Προγράμματα αγωγής υγείας για παιδιά

Η εκπόνηση προγραμμάτων αγωγής υγείας συνεπικουρεί τις μεθόδους πρόληψης ασθενειών, την ελάττωση κινδύνων και τη βελτιστοποίηση της υγείας.

Ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας αποτελεί μία προσπάθεια ενίσχυσης του παιδαγωγικού ρόλου του σχολείου και επικεντρώνεται στη βελτίωση της ικανότητας του παιδιού να φροντίζει συνολικά τον εαυτό του.

Στις 9/2/ 2023 πραγματοποιήθηκε στη Β’ τάξη, παρουσίαση προγραμμάτων αγωγής υγείας με θέματα τη ” Στοματική υγιεινή” και ” Προσέχω τη διατροφή μου” , από την επισκέπτρια υγείας-σχολική νοσηλεύτρια κυρία Έλενα Καφούρου. Η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση συμβάλλουν καθοριστικά, ώστε οι μαθητές να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες. Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι και  τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές των παραπάνω θεματικών ενοτήτων, απελευθέρωσαν τη φαντασία τους και ενδυναμώθηκε η υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό τους.

Στις 14/2/2023 πραγματοποιήθηκαν τα προγράμματα ” Πρώτες βοήθειες” και  “Αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων- οδηγίες προφύλαξης από το σεισμό”.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν ώστε να έχουν επίγνωση των πιθανών κινδύνων, πως να προστατευθούν αλλά και πως να αντιμετωπίσουν μια ανεπιθύμητη κατάσταση μέσα από την ενδυνάμωση της προσωπικότητας τους και της κοινωνικής ευθύνης.

Η προληπτική προσέγγιση αλλά και η διαδραστική παρέμβαση αποτέλεσαν μοχλό πληροφόρησης για τα παιδιά, τα οποία μέσα από προσωπικές εμπειρίες αλλά και το παιχνίδι κατανόησαν πλήρως τις παραπάνω ενότητες.