Τρόπος επαναλειτουργίας των τμημάτων του 5ου Δ.Σ. Περάματος μετά τη λήξη της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας τους από 1/6/2020

Προς τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου

Ευχαριστούμε τους γονείς και κηδεμόνες για τη συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης του Ν 1599/86 για τη δυνατότητα των γονιών να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για αυτό το διάστημα αν στο οικογενειακό περιβάλλον τους υπάρχει άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Σας ενημερώνουμε ότι τα παρακάτω τμήματα του σχολείου  θα λειτουργούν καθημερινά με έως 15 μαθητές τη φορά  και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό, για όλους τους μαθητές που δήλωσαν ότι θα προσέλθουν:

Α1, Α2, Β1, Β2, Γ2, Δ1, Ε1, Ε2 και ΣΤ2.


Οι μαθητές του Α2 την Τρίτη 2/6/2020 & την Πέμπτη 4/6/2020 δεν θα προσέλθουν στο Σχολείο, λόγω της χρήσης άδειας ειδικού Σκοπού της εκπαιδευτικού του τμήματος που δικαιούται  ως μητέρα μαθητή στο Δ2/1ο υπο-τμήμα που το τμήμα του δεν προσέρχεται στο σχολείο για την παρακολούθηση μαθημάτων. Το ίδιο θα γίνει (δεν θα έρθουν) και την επόμενη εβδομάδα την Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και θα ισχύει εναλλάξ ανά εβδομάδα.

 

Επειδή  οι μαθητές στα τμήματα Δ2 & ΣΤ1 υπερβαίνουν τους 15, τα τμήμα διαιρούνταιι σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.

Δ2/1ο υπο-τμήμα: Δέκα μαθητές που το επώνυμό τους ξεκινά από Β έως και ΠΑΓΩ (ξεκινούν από τη Δευτέρα 1/6/2020).

Δ2/2ο υπο-τμήμα: Δέκα μαθητές που το επώνυμό τους ξεκινά από ΠΑΝΑ έως Ψ (ξεκινούν από την Τρίτη 2/6/2020).

ΣΤ1/1ο υπο-τμήμα:  Εννιά μαθητές που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως και Μ (ξεκινούν από τη Δευτέρα 1/6/2020).

ΣΤ2/ 2ο υπο-τμήμα: Εννιά μαθητές που το επώνυμό τους ξεκινά από Ο έως και Φ (ξεκινούν από την Τρίτη 2/6/2020).


Οι μαθητές του Τμήματος Γ1 δεν θα προσέλθουν στο σχολείο καθόλου, λόγω αναρρωτικής άδειας της εκπαιδευτικού, ωσότου η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά  μπορέσει να αναπληρώσει την απούσα εκπαιδευτικό της τάξης.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

Λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχνάτε!

Προστατέψτε το παιδί σας, την οικογένειά σας και το σχολείο!

To κυλικείο δεν θα λειτουργεί. Καλό είναι τα παιδιά να έχουν φαγητό από το σπίτι, καθώς και νερό, για να αποφύγουμε τον συνωστισμό στις βρύσες.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες του ΕΟΔΥ, που θα είναι αναρτημένες στο σχολείο, και να εφαρμόζουν τα μέτρα υγιεινής:

 • Να αποφεύγουν τη στενή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού και να κρατούν αποστάσεις από τους ηλικιωμένους ή τα ευάλωτα άτομα της οικογένειας.
 • Αποθαρρύνετε τα παιδιά να συνωστίζονται με πολλά άτομα (πλατείες, πάρκα, γήπεδα)
 • Να βήχουν και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους ή σε ένα χαρτομάντιλο το οποίο θα πετούν αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
 • Να μην βάζουν τα χέρια τους στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια τους.
 • Να πλένουν συχνά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
 • Να μην ανταλλάσσουν αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, τετράδια, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές τους.
 • Να κρατάνε απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές τους μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς τους έξω από το σχολείο.
 • Στο διάλειμμα θα προαυλίζονται σε συγκεκριμένο χώρο ανά τμήμα , όπως αυτός θα έχει καθοριστεί.
 • Κατά την επιστροφή στο σπίτι να φροντίσετε για την απολύμανση των ρούχων και των αντικειμένων (π.χ. τσάντα ) των μαθητών.

–    Σε περίπτωση που εμφανίσουν πυρετό, βήχα αδιαθεσία ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσουν άμεσα τον/την  δάσκαλο/δασκάλα τους και τους γονείς/κηδεμόνες τους.

 • Η χρήση της μάσκας και των γαντιών είναι προαιρετική. Όποιος επιθυμεί να κάνει το παιδί του χρήση πρέπει να το έχει προμηθεύσει.
 • Να υπακούουν πιστά στις οδηγίες των εκπαιδευτικών .

Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα, επικοινωνήστε άμεσα με γιατρό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατά προτίμηση με γιατρό που παρακολουθεί συστηματικά τα παιδιά, και ενημερώστε το σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες, υποστήριξη ή παρέμβαση μπορείτε να απευθυνθείτε στην ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ :

Για ιατρική υποστήριξη και παρέμβαση: 210 5212054, 210 5212056, 2105212058

Για ψυχολογική υποστήριξη και παρέμβαση: 215  215 6060

Ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος

Ενημέρωση: 30/05/2020, 20:00 μ.μ.