Διαδικτυακή ομιλία-επιμόρφωση στη σχολική βία από το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας συνδιοργάνωσε με το 12ο Δ.Σ. Χαλανδρίου, το Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου και το ΕΠΑ.Λ. Ξυλόκαστρου, την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, στις 5.30μμ-8.30μμ., διαδικτυακή ομιλία – συζήτηση με θέμα:

«Σχολική βία και εκφοβισμός : καινοτόμες μέθοδοι αντιμετώπισης –
συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων»

Η επιμορφώτρια, κ. Αθηνά Καραβόλτσου [(Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια (επί πτυχίω), Εκπαιδευτικός (Msc, Med)]  παρουσίασε διεξοδικά και με παραδείγματα τι είναι και τι δεν είναι σχολικός εκφοβισμός , ανέλυσε τα ατομικά χαρακτηριστικά θυτών και θυμάτων, αναφέρθηκε στον ρόλο των θεατών στον εκφοβισμό ,μίλησε για τις συνέπειες του εκφοβισμού σε θύτες και θύματα και τόνισε την καθοριστική συμβολή των γονιών, αλλά και των εκπαιδευτικών στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων . Επέμεινε μάλιστα ιδιαίτερα σε μη τιμωρητικές μεθόδους αντιμετώπισης περιστατικών εκφοβισμού, καθώς η τιμωρία δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αναφέροντας μεθόδους αντιμετώπισης ανάλογων φαινομένων βίας / εκφοβισμου (πχ ομάδες υποστήριξης  με μαθητές).

370148906 1059475185298068 8185511956497248022 n

Στη συζήτηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και γονείς/κηδεμόνες του 5ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Ευχαριστούμε όλους όσους με τις ερωτήσεις τους συνέβαλαν στην ενεργή συζήτηση.

Το σχολείο μας θα συνεχίσει τον διάλογο για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό, προάγοντας τη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που θα προάγει την εκπαίδευση και την ευημερία όλων των μαθητών μας.

Συνεχίστε να παρακολουθείτε τις επικείμενες εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες μας για περαιτέρω ενημέρωση και συνεισφορά.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Επιμορφώσεις Εκπαιδευτικών, Λοιπές Δράσεις, Πολιτιστικά προγράμματα, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.