5ο Νηπιαγωγείο Άρτας

Αρτινών Πεσόντων

ΕΝΤΟΜΑ, η συντροφιά των λουλουδιών

Μάι 202013

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθώς η φύση γέμισε με χρώματα κι αρώματα από τα λουλούδια του Μάη, δεν μπορούσαν να λείπουν από την παρέα τα έντομα. Άλλα πετάνε κι άλλα περπατάνε. Άλλα τσιμπάνε και άλλα δεν τσιμπάνε. Άλλα μας αρέσουν και άλλα όχι. Όμως ότι υπάρχει στη φύση έχει μια δουλειά να κάνει. Γι αυτό και χρειάζονται όλα τα έντομα, καθένα για ξεχωριστό λόγο. Γιατί όμως λέγονται έτσι; Πήραν το όνομά τους από τις τομές (γραμμούλες-κοψίματα) που χωρίζουν το κορμάκι τους σε τρία μέρη. Τα περισσότερα έχουν 3 ζευγάρια πόδια και 2 ζευγάρια φτερά.

Για να σκεφτούμε τώρα, πόσα είδη εντόμων ξέρουμε, τι γνωρίζουμε γι αυτά; Αφού το σκεφτούμε και το κουβεντιάσουμε με τους γονείς, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το  βιντεάκι με τον κυριούλη να δούμε τι καινούριο έχει να μας πει!

ΕΚΦΡΑΣΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τα πολλά και διαφορετικά σχήματα και χρώματα που έχουν τα έντομα άρεσαν πολύ και σε διάσημους ζωγράφους και τους έδωσαν έμπνευση για να δημιουργήσουν πίνακες ζωγραφικής με τα έντομα που προτιμούσε ο καθένας. Ας δούμε μερικούς.

Μπορείς να διαλέξεις έναν πίνακα που σου αρέσει και να τον ζωγραφίσεις! Μπορείς ακόμα να ζωγραφίσεις κάποιο έντομο που είδες στην  αυλή ή στο μπαλκόνι σου και να κάνεις τον δικό σου πίνακα ζωγραφικής που σίγουρα θα είναι μοναδικός!

ΓΛΩΣΣΑ-ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Που κρύφτηκαν τα έντομα; Μέσα στο κρυπτόλεξο! Ψάξε και θα τα βρείς!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ώρα για διασκέδαση, αλλά τι διασκέδαση; Με μαθηματικά!

Μιας και μιλήσαμε για μαθηματικά ας ακονίσουμε λίγο ακόμα το μυαλό μας!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ξέρετε ότι η πασχαλίτσα εκτός από χαριτωμένη είναι και πολύ χρήσιμη; Τα παιδιά δεν φοβούνται να την αφήσουν να κάνει βόλτες πάνω στην παλάμη τους. Υπάρχει κάποιος όμως που την τρέμει! Ποιός είναι αυτός; Η μελίγκρα! Παρακολουθείστε γιατί

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τελειώνουμε τραγουδιστά μ΄ένα τραγούδι αφιερωμένο στον διασκεδαστή του καλοκαιριού τον ΤΖΊΤΖΙΚΑ! Ο σπουδαίος ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης έγραψε το ποίημα που εμπνεύστηκε από το τραγούδι των τζιτζικιών, ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος το έντυσε με μουσική και ο Μιχάλης Βιολάρης το τραγούδησε. Τραγουδήστε, χορέψτε, χαρείτε, νιώστε το καλοκαιράκι που έρχεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιστορικό



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων