Etwinning project 23-24 : SING BOTH IN GREEK AND TURKISH

Κατά το σχολικό έτος 2023-24, το 5ο Γυμνάσιο Kαλαμάτας συμμετέχει σε τρία έργα etwinning, μεταξύ αυτών είναι συνιδρυτής στο ευρωπαϊκό eTwinning έργο με τον τίτλο “Sing both in Greek and Turkish”. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να επικοινωνήσουν οι μαθητές της Ελλάδας και της Τουρκίας μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, να γνωρίσουν τη μουσική παράδοση των δύο λαών, να εντοπίσουν κοινά, αλλά και διαφορετικά πολιτιστικά και γλωσσικά στοιχεία και να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα.
Το έργο διεξάγεται στα αγγλικά μέσω μιας ασφαλούς πλατφόρμας, ορατής μόνο στις/στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο έργο. Σε αυτήν την πλατφόρμα έχουν εγγραφεί και οι μαθητές/τριες, για να γνωριστούν και να συνεργαστούν με άλλους μαθητές/τριες από τα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Γεωργία Νικολετσέα, Έβελυν Σκαρπαλέζου.

ετςιννινγ σινγ

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές συναντιούνται διαδικτυακά κατά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν εντυπώσεις και να επιλέξουν τα τραγούδια.

Με την ολοκλήρωση της εκμάθησης των τραγουδιών, οι μαθητές σε ζωντανή σύνδεση τραγουδούν το ίδιο τραγούδι, αλλά στη γλώσσα της άλλης χώρας.

Κατηγορίες: e-Twinning, Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.