ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αποστολή ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail)

Μετά από ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να γίνει η εξακρίβωση των στοιχείων που είναι απαραίτητα για την τηλεκπαίδευση που σχεδιάζεται από το ΥΠΑΙΘ, παρακαλούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης να αποστείλουν άμεσα την ηλεκτρονική τους διεύθυνση (e-mail) με το ονοματεπώνυμο του μαθητή/τριας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου:

mail@79dim-thess.thess.sch.gr

Από τη Δ/νση του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

————————————————–

Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού (2019-nCoV). Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή.

Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες, αρχής γενομένης από αύριο, και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Υπουργός είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

 

————————————————————

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To 79o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σάς προσκαλούν στην ενημερωτική συνάντηση – διάλεξη με θέμα «Παιδική παχυσαρκία», που θα γίνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Ομιλήτρια – εισηγήτρια του θέματος θα είναι η παιδίατρος κ. Παπαπέτρου Κωνσταντίνα, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων και ενημερώσεων από την 4η ΤΟ.Μ.Υ. (Τοπική Μονάδα Υγείας) Θεσσαλονίκης.

Προσβλέπουμε στην παρουσία και τη συμμετοχή σας στην παραπάνω ενημερωτική συνάντηση.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Γεώργιος Μπιτόπουλος

O Πρόεδρος του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων

Ιωάννης Τζεβελέκης

————————————-

Ανοιχτές αυλές – Σχολικά πάρκα

      Το σχολείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορά σε «ανοιχτές αυλές» με στόχο τη δημιουργία «σχολικών πάρκων». Η σχολική αυλή του 79ου Δημοτικού Σχολείου θα ανοίγει καθημερινά στις 17.30 και θα κλείνει στις 21.30 (εκτός από τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες). Θα υπάρχει υπεύθυνος υπάλληλος του Δήμου (φύλακας) ο οποίος θα φροντίζει για την καθαριότητα του χώρου με βασική ευθύνη να τον παραδώσει καθαρό και σε καλή κατάσταση για την επομένη.

Από τη Διεύθυνση

—————————————————————-

Παραμονή των Σχολικών Διδακτικών Βιβλίων στο Σχολείο!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 217785/Δ1/18-12-2018 υπουργική απόφαση με θέμα “Παραμονή των Διδακτικών Βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα”, καθιερώνεται η παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο δύο φορές τον μήνα.

Tο πρόγραμμα παραμονής των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο για το σχολικό έτος 2019-20 έχει ως εξής:

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2019

Παρασκευή 27-09-2019

———-

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2019 Παρασκευή 11-10-2019 Παρασκευή 25-10-2019
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ  2019 Παρασκευή 08-11-2019 Παρασκευή 22-11-2019
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  2019 Παρασκευή 06-12-2019 Παρασκευή 20-12-2019
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2020 Παρασκευή 10-01-2020 Παρασκευή 24-01-2020
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ  2020 Παρασκευή 07-02-2020 Παρασκευή 21-02-2020
ΜΑΡΤΙΟΣ  2020 Παρασκευή 06-03-2020 Παρασκευή 20-03-2020
ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2020 Παρασκευή 03-04-2020 ———-
ΜΑΪΟΣ  2020 Παρασκευή 08-05-2020 Παρασκευή 22-05-2020
ΙΟΥΝΙΟΣ  2020 Παρασκευή 05-06-2020 ———-

Από τη Διεύθυνση του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

——————————————————-

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική 2019-20, θα γίνει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 09:00. Μετά τον αγιασμό θα μοιραστούν τα βιβλία και οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν.

Από τη Δ/νση του 79ου Δημοτικού Σχολείου

ΚΑΛΗ  και  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ 

ΣΧΟΛΙΚΗ  ΧΡΟΝΙΑ!

—————————————————–

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ  (σχολ. έτος 2019-20)

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών στην Α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2019-20 (έτος γέννησης 2013) θα πραγματοποιηθούν από τις 6 – 20 Mαΐου 2019 και ώρες 10.30 – 12.30.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 • Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση (το έντυπο θα δοθεί από το σχολείο).

          (Δεν απαιτείται η προσκόμιση Πιστοποιητικού Γεννήσεως, αναζητείται αυτεπάγγελτα από τη σχολική μονάδα)

 • Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού, στο οποίο να φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας (το έντυπο θα δοθεί από το σχολείο).
 • Αποδεικτικό από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του/της μαθητή/τριας. (Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης ή απόδειξη ΔΕΗ ή ΟΤΕ (ή άλλου παρόχου τηλεφωνίας) ή ΕΥΑΘ ή Φυσικού Αερίου ή μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας κλπ., στο όνομα του ενός από τους δύο γονείς).
 • Πιστοποιητικό φοίτησης Νηπιαγωγείου, το οποίο θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής (μέχρι την έκδοση του, 14/06/2019, θα προσκομιστεί από τους γονείς Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου, για να ολοκληρωθεί η εγγραφή)

 

 Δεν εγγράφονται παιδιά που διαμένουν εκτός των ορίων της περιφέρειας του σχολείου.

