ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

0

Συγγραφέας: 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 12-04-2021

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Γαλλοφωνίας 2021 διοργανώθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία Διαπεριφερειακός Μαραθώνιος ανάγνωσης με θέμα: “Γαλλοφωνία και Φιλελληνισμός. Κείμενα Μνήμης”(“Francophonie et Philhellénisme. Textes de mémoire”).
Το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας συμμετείχε στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης και, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, μαθητές των γαλλικών της 1ης & 2ας Γυμνασίου μαζί με την καθηγήτριά τους κα Έλμα Γκουζή, αναφέρθηκαν στους στόχους του κινήματος του Φιλελληνισμού διαβάζοντας στα γαλλικά και στα ελληνικά αποσπάσματα όχι τόσο “γνωστών” ποιητών όπως ο P.J de Béranger και L. Délavigne .
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά μας και στους διοργανωτές της υπέροχης αυτής εκδήλωσης,ιδιαίτερα στην Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας κα Χάιδω Νάτση, για όλη της την υποστήριξη και βοήθεια στο διάστημα αυτό.
Θερμά συγχαρητήρια!

(Απέργης χρήστος,Λώμης Δημήτρης, Πάντου Βασιλεία, Πουλημένου Αρτεμις, Ρούσσινος Χρίστος,Γιάννης Γραμματικός Μέρα Ελίνα. Μοσκάτ Ανδρέας, Μουρμούρη Υβόνη, Σταύρο Σαββανής, Ρούσσινος Θοδωρής)

ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση