ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου νηπιαγωγείου Θήβας σας προσκαλεί στην ομιλία-συζήτηση με θέμα:

«Τα παιδιά χρειάζονται όρια – τα έχουν ανάγκη»

το Σάββατο στις 8 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου δημοτικού σχολείου.

Ομιλητής ο παιδοψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής

κος Πάλλης Ευστράτιος

Εξαιτίας της φύσης του θέματος είναι επιθυμητή η παρουσία και των δύο γονέων κάθε παιδιού.

Η ψυχοσυναισθηματική ωρίμανση στα παιδιά ξεκινά από τη βρεφική τους ηλικία. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε, να σεβόμαστε και να παίρνουμε στα σοβαρά τιε επιθυμίες τους. Άλλο, όμως να ακούει κανείς τις επιθυμίες ενός παιδιού και να κρίνει εκείνος ποιες πρέπει αλλά και μπορεί να ικανοποιηθούν και τελείως διαφορετικό είναι να το «καλομαθαίνουμε». Με τέτοια ανατροφή, τα όρια μέσα στην οικογένεια ή είναι ασαφή ή απουσιάζουν τελείως. Η τάση να καλομαθαίνουμε τα παιδιά μπορεί να εκφράζει υπερπροστατευτικές διαθέσεις εκ μέρους των γονιών, μπορεί όμως να σημαίνει και έλλειψη στενών οικογενειακών δεσμών. Επίσης όλο και περισσότεροι γονείς χρησιμοποιούν ως σχέση με τα παιδιά τις αγορές και τα δώρα. Παρόλο που τα παιδιά νιώθουν να ικανοποιούνται οι υλικές τους ανάγκες, αντιμετωπίζουν συναισθηματικής φύσεως κενά.

Πως λοιπόν οριοθετούμε το παιδί μας «σήμερα», ώστε να καταφέρει να πετύχει γενικότερα στη ζωή του και να είναι ψυχικά ώριμο;

Βραβείο στο ιστολόγιο μας

Με πολύ μεγάλη μας χαρά πήραμε ένα βραβείο για το ιστολόγιό μας από το Νηπιαγωγείο χώρας Σάμου. Ήταν μία ξεχωριστή έκπληξη για μας, ευχαριστούμε πολύ την συνάδελφο μας Μαρία από την Σάμο και της ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

Με την σειρά μας θα θέλαμε να δώσουμε αυτό το βραβείο στο 10 Νηπιαγωγείο Θήβας, στο 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας, στο 6ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου, στο 44ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου, στο 13 ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αχαρνών.