—————————————————————————
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Aγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

         To 79o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σάς προσκαλούν στην ενημερωτική συνάντηση – διάλεξη με θέμα «ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ: Η έννοια της δημοκρατικής πειθαρχίας», που θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Ομιλήτρια – εισηγήτρια του θέματος θα είναι η ψυχοθεραπεύτρια (*Msc Integrative Counseling & Psychotherapy) και μητέρα μαθητή του σχολείου μας κ. Έλενα Ρίζου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου της εκπ/κής μας περιφέρειας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης. Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Γεώργιος Μπιτόπουλος

O Πρόεδρος του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων

Ιωάννης Τζεβελέκης

———————————————————————
Κλειστά αύριο τα σχολεία

Την συνέχιση διακοπής μαθημάτων στα σχολεία της Α/ΒΑΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες) που θα επικρατήσουν σε όλη την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης (νομός Θεσσαλονίκης) και μέχρι νεοτέρας, αποφάσισε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Επανεκτιμώντας τα καιρικά δεδομένα και την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα. Πατουλίδου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη και με δημάρχους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη τους, να παραμείνουν και αύριο Παρασκευή 11 Ιανουαρίου τα σχολεία κλειστά.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις της η κα. Πατουλίδου ανέφερε:

«Η χιονόπτωση έχει σταματήσει στον νομό. Όμως ο παγετός κυρίως τις πρωινές ώρες εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα. Επιπλέον ενημερώνομαι ότι πολλά σχολεία δεν είναι έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές λόγω συσσώρευσης χιονιού και πάγου στις αυλές. Προς αποφυγή νέων ατυχημάτων (χθες μαθητής σε σχολείο στον Εύοσμο, τραυματίστηκε) και κατόπιν αιτημάτων δημάρχων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αποφάσισα να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία.»

——————————————————————————-

 

Έναρξη σχολικής χρονιάς (2017-2018)

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2017-18, θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 09:00.

Μετά τον αγιασμό θα μοιραστούν τα βιβλία και οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν.

kali-xronia

_______________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο ΠΕΔΥ ΜΥ 25ης Μαρτίου μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για οδοντιατρική και ορθοδοντική θεραπεία ΔΩΡΕΑΝ στο παιδί σας για όλους, ασφαλισμένους ή μη, στα τηλέφωνα: 231043609121310437461 (καθημερινά από 8 π.μ. – 2 μ.μ.).

Τ.Ι. Βότση (Εθνικής Αντιστάσεως 62) σε πρωινή και απογευματινή βάρδια

Τ.Ι. Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 16) σε πρωινή βάρδια

Τ.Ι. Χαριλάου (Πλαταιών 26) σε πρωινή βάρδια

Τ.Ι. Φοίνικα (Πλατεία Αγοράς Φοίνικα) σε πρωινή βάρδια

Τ.Ι. Δελφών (Δελφών 124, εντός Δερματολογικού Νοσοκομείου) σε πρωινή βάρδια (θα λειτουργήσει ΠΡΟΣΕΧΩΣ)

Από το ΠΕΔΥ ΜΥ 25ης Μαρτίου

_________________________________________________

Εγγραφές στο Ολοήμερο πρόγραμμα

Στο Ολοήμερο πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

α) Οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.

β) Οι μαθητές των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

Την αίτηση-δήλωση του γονέα/κηδεμόνα μπορείτε να την κατεβάσετε εδώ.

————————————————————————

Οι εγγραφές των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2016-17 (έτος γέννησης 2010) θα γίνονται από 1 έως 21 Ιουνίου 2016 και ώρες 10.00 – 12.00.

Δικαιολογητικά εγγραφής μαθητών/τριών:

– Υπεύθυνη δήλωση με στοιχεία του/της μαθητή/τριας, που θα συμπληρωθεί στο σχολείο. (Tην υπεύθυνη δήλωση την κατεβάζετε εδώ)

(Δεν απαιτείται η προσκόμιση Πιστοποιητικού Γεννήσεως, αναζητείται από τη σχολική μονάδα.)

– Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

– Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή/τριας (το έντυπο θα δοθεί από το σχολείο, μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ).

– Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται, κατά την κρίση του διευθυντή, η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας. (Αυτό μπορεί να είναι εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ [ή άλλου πάροχου τηλεφωνίας], ΕΥΑΘ, Φυσικού Αερίου ή μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας κλπ., στο όνομα του ενός από τους δύο γονείς).

– Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείου.

