«Ζωγραφίζοντας το ‘21» – Βράβευση

Την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των νικητών που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Ζωγραφίζοντας το ‘21».

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που οργανώθηκε από το Τμήμα Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Απευθύνονταν σε μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου οι συμμετέχοντες/σες κλήθηκαν να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τις εικαστικές τους δημιουργίες να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την Ελληνική Επανάσταση και την παρακαταθήκη της.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την άνοιξη (22η Μαρτίου μέχρι την 21η Μαΐου) του 2021. Τα επιλεγμένα από κάθε Σχολείο ζωγραφικά έργα εκτέθηκαν σε δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία, κατά την οποία οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν το αγαπημένο τους κάνοντας «like» σε σχετική ιστοσελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έως τις 20 Οκτωβρίου.

Το Σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό με πρωτοβουλία της εικαστικού Γιακαμόζη Σίλιας, και από τα έργα που επιλέχτηκαν διακρίθηκε η εικαστική δημιουργία του μαθητή της Δ’ Τάξης Μελιτόπουλου Γιώργου καταλαμβάνοντας την 3η θέση στην κατηγορία του (Δ’ – Στ’ Δημοτικού).

«Για την ελευθερία», Μελιτόπουλος Γιώργος, Δ’ Τάξη

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον βραβευθέντα μαθητή, Μελιτόπουλο Γιώργο, για την εμπνευσμένη και «δημοφιλή» δημιουργία του, αλλά και σε όλους τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν.

Μπράβο σε όλους!

Τα τρία πιο «δημοφιλή» έργα που διακρίθηκαν στην κατηγορία «Δ’ – Στ’ Δημοτικού»