Οικολογικά Σχολεία 2021-22

Το σχολείο μας, 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, την σχολική χρονιά 2021-22, εντάχθηκε για πρώτη φορά στο διεθνές δίκτυο ”Οικολογικά σχολεία ”. Την φετινή χρονιά επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την κλιματική αλλαγή και εντάξαμε σε αυτήν την θεματική το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που πραγματοποιήθκε στο σχολείο μας αλλά και ένα έργο etwinning που οργανώσαμε και συντονίσαμε, έχοντας εταίρους σχολεία από οχτώ ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, με τίτλο ”Act Green”.

Screenshot 6

Στα πλαίσια της ένταξής μας στο δίκτυο αυτό, δημιουργήθηκε μια περιβαλλοντική επιτροπή στο σχολείο μας με μέλη καθηγητές από το σύλλογο διδασκόντων, έναν εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και έναν εκπρόσωπο του Δήμου, τον αντιδήμαρχο κ. Σκοπετέα, υπεύθυνο του τομέα ”Πρασίνου” της πόλης μας.

Επίσης οι καθηγητές του σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν σε σχέση με την περιβαλλοντική εκπαίδευση παρακολουθώντας online μαθήματα και σεμινάρια,που διοργανώνει το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEEδιεθνής συντονιστής των Δικτύων ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία», από τον σύνδεσμο :

https://feeacademy.global/

Η περιβαλλοντική ομάδα των μαθητών μας ετοίμασαν τον ”Οικοκώδικα” με κανόνες περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.



Λήψη αρχείου

Κατηγορίες: Περιβαλλοντικά Προγράμματα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.