Ενημέρωση για τον σχολικό εκφοβισμό

Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας  Καλαμάτας (Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Υ) επισκέφθηκαν το σχολείο μας στις 7 φεβρουαρίου 2023 και ενημέρωσαν τους μαθητές της γ γυμνασίου για τον σχολικό εκφοβισμό.

Οι μαθητές παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, τους παρουσιάστηκαν μελέτες περίπτωσης και μέσα από μια ποικιλία βιωματικών δράσεων, συνεργάστηκαν και συζήτησαν με τους συμμαθητές τους και έθεσαν στις υπεύθυνες του Κέντρου τα ερωτήματά τους.

Screenshot 59

Σήμερα, διαφορετικοί επιστημονικοί χώροι και πεδία έχουν αναγνωρίσει, αναδείξει και μελετήσει το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, στις πολλαπλές μορφές και διαστάσεις του και προτείνουν, μέσα από την πρόληψη και την παρέμβαση, διάφορες προσεγγίσεις και μεθόδους για την αποτελεσματική  αντιμετώπισή του. Η πλειονότητα των μεθόδων αυτών και των συνακόλουθων στρατηγικών, προγραμμάτων και πρακτικών εστιάζει στον προληπτικό ρόλο που θα πρέπει να αναλάβουν και να αναπτύξουν τα σχολεία.

Στα πλαίσια αυτά, η  ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αξιοποίηση και ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων, για την πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, του συνόλου των εμπλεκομένων, δηλαδή του σχολείου, της οικογένειας και της κοινότητας, αποτελούν προτεραιότητές μας.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Λοιπές Δράσεις, Πολιτιστικά προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.