Μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής: “Ζωγραφίζοντας το 1821”

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και θέλοντας να ενεργοποιήσει την ιστορική μνήμη της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, διοργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας το 1821».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνάσιων και των Λυκείων. Οι μαθητές κλήθηκαν να εκφραστούν δημιουργικά και μέσα από τα εικαστικά τους έργα να αποτυπώσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους για την Ελληνική Επανάσταση και την παρακαταθήκη της.

Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε ότι η διαγωνιστική διαδικασία πρόκειται να ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου 2021, θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2021 και θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, όλα τα έργα των παιδιών -για τα οποία έχουμε λάβει νέα Υπεύθυνη Δήλωση/συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων- θα αναρτηθούν στη σελίδα της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Facebook: https://www.facebook.com/kdvm.thess, όπου θα μπορείτε να ψηφίζετε με “like” το έργο της αρεσκείας σας.

Οι αναρτήσεις θα γίνουν σε τρία (3) άλμπουμ (album) με ονομασία «Ζωγραφίζοντας το 1821» :

1. Α΄- Γ΄ Δημοτικού

2. Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

3. Γυμνάσιο – Λύκειο

Τα τρία έργα από κάθε άλμπουμ που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους “likes”, θα βραβευθούν.

Στις 24 Οκτωβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30, θα διεξαχθεί η τελετή βράβευσης των έργων στο εξωτερικό Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς/κηδεμόνες προκειμένου να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης

Διεύθυνσης Παιδείας Δήμου Θεσσαλονίκης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση