Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ”Βιώσιμη Μόδα”

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ”Βιώσιμη μόδα” της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) πραγματοποιήθηκε από την κ. Βάσια Κουρεμένου, μηχανικό Περιβάλλοντος, σε μαθητές της Α γυμνασίου του σχολείου μας. Το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί από το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΕΤ και έχει διάρκεια 2 διδακτικές ώρες, έχει στόχο την προώθηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης γύρω από τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της βιομηχανίας της μόδας.
Οι μαθητές μας γνώρισαν τα θεμέλια ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου μόδας που είναι η διατήρηση των φυσικών πόρων, η χαμηλή οικολογική επίδραση των υλικών που χρησιμοποιούνται (που πρέπει να μπορεί να ενσωματωθεί αργότερα στην αλυσίδα ανακύκλωσης), η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και ο σεβασμός στο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον δηλαδή στις συνθήκες των εργαζομένων που εμπλέκονται από την πρώτη ύλη μέχρι το σημείο πώλησης.
Ευχαριστούμε πολύ το δίκτυο ”Αειφόρο Σχολείο” για αυτή την τόσο σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία που προσέφερε στους μαθητές μας.
Στιγμιότυπο οθόνης 2024 05 18 215958
Κατηγορίες: Περιβαλλοντικά Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.