Δεν εγγράφονται παιδιά που διαμένουν εκτός των ορίων της περιφέρειας του σχολείου

———————————————————

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του σχολείου μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους

 1. Τρίτη 7 Ιουνίου: Αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη λήξη του διδακτικού έτους στο προαύλιο του σχολείου, στις 19.00.
 2. Πέμπτη 9 Ιουνίου: Συμμετοχή του σχολείου στο Φεστιβάλ Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσ/νίκης, στο πάρκο της Ν. Ελβετίας, με το θεατρικό «A magic world» (μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ και Δ΄ τάξεων) και με τμήματα παραδοσιακών χορών (μαθήτριες των Δ΄ & Στ΄ τάξεων), στις 20.00.
 3. Παρασκευή 10 Ιουνίου: Ημερήσια εκδρομή του σχολείου (Σημ.: Μετά από συνεννόηση με την κατασκήνωση, τα 2 € για την είσοδο θα καταβληθούν στο σχολείο, για να εκδοθούν ομαδικά τα ανταποδοτικά εισιτήρια εισόδου, προς αποφυγή συνωστισμού και ταλαιπωρίας, δηλ. το κόστος της εκδρομής κατ’ άτομο ανέρχεται στα 9 €).
 4. Δευτέρα 13 Ιουνίου: Τελετή αποφοίτησης και απονομή αναμνηστικών Τίτλων Σπουδών στους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, στις 19.00 .
 5. Τετάρτη 15 Ιουνίου: Λήξη της σχολικής χρονιάς και απονομή Τίτλων Προόδου στους μαθητές/τριες των Α΄, Β΄ ,Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων, στις 8.30.

————————————————

Πρόγραμμα: «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών – Καλοκαίρι 2016″

Αγαπητοί Γονείς,

   Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης καλωσορίζει εσάς και τα παιδιά σας, για δέκατη έκτη (17η) συνεχόμενη χρονιά στο φετινό πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2016″. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν τα παιδιά που μόλις τελείωσαν τα Προνήπια (έτος γέννησης 2011) μέχρι και τα παιδιά που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο (έτος γεν. 2004) και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

      Σας πληροφορούμε ότι κατά τη διάρκεια του “προγράμματος” τα παιδιά δεν διδάσκονται μαθήματα, αλλά απασχολούνται δημιουργικά σε διάφορες δραστηριότητες όπως αθλητικές, εικαστικά, μουσική, χορό, θεατρικό παιχνίδι κ.λ.π. με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων.

      Η φετινή “Δημιουργική Απασχόληση – Καλοκαίρι 2016” θα ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου-Κυριακής & αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00.

      Κάθε πρωί η ώρα προσέλευσης είναι από τις 07:00 έως τις 08:30 και το μεσημέρι η αναχώρηση από τις 14:00 έως 16:00. Για την ασφάλεια των παιδιών σας η πόρτα παραμένει κλειστή όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα και φυλάσσεται από Σχολικό Φύλακα. Επισημαίνουμε ότι δεν επιτρέπεται από τις 08:30 έως τις 14:00 καμία είσοδος και καμία αναχώρηση μαθητή – τριας.

     Για την συμμετοχή του παιδιού σας στο πρόγραμμα, χρειάζεται να έχει καθημερινά μαζί του στο Σχολείο:

 1. Καπέλο
 2. Μικρή τσάντα (σακιδιάκι) για τα πράγματά του
 3. Ένα ζευγάρι κάλτσες – εσώρουχα και στεγνά ρούχα για τυχόν αλλαγές
 4. Το πρωινό του σε ξηρά τροφή, νερό, χυμούς

        Σας παρακαλούμε να φροντίσετε το παιδί να είναι ντυμένο με άνετα ρούχα και παπούτσια και για την προσωπική του ασφάλεια να αποφεύγονται αλυσίδες, σκουλαρίκια, κοσμήματα, αιχμηρά και βαριά αντικείμενα καθώς και επικίνδυνα παιχνίδια.

        Ιδιαίτερα για τα παπούτσια, παρακαλούμε να μάθουν τα παιδιά να λύνουν και να δένουν τα κορδόνια τους, επειδή θα χρειαστεί να τα βάζουν πολλές φορές κατά την διάρκεια του προγράμματος. Επίσης, το παιδί χρειάζεται να έχει μαζί του ξυλομπογιές, νερομπογιές, παιδικά παραμύθια, μπλοκ ζωγραφικής, παλιά επιτραπέζια παιχνίδια (απαγορεύονται τα video-games). Κατά την έναρξη του προγράμματος η υπεύθυνη καθηγήτρια/τής εικαστικών θα σας παραδώσει μία λίστα με μικρής αξίας αναλώσιμα υλικά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά σας για εικαστικές δημιουργίες. Θα είναι πολύ ωφέλιμο όλα τα παιδιά να προμηθευτούν με τα προτεινόμενα είδη για ουσιαστική δημιουργική απασχόληση.

      Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται η καθιερωμένη «Τελετή λήξης» κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσιάζουν τις εργασίες τους καθώς και θεατρικά δρώμενα, χορωδίες, μουσικοχορευτικές και γυμναστικές ασκήσεις.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας και σας ευχόμαστε….

Καλό Καλοκαίρι!

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ 30 ΜΑΪΟΥ ΕΩΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εδώ Ή ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

 Α΄ Δημ. Κοινότητα: Πρ. Κορομηλά 36, τηλ. 231331 8504, 2313318506,231331 8500 έως 231331 8507

Β΄ Δημ. Κοινότητα: Μοναστηρίου 93, τηλ. 231331 8542, 231331 8549

Γ΄ Δημ. Κοινότητα: Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη, τηλ. 231331 8270,231331 8271,231331 8275, 231331 8278

Δ΄ Δημ. Κοινότητα: Κλεάνθους 57, τηλ. 231331 8518, 231331 8523

Ε΄ Δημ. Κοινότητα: Β. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου, τηλ. 231331 8263, 231331 8265, 231331 8247, 231331 8283, , 231331 8266

Δημ. Ενότητα Τριανδρίας: Ελευθερίας 24 Τριανδρία, τηλ. 231331 8563, 231331 8564 

ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Πρωτότυπη Βεβαίωση Εργασίας της Μητέρας (δεν απαιτείται για πολύτεκνες/μονογονεϊκές οικογένειες).
 • Πρωτότυπο ή αντίγραφο αποδεικτικού μηνιαίων αποδοχών ή πρόσφατων ενσήμων της μητέρας.
 • Πρωτότυπο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (μόνο για πολύτεκνες/μονογονεϊκές οικογένειες).
 • Φωτοαντίγραφο Βιβλιαρίου Εμβολίων (μόνο η 1η σελίδα που αναγράφονται τα στοιχεία του παιδιού και το έτος γέννησης και η σελίδα των εμβολιασμών του).

Προσοχή: Η παράδοση/παραλαβή του παιδιού στο Σχολείο γίνεται αυστηρά με την επίδειξη ταυτότητας και της κάρτας εγγραφής που θα σας παραδοθεί σε 2 ή περισσότερα αντίγραφα (εφόσον ζητηθούν).

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας, πρέπει να παραλάβετε την κάρτα μαθητή από το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Καραμανλή 38Β), στο διάστημα 20-24 Ιουνίου 2016.

Την ανακοίνωση του Δήμου μπορείτε να τη δείτε κι  εδώ.

————————————————

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 οι μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄1 τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στο 18ο Φεστιβάλ Γυμναστικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (κλειστό γυμναστήριο Χ.Α.Ν.Θ.). Εκτελώντας το πρόγραμμα «Να μ΄ αγαπάς», εντυπωσίασαν με την παρουσία τους κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρεβρισκομένων. Παρόλο που δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

———————————————-

Έναρξη σχολικής χρονιάς – Αγιασμός

αλφαβητάριο

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9:00 π.μ. θα γίνει ο αγιασμός της σχολικής μας κοινότητας, που θα σημάνει και την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2015-16.

Στη συνέχεια θα μοιραστούν τα βιβλία και οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν.

sxoleio

————————————-

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί για 16η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών των sχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2015».
Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους δημότες, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις εργαζόμενες, τις πολύτεκνες μητέρες και τις μονογονεϊκές οικογένειες, να προσφέρει εργασία σε άνεργους ή υποαπασχολούμενους εκπαιδευτικούς και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων τους.
Κατά την διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά απασχολούνται από ειδικούς εκπαιδευτικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορό, γυμναστική και αθλοπαιδιές.
Το πρόγραμμα φέτος θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. εκτός αργιών, από τις 07:00 έως τις 16:00, σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης εδώ.

———————————————–

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Θεσσαλονίκη, Μάιος 2015

Αγαπητοί γονείς/ κηδεμόνες,

Σύμφωνα με τη με αριθμ. Φ.52/63/12873/Γ1/6-2-2012 (ΦΕΚ 253, τ.Β’), (ΑΔΑ: Β4439- ΩΞ1) Υπουργική Απόφαση, η διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας, Γαλλικής και Γερμανικής πραγματοποιείται για δύο (2) ώρες την εβδομάδα στις Ε ́& Στ ́ τάξεις των 6/θέσιων και άνω δημοτικών σχολείων καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας στην Ε’ τάξη θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

1. Οι Δ/ντές των δημοτικών σχολείων σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους της γαλλικής και γερμανικής γλώσσας και τους εκπαιδευτικούς ΠΕ05 και ΠΕ07 που υπηρετούν στο σχολείο τους, οφείλουν να ενημερώσουν τους μαθητές, οι οποίοι θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2015- 2016 στην Ε ́ τάξη, αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες τους για την επιλογή, τη σημασία και τη χρησιμότητα της 2ης ξένης γλώσσας.

2. Αυτό μπορεί να γίνει με επιστολές των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ05 και ΠΕ07, που θα διανεμηθούν παράλληλα και για τις δύο γλώσσες με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων στους μαθητές και στους γονείς τους ή με άλλο σχετικό υποστηρικτικό υλικό για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συναδέλφους.

3. Σε σχολικές μονάδες που διδάσκεται μία μόνο γλώσσα, ο Διευθυντής σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ05, ΠΕ07 και Δημοτικής Εκπαίδευσης οφείλει να ενημερώσει και για την 2η ξένη γλώσσα που δε διδάσκεται (με φυσική παρουσία εκπαιδευτικού όμορου σχολείου ή του Σχολικού Συμβούλου).

4. Η ενημέρωση των μαθητών μπορεί να γίνεται και εντός του διδακτικού ωραρίου, σε διαφορετικές ημέρες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ίση μεταχείριση χωρίς διακρίσεις υπέρ της μιας ή της άλλης γλώσσας.

