ClimateLogoColor4schools

Το WWF στο σχολείο μας για το CLIMATHON με τους «μαθητές του Β2 σε δράση για το κλίμα»!

Γενικά νέα Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, η Παιδαγωγική Ομάδα του WWF επισκέφθηκε το σχολείο μας στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος του WWF «Μαθητές σε δράση για το κλίμα: Από την ιδέα στην πράξη» για την υλοποίηση του ολοήμερου εργαστηρίου Climathon.
Είχε προηγηθεί η υλοποίηση στην τάξη του παιδαγωγικού υλικού του προγράμματος στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, θεματική «Φροντίζω το Περιβάλλον» σχετικά με την κλιματική κρίση και του μαθήματος της Τεχνολογίας με την εφαρμογή της μεθοδολογίας της σχεδιαστικής σκέψης Design Thinking. Πριν το Climathon, οι 24 συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες του Β2 χωρίστηκαν σε 4 ομάδες-επιχειρήσεις, μελέτησαν τους παράγοντες που επηρεάζουν το ανθρακικό αποτύπωμα του σχολείου σε 4 θεματικές ενότητες (Φαγητό, Σκουπίδια, Ενεργεια, Πρώτες ύλες) και σχεδίασαν προϊόντα που μειώνουν το πρόβλημα.
Κατά τη διάρκεια του Climathon, με τη βοήθεια της Παιδαγωγικής Ομάδας του WWF και της εργαλειοθήκης που είχαν μαζί τους, προχώρησαν από την ιδέα στην πράξη μετατρέποντας τα σχέδια σε προϊόν. Όλες οι ομάδες έδειξαν απίστευτο ζήλο και δημιουργικότητα.

IMG 20230217 132243
Ευχαριστούμε πολύ την κ. Ελένη Σβορώνου, την κ. Νάνσυ Κουταβά και τον κ. Θοδωρή Ορεινό για την πολύτιμη βοήθειά τους και την έμπνευση που μας προσέφεραν!
Οι ομάδες μας συνεχίζουν με την προετοιμασία για τον διαγωνισμό Climathon τελειοποιώντας τα προϊόντα τους που θα συμβάλλουν στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.
Μείνετε συντονισμένοι!