Ενημέρωση για τη σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της Θεματικής Ενότητας : Ζω καλύτερα-Ευ ζην (Γνωρίζω το σώμα μου – Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση), πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση στους μαθητές της τάξης β γυμνασίου από ειδικούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας που επισκέφθηκαν το σχολείο μας για το σκοπό αυτό.

processed 59c63da1 cda8 42f4 8cf5 a31bbb081565 SmDNHRdM

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος και τις αλλαγές που παρατηρούνται σε αυτό κατά την περίοδο της εφηβείας.  Έθεσαν τις ερωτήσεις τους στις ειδικούς και δόθηκαν διευκρινήσεις στις απορίες τους. Στόχος της συγκεκριμένης ενημέρωσης σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δράσεις που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής στα θέματα του φύλου, των δικαιωμάτων, της ψυχικής και σωματικής υγείας, της ασφάλειας, της προστασίας, του σεβασμού της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της ισότητας.

processed dec9891c 4e7c 49f8 afe6 29e57a9cbf91 0mMnl2kY

Στο πνεύμα της σύγχρονης κοινωνίας του 21ου αιώνα η σωστή ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη φαινομένων σεξουαλικής βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Κατηγορίες: Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Λοιπές Δράσεις, Πολιτιστικά προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.