Αποκριά 2024: εικαστικές δημιουργίες ΙΙ

Α ΠΛΑΙΣΙΟ

Ο Matias Krahn Uribe είναι ένας σύγχρονος δημιουργός που οι φόρμες, τα χρώματα και οι συμβολισμοί στα έργα του συχνά αποτελούν πηγή έμπνευσης για ιδιαίτερες εικαστικές δημιουργίες των μαθητών/μαθητριών μας στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων που κατά καιρούς πραγματευόμαστε. Αναζητώντας κάποια ξεχωριστή παράσταση/αποκριάτικο θέμα για να εκφραστούμε εικαστικά μέσω ομαδο-συνεργατικών συνθέσεων και ανατρέχοντας στο διαδίκτυο, εντοπίσαμε μία παραμυθένια εικόνα την οποία αποδώσαμε. Απολαύσαμε και διακοσμήσαμε τις τάξεις μας με τα έργα μας κι ορισμένοι μαθητές/μαθήτριες αποτύπωσαν το έργο που επιλέξαμε και σε ατομικά ιχνογραφήματα.

Οι δημιουργίες μας:

Η δημιουργία μας πλαίσιο

(Τμήμα 1ο-Ομαδική σύνθεση)

ΤΜΗΜΑ 2 ΠΛΑΙΣΙΟΒ

(Τμήμα 2ο-Ομαδική σύνθεση)

1 2

2 2

3 1

(Τμήμα 2ο-Ατομικές συνθέσεις)

τμημα 1 1Π

ΤΜΗΜΑ 1 2Π

ΤΜΗΜΑ 1 3Π

ΤΜΗΜΑ 1 4Π

ΤΜΗΜΑ 1 κολλαζ

(Τμήμα 1ο-Ατομικές συνθέσεις)

Το έργο του Matias Krahn Uribe:

Matias Krahn Uribe

Ανακτήθηκε από το διαδίκτυο στις 14/03/2024 και χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στον δημιουργό.  

Αποκριά 2024: εικαστικές δημιουργίες Ι

1 1

Η θεματική «Αποκριά» εμπνέει εικαστικές δημιουργίες, καθότι το καρναβάλι είναι συνδεδεμένο με υπέροχα χρώματα. Ζωγράφοι όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο Πολ Σεζάν, ο Ζουάν Μιρό, ο Νίκος Εγγονόπουλος κ.α. απεικόνισαν τον «Αρλεκίνο», τον «Πιερότο» και το καρναβάλι εν γένει. Οι μαθητές/μαθήτριες, έχοντας ως αφετηρία σχετικά παραμύθια, τραγούδια πλούσια σε εικόνες κι έργα ζωγραφικής, απέδωσαν μέσω ατομικών ιχνογραφιών με μαρκαδόρους και κηροπαστέλ το πολύχρωμο αποκριάτικο τοπίο.

3

2 1

Επίσκεψη στη Γ΄ τάξη του δημοτικού

δώρον ηπιαγωγείου

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για το σχολικό έτος 2023-2024 με στόχο την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό, υλοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη στη Γ΄ τάξη του συστεγαζόμενου 11ου Δ.Σ. Κοζάνης. Τα νήπια γνωρίστηκαν με τους μαθητές/μαθήτριες και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό της τάξης κ. Μαρίνα Κοτσίδου, παρακολούθησαν θεατρική παράσταση με τίτλο «Η δίκη του Μάρτη» κι έλαβαν χειροποίητα κάδρα με ανθισμένες αμυγδαλιές ως δώρα. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου ανταπέδωσαν, χαρίζοντας στους μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης σελιδοδείκτες και κουκλίτσες/γούρια στα χρώματα του Μάρτη (λευκό και κόκκινο).

Ευχαριστούμε για την ολόθερμη υποδοχή και την άψογη συνεργασία!

συνεργασία

(πρόσκληση νηπίων-υποδοχή στη Γ΄τάξη του Δ.Σ.)

θεατρικό

νήπια

(θεατρική παράσταση και θεατές)

δημοτικό λαμβάνει δώρα

νηπιαγωγείο λαμβάνει δώρα

(ανταλλαγή δώρων/εικαστικών δημιουργιών)

δώρο δημοτικού

(τα κάδρα της Γ΄τάξης)

**********

ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ/ΠΗΓΕΣ

* Την ιδέα για τους σελιδοδείχτες στα χρώματα του Μάρτη την εμπνευστήκαμε από το εξαιρετικό Ιστολόγιο «ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ» της συναδέλφου κ. Μαρίας Κουτσανοπούλου: “Ο Μάρτης πήρε τα χρώματα”

* Την ιδέα για τις κουκλίτσες/γούρια στα χρώματα του Μάρτη τη βρήκαμε στην ομάδα του Facebook «Παιδικός Πλανήτης» (ανάρτηση 01/03/2024 της κ. Δέσποινας Υψηλάντη), που παρουσιάζει τις δημιουργίες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.

Ολόθερμες ευχαριστίες για την έμπνευση!