5. Για την οργάνωση της διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας θα εφαρμοστεί ο θεσμός των τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας. Στα σχολεία με ένα τμήμα, οι μαθητές οργανώνονται σε παράλληλα τμήματα, ανάλογα με τη δήλωση προτίμησής τους. Στα σχολεία με δύο ή και περισσότερα τμήματα, οι μαθητές οργανώνονται σε τμήματα Γαλλικής και Γερμανικής, τα οποία συγκροτούνται από μαθητές όλων των τμημάτων της τάξης, ανάλογα με τη δήλωση προτίμησής τους. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη δημιουργία τμήματος είναι 12 μαθητές. Σε απομονωμένα Δημοτικά Σχολεία ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί στους 10 μαθητές, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος, οι μαθητές ακολουθούν υποχρεωτικά την επιλογή με τις περισσότερες προτιμήσεις. Σε περίπτωση που ο συνολικός αριθμός μαθητών της τάξης είναι μικρότερος του ελάχιστου αριθμού μαθητών για τη δημιουργία τμήματος, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και με την προϋπόθεση ύπαρξης διαθέσιμου εκπαιδευτικού, δημιουργείται τμήμα της γλώσσας με τις περισσότερες προτιμήσεις.

6. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2015-2016 στην Ε ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου να συμπληρώσουν μετά την ενημέρωσή τους από τον Διευθυντή του Σχολείου, δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και να την καταθέσουν στο Δ/ντή του Σχολείου τους έως 8 Ιουνίου 2015.

——————————————

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία

(για το σχολικό έτος 2015-16)

Σας ενημερώνουμε ότι έχουν αναρτηθεί οι οδηγίες για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2015-16, στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από τις 22 Μαΐου έως και τις 9 Ιουνίου.

———————————————

Εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με πρόσφατες τροποποιήσεις, οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου γίνονται κάθε χρόνο από 1 ως 21 Ιουνίου.

         Την επόμενη σχολική χρονιά, 2015 – 2016, δικαίωμα εγγραφής στην Α΄ τάξη έχουν όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2009.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στην Α΄ τάξη είναι τα εξής:

 • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του διευθυντή του σχολείου, φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας. (Αυτό μπορεί να είναι εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, απόδειξη ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΑΘ ή Φυσικού Αερίου ή μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας κλπ.)
 • Πιστοποιητικό γέννησης από τον Δήμο στον οποίο το παιδί είναι εγγεγραμμένο.
 • Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. (Το έντυπο αυτό θα σας δοθεί από το Νηπιαγωγείο ή το Δημοτικό Σχολείο)
 • Βεβαίωση παρακολούθησης Νηπιαγωγείου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το 79ο Δημοτικό Σχολείο στο τηλ. 2310303459 ή στο email: mail@79dim-thess.thess.sch.gr

——————————————–

17ο  Φεστιβάλ  Γενικής  Γυμναστικής  (Χ.Α.Ν.Θ.)

Την Παρασκευή 15 Μαϊου 2015 οι μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στο 17ο Φεστιβάλ Γυμναστικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (κλειστό γυμναστήριο Χ.Α.Ν.Θ.). Η παρουσία τους ήταν εντυπωσιακή μια και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρεβρισκομένων. Παρόλο που δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! 

 ————————————-

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το 79ο Δημοτικό Σχολείο έχει οργανώσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

15 Μαΐου, 5:00 μ.μ.:

Συμμετοχή στο 17ο Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Μαγεία των Χρωμάτων», στο κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ. Συμμετέχουν οι μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου μας.

3 Ιουνίου:

Παρουσίαση στο Πάρκο Νέας Ελβετίας της μουσικοχορευτικής παράστασης «Μαγεία των Χρωμάτων», από τις μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων, και «Παραδοσιακοί Χοροί», από τις μαθήτριες των Α΄, Β΄, Ε΄και Στ΄ τάξεων.

8 Ιουνίου:

«Μουσικοχορευτική Γιορτή» για τη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών στην αυλή του σχολείου.

Υπεύθυνοι των παραπάνω εκδηλώσεων, οι γυμναστές του σχολείου μας:

Στάμου Ευγενία, Πλατσάς Χαράλαμπος

———————————————-

Δωρεάν κατασκήνωση για παιδιά ανέργων – χαμηλόμισθων

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πραγματοποιήσει και φέτος το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις το οποίο θα καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού του Δικαιούχου για 15νθήμερη διαμονή στην κατασκήνωση.

Δικαιούχοι του προγράμματος:

Γονείς χαμηλού εισοδήματος:

α) Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ασφάλιση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

β) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του οε μητρώο του ΟΑΕΔ.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των Δικαιούχων ηλικίας 6 – 16 ετών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται εδώ και στη Διεύθυνση του σχολείου.

———————————–

Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. συμμετέχει στα προγράμματα δωρεάν διαμονής παιδιών σε κατασκηνώσεις, τα οποία επιδοτεί ο Ο.Α.Ε.Δ. για άνεργους και χαμηλόμισθους. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

———————————–

—————————————–

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ  ΜΑΪΟΥ – IOYNIOY 2015

– 6/5/2015, Περιβαλλοντικό Πάρκο Απολλωνίας – Βόλβη, Ε΄ Τάξη.

