Διευκρινιστικές οδηγίες για την ιατρική βεβαίωση πριν την έναρξη των προπονήσεων σε οργανωμένες δημόσιες και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις*

H Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εξέδωσε οδηγίες σε ό,τι αφορά τη συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού για αθλητές/τριες αθλούμενους/ες και τεχνικό προσωπικό πριν την έναρξη των προπονήσεων σε οργανωμένες δημόσιες και ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Πατήστε εδώ για τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
Πατήστε εδώ για το έντυπο ιατρικής βεβαίωσης
Πατήστε εδώ για το έντυπο ιατρικού ιστορικού αθλούμενου/ης και τεχνικού προσωπικού
Πατήστε εδώ για το φύλλο ιατρικού ιστορικού αθλητή/τριας

*ενημέρωση:

Από την Δευτέρα 25/5 θα έχουν την δυνατότητα να μπουν στα στάδια και οι αθλούμενοι πολίτες

Με αφορμή την σταδιακή επαναλειτουργία των οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού δήλωσε ότι το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται καθώς μετά από τους αθλητές των εθνικών ομάδων και των σωματείων θα μπορούν να κάνουν χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων και οι αθλούμενοι πολίτες.

Προϋπόθεση αποτελεί η καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση, η εφαρμογή περιορισμών στη χωρητικότητα της εγκατάστασης, η τήρηση αποστάσεων και ενδεχομένως η εφαρμογή περιορισμών στον χρόνο χρήσης ή προσέλευση με τηλεφωνική επικοινωνία και ραντεβού. Σκοπός αυτής της σταδιακής μετάβασης είναι να ξαναρχίσουν οι πολίτες να αθλούνται και στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση για επιτραπεί η είσοδος στα στάδια στους αθλούμενους πολίτες, είναι να έχουν στην κατοχή τους το δελτίο καταγραφής αθλούμενου, το οποίο υπάρχει στο site της γενικής γραμματείας αθλητισμού. (ΕΔΩ)

Παρέχονται επίσης σχετικές οδηγίες προς αθλούμενους πολίτες για ασφαλή άσκηση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. (ΕΔΩ)

(πηγές: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού)