Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα 2022-23 : The truth about climate and its change

Κατά την σχολική χρονιά 2022-23, υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το περιβαλλοντικό πρόγραμμα :

The truth about climate and its change

Oι μαθητές των τάξεων β και γ γυμνασίου που συμμετείχαν, διερεύνησαν το θέμα της κλιματικής αλλαγής παραθέτοντας τις αιτίες και τις επιπτώσεις της μέσα από προσωπική έρευνα αλλά και συνεντεύξεις ειδικών (greenpeace, δήμος Καλαμάτας) δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ  στο οποίο παρουσιάζουν και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπισή της.

Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας το οποίο μας παρείχε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων και με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας το οποίο παρείχε επιστημονική βοήθεια στην αναζήτηση της αλήθειας για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής από τους μαθητές μας.

Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάστηκε και στην εκπαιδευτική επίσκεψη τεσσάρων μαθητών και τεσσάρων εκπαιδευτικών του σχολείου μας στην πόλη Pitesti της Ρουμανίας στα πλαίσια του erasmus ECO.

Τέλος, συμμετείχε και στον εθνικό διαγωνισμό ”Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον” της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της φύσης όπου κέρδισε την πρώτη θέση!

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να το παρακολουθήσετε :

 

 

Κατηγορίες: Περιβαλλοντικά Προγράμματα, Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.