– 6/5/2015, «Σπήλαιο Πετραλώνων», Γ΄ Τάξη.

– 7/5/2015, 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Δ΄ Τάξη.

– 8/5/2015, «Λαογραφικό Μουσείο», Α΄ και Β΄ Τάξεις.

– 14/5/2015, Επίσκεψη στο «Δίον», Στ΄ Τάξη.

– 23-25/5/2015, Επίσκεψη στη Βουλή – Αθήνα, Στ΄ Τάξη.

– 4/6/2015, Ημερήσια εκδρομή στις Μουριές, Κιλκίς (όλο το σχολείο)

– 5/6/2015, «Παιδικό Μουσείο», Α΄ και Β΄ Τάξεις.

—————————————

Οι εκπαιδευτικοί του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ευχόμαστε στους μαθητές και στις οικογένειές τους

«Καλό Πάσχα» και «Καλή Ανάσταση»!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

——————————————

Διαγωνισμός Φυσικής 2015

Η Ένωση Φυσικών Βορείου Ελλάδας διοργανώνει Διαγωνισμό Φυσικής, σχολικού έτους 2015, για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού σε τοπικό επίπεδο.

Ο Διαγωνισμός Φυσικής είναι γραπτός και αξιολογεί τόσο τις γνώσεις των παιδιών στη διδακτέα ύλη της Φυσικής της τάξης τους, όσο και τη γενικότερη αντίληψή τους πάνω σε θέματα σχετικά με την επιστήμη αυτή.

Η εγγραφή των μαθητών στον διαγωνισμό θα γίνει μόνον με ηλεκτρονικό τρόπο (ατομικά) και αποκλείεται κάθε άλλη εγγραφή τους (στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efbe.gr και στην ειδική θέση για κάθε τάξη ξεχωριστά) έως και την 2-5-2014 για το Δημοτικό.

Η εφαρμογή θα είναι ανοικτή για το κοινό από την 25η Μαρτίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους μαθητές της Ε΄ Τάξης  εδώ  και για τους μαθητές της Στ΄ Τάξης  εδώ.

——————————–

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ  ΠΑΖΑΡΙ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας την Παρασκευή και το Σάββατο, 27 και 28 Μαρτίου 2015, διοργανώνει Πασχαλινό Παζάρι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Θα υπάρχουν πασχαλινές λαμπάδες και χειροποίητες κατασκευές των μαθητών. Τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν προς όφελος των μαθητών του σχολείου.

Σας περιμένουμε όλους!

———————————
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015

Το σχολείο μας έχει προγραμματίσει για τον μήνα Απρίλιο τις ακόλουθες εκπαιδευτικές επισκέψεις:

– 2/4/2015, «Μουσείο Ύδρευσης» Θεσσαλονίκης, Δ΄ Τάξη.

– 2/4/2015, «Noesis – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, «Αντικαπνιστικό πρόγραμμα – Μαθαίνω την αλήθεια, λέω όχι στο τσιγάρο» (δωρεάν) και στο «Τεχνολογικό Μουσείο», Στ΄ Τάξη.

– 23/4/2015, «Κυνήγι Θησαυρού», Πάρκο Νέας Ελβετίας, Στ΄ Τάξη.

– 24/4/2015, «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής», Πολίχνη, Γ΄ Τάξη.

– 29/4/2015, Περιήγηση-ξενάγηση στα Βυζαντινά Μνημεία της Θεσσαλονίκης, Ε΄ Τάξη.

——————————–

Συγχαρητήρια!

Ο μαθητής του σχολείου μας Σπανός Κωνσταντίνος του Γεωργίου, κατά την περσινή σχολική χρονιά (2013-2014), διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). Η βράβευσή του θα γίνει την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στις 20.00, στο περίπτερο 8 της Δ.Ε.Θ.

Του ευχόμαστε «Καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες στο μέλλον»

——————————–

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 θα γίνει ενημέρωση γονέων για τους μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ Τάξεων και επίδοση βαθμολογίας για τους μαθητές/τριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξεων, από τις 13:30 έως τις 14:30.

———————————-

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 13 Μαρτίου, οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξεων και την Παρασκευή 20 Μαρτίου, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄και Στ΄ Τάξεων δεν θα δεν θα έχουν μαθήματα και δεν θα προσέλθουν στο σχολείο, λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτική ημερίδα της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας από τον υπεύθυνο Σχολικό Σύμβουλο.

————————————

Σας ενημερώνουμε πως την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό λόγω συμμετοχής όλων των εκπαιδευτικών στην τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνεύλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης,  «Ο Μέγας Αλέξανδρος».

——————————————

Σας ενημερώνουμε πως από την 1 Μαρτίου 2015 λειτουργεί στο σχολείο μας το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης «Πρωινό κολατσιό».

——————————————–
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015

Το σχολείο μας έχει προγραμματίσει για τον μήνα Μάρτιο τις ακόλουθες εκπαιδευτικές επισκέψεις:

– 5/2/2015, «Πώς φτιάχνουμε τους χάρτες;», εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το ΑΧΑΚ, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Ε΄ Τάξη.

