήδη φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο και θα είναι νήπια την επόμενη σχολική χρονιά, εγγράφονται αυτεπάγγελτα, θα πρέπει εν τούτοις να επικοινωνήσουν μαζί μας και να φέρουν αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο, για όσα επιθυμούν να εγγραφούν στο ολοήμερο.

Β. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(προαιρετικά)και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή(παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ53128/Δ1/2020 (Β 1767).

 Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα.

 Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρησητουςαπό τη σχολική μονάδα

και στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα(γ)και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο/η Προϊστάμενος/η-Διευθυντής/ρια του Νηπιαγωγείου.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr)για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα.

 Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ)και (δ)εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ.Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)

η) Βιβλιάριο Εμβολίων,του/τηςμαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.(παρ. 4, του άρθρου6 του Π.Δ 79/2017(Α109),όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 4α του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α25).

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ.5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ53128/Δ1/2020 (Β 1767)ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της.

Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή». Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

 Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/ρια -Προϊστάμενος/η του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζουν οι γονείς/κηδεμόνες. Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα(παρ 7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ53128/Δ1/2020 (Β1767).

ΙΙ. ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗΝ Δ/ΝΤΗ/ΡΙΑ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ/Η ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Ο/Η Διευθυντής/ρια-Προϊστάμενος/η του νηπιαγωγείου εξετάζει κάθε αίτηση χωριστά και έχει τις εξής δυνατότητες:

α) αποδοχή της αίτησης β) επιστροφή της αίτησης στον γονέα/κηδεμόνα υποδεικνύοντας τις διορθώσεις που απαιτείται να γίνουν στην αίτηση γ) προώθηση της αίτησης στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπάγεται η σχολική μονάδα, σε περίπτωση που διαπιστώνει προβλήματα που δεν δύναται να αντιμετωπίσει. Η αποδοχή της αίτησης δε συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Η σχολική μονάδα φοίτησης του νηπίου/προνηπίου θα καθοριστεί μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων και αφού η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατανείμει τις αιτήσεις σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις κάθε Νηπιαγωγείου.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ   10.30 π.μ. – 12.00 μ.μ.

Πρόγραμμα μουσικής

 

 

 

 

 

Αγαπητοί γονείς , τη φετινή σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο μας υλοποιούμε ένα πρόγραμμα μουσικής αγωγής κατάλληλο για την προσχολική ηλικία! Είναι ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των τμημάτων και γίνεται μία φορά την εβδομάδα.  Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει μια γνωριμία των παιδιών με τον υπέροχο κόσμο της μουσικής και γίνεται με μια εκπαιδευτική προσέγγιση που την χαρακτηρίζει η ποικιλία στην χρησιμοποίηση εποπτικών μέσων αλλά κυρίως η ενεργητική συμμετοχή των παιδιών!

Η μουσική για εμάς είναι τραγούδι, ρυθμός, γνωριμία με μουσικά όργανα, ακρόαση έργων, φωνή, συνοδεία τραγουδιού με κρουστά ρυθμικά όργανα, γνωριμία με είδη μουσικής και μουσικές έννοιες , μουσικά παραμύθια, μουσικοκινητικά παιχνίδια…..!

Τα παιδιά δείχνουν να το απολαμβάνουν , συμμετέχουν ενεργητικά με χαρούμενη διάθεση και με αγάπη και αναμονή κάθε φορά για το μάθημα της μουσικής.

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρξει μια περιγραφή της κάθε ενότητας που έγινε μέχρι τώρα.