“Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα μικρά παιδιά”

Ι

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε πως το 4ο Νηπιαγωγείου Κοζάνης θα πραγματοποιήσει ενδοσχολική επιμόρφωση-συμβουλευτική γονέων τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:00-20:00.

Θα γίνει δια ζώσης στον χώρο του Νηπιαγωγείου (Αχρίδος 10, περιοχή Νοσοκομείου). Εισηγήτρια θα είναι η ειδική επιστήμονας κ. Ευφημία Κωνσταντινίδου, Ψυχολόγος MSc, Υποψήφια Διδάκτωρ. Θέμα: «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα μικρά παιδιά». Όσοι/όσες από εσάς επιθυμούν, μπορούν να την παρακολουθήσουν. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Με εκτίμηση,

Η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου:

Χαρίκλεια Χ. Καλλιανίδου

και το διδακτικό προσωπικό: Μαρινέλα-Μαρίνα Σεντουκά, Βαρβάρα Τουμπουλίδου.

EU CODEWEEK

Πιστοποιητικό

Το Πιστοποιητικό συμμετοχής του 4ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού:



Λήψη αρχείου

Οι δραστηριότητες με τις οποίες συμμετείχαμε παρατίθενται αναλυτικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:

EU codeweek 2023-2024

Θερμά συγχαρητήριαστους μαθητές/μαθήτριές μας! 

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2024

ΚΛΟΟΥΝ ΠΛΑΙΣΙΟ

(Ομαδο-συνεργατικό έργο, δημιουργία του Ολοήμερου Τμήματος)

Την Πέμπτη 08/03/2024 στη μεγάλη αυλή του σχολικού συγκροτήματος, γιορτάσαμε μαζί με τα δύο συστεγαζόμενα δημοτικά (11ο Δ.Σ. Κοζάνης και Δ.Σ. «Χαρίσιος Μεγδάνης») την Τσικνοπέμπτη κατά τον παραδοσιακό τρόπο που συνηθίζεται στην πόλη μας. Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης με θέμα την Ομαλή Μετάβαση, συμμετείχαν στο έθιμο των Φανών, χορεύοντας και τραγουδώντας με τη βοήθεια του Δ.Σ. και των μουσικών του «Λάκκου του Μάγγαν’».   

ΦΑΝΟΣ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Την Τσικνοπέμπτη είθισται οι νοικοκυρές να μαγειρεύουν κρέας, να το αφήνουν να «αρπάξει» και η μυρωδιά της τσίκνας να διαποτίζει τον αέρα. Συνήθως το βράδυ της ίδιας μέρας οι παρέες βγαίνουν στις ταβέρνες και τρώνε ψητό κρέας που έχει τσικνίσει. Στην Κοζάνη την Τσικνοπέμπτη γίνεται η επίσημη έναρξη της αποκριάς στην κεντρική πλατεία. Μασκαράδες ξεχύνονται στους δρόμους. Το βράδυ ανάβει και ο πρώτος φανός σε μια από τις γειτονιές της πόλης.

Για να νιώσουν οι μαθητές/μαθήτριές μας τον ερχομό της αποκριάς, τους χαρίσαμε χειροποίητες αποκριάτικες μάσκες, τις οποίες διακόσμησαν.  

1 ΠΛΑΙΣΙΟ

2 ΠΛΑΙΣΙΟ

3 ΠΛΑΙΣΙΟ

(μάσκες, Πρωινά Υποχρεωτικά Τμήματα)

Χρόνια πολλά, καλή αποκριά!