–  10/2/2015, «Παιδικό Μουσείο», Α΄ και Β΄ Τάξεις. (Η επίσκεψη ακυρώθηκε και θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου 2015)

–  16/3/2015, «Τιμή στον Teriade», Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., Δ΄ Τάξη.

–  20/3/2015, «Φάρμα Κουκάκη», Κάτω Απόστολοι Κιλκίς,  Γ΄ Τάξη.

–  23/3/2015, Πρόγραμμα «Διατροφή και Πολιτισμός» – «Ο Βασιλιάς της Γεύσης» του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών, Β΄ Τάξη (στο σχολείο).

–  31/3/2015, Noesis – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, «Αντικαπνιστικό πρόγραμμα – Μαθαίνω την αλήθεια, λέω όχι στο τσιγάρο» (δωρεάν) και «Δεινόσαυροι» (Κοσμοθέατρο), Ε΄ Τάξη.

—————————————–

14o  ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

Η ΄Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη συνδιοργανώνουν το 14ο Ανοιχτό Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αν. Θεσσαλονίκης.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη (12ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, περιοχή Θέρμης).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Κυριακή 8/3/2015 με ώρα έναρξης 10:00 π.μ.
1ος – 4ος γύρος : 10:00 – 14:00
5ος – 7ος γύρος : 16:00 – 18:30
Απονομές : 19:00
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας της οποίας το link θα βρείτε εδώ και θα λειτουργεί από τις 18/2/2015.
Μόνο όσοι έχουν πλήρη αδυναμία να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με φυσική τους παρουσία στο χώρο αγώνων την Κυριακή 8/3/2015 από τις 09:00 έως τις 09:30.

————————————

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

Σύμφωνα με τα δεδομένα της επιτήρησης της εποχικής γρίπης του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται αυξητική τάση σε τέτοιου είδους κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες. Για το λόγο αυτό προτείνονται τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:

1) Εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης ακόμη και κατά τη διάρκεια του επιδημικού κύματος (απαιτείται περίοδος περίπου 2 εβδομάδων για την ανάπτυξη αντισωμάτων).
2) Η λήψη μέτρων υγιεινής, όπως: συχνό πλύσιμο των χεριών, κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος, αερισμός των χώρων, αποφυγή συγχρωτισμού και τήρηση των κανόνων αναπνευστικής υγιεινής.
3) Ανάγκη έγκαιρης αναζήτησης ιατρικής συμβουλής σε περίπτωση παρατεταμένων ή σοβαρών συμπτωμάτων γρίπης ακόμη και σε άτομα που δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και την έγκαιρη λήψη αντιϊκών φαρμάκων μετά από ιατρική συμβουλή.
4) Ανάγκη οικιοθελούς απομόνωσης (π.χ. από το σχολείο ή της εργασία) για τα άτομα με συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της Διαύγειας εδώ, ΑΔΑ: ΨΠΑΕΘ-3ΕΖ.

———————————–

Το σχολείο μας προγραμματίζει εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, «Βουλή των Ελλήνων», στις 23, 24, και 25 Μαΐου για τους μαθητές της Στ΄ Τάξης.

————————————–

Σας ενημερώνουμε πως το πρόγραμμα «Σχολή Γονέων» (ΕΣΠΑ), δεν θα υλοποιηθεί στο σχολείο μας επειδή δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός γονέων.

——————————————-

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Το σχολείο μας έχει προγραμματίσει για τον μήνα Φεβρουάριο τις ακόλουθες εκπαιδευτικές επισκέψεις:

–  5/2/2015, «Βυζαντινό Μουσείο», Ε΄ Τάξη.

–  17/2/2015, «Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή», Δ΄ Τάξη.

–  18/2/2015, «Πάρκο Δεινοσαύρων», Α΄και Β΄ Τάξεις.

–  24/2/2015, «Γεωπονική Σχολή», Γ΄Τάξη.

–  25/2/2015, «Μακεδονικό Μουσείο», Στ΄Τάξη.

—————————————

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

      Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνει την ετήσια αποκριάτικη γιορτή στο χώρο του σχολείου μας την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 (Τσικνοπέμπτη), από τις 12:00 έως τις 14:00, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαδραστική παράσταση με κλόουν, χορό και όλα αυτά με την παρουσία DJ. Επίσης, θα προσφερθούν στα παιδιά σουβλάκια, χυμοί και γκοφρέτες.

Δεδομένου ότι το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά την μέρα αυτή, τα παιδιά δεν θα φορέσουν αποκριάτικες στολές αλλά μπορούν να έχουν μαζί τους μάσκες και καπέλα που θα μπορούν να τα φορέσουν στην εκδήλωση!

Σας υποσχόμαστε σίγουρη διασκέδαση με πολλά happenings!

Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

————————————————

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών (προστάτες των Γραμμάτων και των Τεχνών), θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο μας εορταστικές εκδηλώσεις. Όλοι οι μαθητές του σχολείου (και του Ολοημέρου) θα προσέλθουν στις 9:00 και θα αποχωρήσουν στις 10:30.

Ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου.

————————————-

 Αγαπητοί Γονείς,

    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά του να αναπτύξει την κοινωνική του προσφορά σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης μας, χρειάζεται να καταγράψει τον αριθμό των μαθητών/τριών που δεν έχουν τη δυνατότητα για πρωινό κολατσιό.

