Έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος CONNECT

Το CONNECT είναι ένα τριετές  έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας »Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του »Επιστήμη μα και για την Κοινωνία».

Το CONNECT υποστηρίζει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υιοθετήσουν την Ανοιχτή Σχολική Εκπαίδευση (Open Schooling), ενσωματώνοντας Εκπαιδευτικά Επιστημονικά Σενάρια (Science-Action) στο βασικό πρόγραμμα σπουδών και να χρησιμοποιήσουν τη Συμμετοχική Επιστήμη (Participatory-Science) με την κοινότητα: οικογένειες, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις.

Στο σχολείο μας ξεκίνησε η υλοποίηση του σεμιναρίου »Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Οι κύριες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με τις οποίες θα ασχοληθούν οι μαθητές είναι η αιολική και η ηλιακή. Αρχικά οι μαθητές θα αναζητήσουν τα προβλήματα που δημιουργούν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και έπειτα θα προτείνουν λύσεις στο επίπεδο της οικογένειας, του σχολείου, του δήμου και της χώρας γενικότερα.

Screenshot 2

Θα καταγράψουν με εφαρμογή κινητού πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνουν με την οικογένεια τους και θα συζητήσουν με ειδικό επιστήμονα των ΑΠΕ. Τέλος θα δημιουργήσουν ένα φυλλάδιο, μια αφίσα ή ότι άλλο αποφασίσουν ώστε να ενημερώσουν και να προβληματίσουν τους οικείους τους.

 

Δημοσιεύθηκε στην Erasmus, Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.