    Παρακαλούμε όσοι γονείς έχουν πραγματική ανάγκη να παρασχεθεί πρωινό κολατσιό στα παιδιά τους, να επικοινωνήσουν προσωπικά με τη Διεύθυνση του σχολείου για να το δηλώσουν.

———————————

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015, ημέρα εθνικών εκλογών, το σχολείο μας θα λειτουργήσει ως Εκλογικό Κέντρο.

Κατά συνέπεια θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015.

———————————-

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία Σχολές Γονέων. Το έργο υλοποιεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Πρόκειται για δωρεάν Ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων που γίνονται ένα απόγευμα την εβδομάδα στο σχολείο μας με συντονιστή ή συντονίστρια επαγγελματία ψυχολόγο ή κοινωνιολόγο. 

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας καλεί τους γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στο σχολείο. Το τμήμα θα λειτουργεί ένα απόγευμα την εβδομάδα, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 18:00-20:30 και θα διαρκέσει, ανάλογα με την ενότητα που θα επιλεγεί, για 8 ή 16 συναντήσεις.

Πληροφορίες- συμμετοχές: Στη Διεύθυνση του σχολείου

————————

Οι εκπαιδευτικοί του 79ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης  ευχόμαστε στους μαθητές και στις οικογένειές τους «Καλά Χριστούγεννα» και ευτυχισμένο το νέο έτος «2015».

———————-

«Προληπτικά μέτρα για τις Ιώσεις»

Επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε μεγάλος αριθμός απουσιών λόγω ασθενειών, η διεύθυνση του σχολείου μας απευθύνθηκε στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για προληπτικά μέτρα προστασίας από τις ιώσεις.   

Τα γενικά μέτρα πρόληψης μετάδοσης των ιώσεων:

Η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, από τις ιώσεις. Για το λόγο αυτό πρέπει :

1. Τακτικό πλύσιμο των χεριών. Πλένετε τα χέρια σας μετά από φτάρνισμα ή βήχα. Χρησιμοποιείτε κατά προτίμηση νερό και σαπούνι. Τα σκευάσματα για καθαρισμό των χεριών που περιέχουν αλκοόλη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

2. Κάλυψη του στόματος και της μύτης κατά το βήχα και το φτάρνισμα. Πετάτε τα χαρτομάντιλα μετά από τη χρήση τους. Χρήση μάσκας όταν απαιτείται.

3. Αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. Οι μολυσματικοί παράγοντες (ιοί, βακτηρίδια κλπ.) συχνά μεταδίδονται όταν ένα άτομο αγγίζει κάτι που έχει επιμολυνθεί από αυτούς και μετά αγγίζει το στόμα, τη μύτη ή τα μάτια του.

4. Τακτικός καθαρισμός των επιφανειών με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή όταν εργαζόμαστε ή που χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους.

5. Αποφυγή στενής επαφής με ανθρώπους που ασθενούν από ίωση. Εάν εσείς οι ίδιοι ασθενείτε, κρατείτε απόσταση από άλλους για να τους προστατεύετε.

6. Εάν έχετε ίωση  είναι προτιμότερο, εάν μπορείτε, να μένετε σπίτι. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναρρώσετε γρηγορότερα και να αποτρέψετε τη μετάδοση της νόσου σε άλλους.

7. Τα άτομα με συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού πρέπει να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα κατά τη διάρκεια του βήχα ή του φτερνίσματος με καθαρά χαρτομάντιλα μιας χρήσεως, τα οποία πρέπει να πετάνε αμέσως και μετά να πλένουν τα χέρια τους.

8. Καλός αερισμός των χώρων που διαμένουν αρκετά άτομα, όπως π.χ. τοσχολείο,  και αποφυγή συγχρωτισμού.

9. Παραμονή στο σπίτι μέχρι την ανάρρωση, αποφυγή σωματικής κούρασης , λήψη άφθονων υγρών και καλή διατροφή.

10. Παραπομπή στο παιδίατρο όταν ένα παιδί εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα κάποιας ίωσης, ή εμφάνιση οποιασδήποτε επιπλοκής κατά την διάρκεια της ανάρρωσής του.

———————-

Τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014, όλες οι τάξεις του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο τρελαντώνης» στο κινηματοθέατρο «Ράδιο Σίτυ».

———————–

Την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014, θα γίνει  επίδοση της βαθμολογίας των μαθητών και ενημέρωση γονέων από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, από 13.30 – 14.30 μ.μ.

————————-

Την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014, στις 19.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση γονέων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

—————————

Την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014, θα εκκλησιαστούν οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων και τη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων (πρώτο δίωρο).

—————————-

Τη Δευτέρα22 Δεκεμβρίου 2014, οι μαθητές της Α΄ τάξης θα παρουσιάσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, στις 12.30 μ.μ.

—————————-

Την Τρίτη23 Δεκεμβρίου 2014, οι μαθητές της Β΄ τάξης θα παρουσιάσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας, στις 12.30 μ.μ.

—————————-