Στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου:
1. Η παιδαγωγός διαβάζει στους μαθητές/μαθήτριες το παραμύθι «Ντενεκεδούπολη», Ευγενία Φακίνου, εκδόσεις: Κέδρος. Πρόκειται για μία συμβολική ιστορία μέσω της οποίας τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τις έννοιες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και του αγώνα για την ελευθερία. Ακολουθεί ανα-αφήγηση του παραμυθιού από τους μαθητές/μαθήτριες, περιγραφή των συναισθημάτων που τους δημιουργεί, περιγραφή των χαρακτήρων των ηρώων του και παρουσίαση της ιστορίας ως κουκλοθεατρική παράσταση (Παιδική Λογοτεχνία, Παιδί και Επικοινωνία: Γλώσσα, Παιδί Δημιουργία και έκφραση: Θεατρική Αγωγή).
2. Οι μαθητές/μαθήτριες ζωγραφίζουν τους ήρωες της Ντενεκεδούπολης «Μηλίτσα» και «Σαρδέλα», κόβουμε και πλαστικοποιούμε τις φιγούρες και τις κολλούμε σε γλωσσοπίεστρο, δημιουργώντας απλές/αυτοσχέδιες κούκλες κουκλοθεάτρου (Παιδί Δημιουργία και έκφραση: Εικαστική Αγωγή).
3. Με αφετηρία τρία εικαστικά έργα (ένα σκίτσo με θέμα την ειρήνη του Pablo Picasso, το έργο «Φοιτητές» του γλύπτη, ζωγράφου και χαράκτη Κώστα Περάκη κι ένα κολλάζ του Οδυσσέα Ελύτη) οι μαθητές/μαθήτριες αντιλαμβάνονται τις συμβολικές αναφορές στις έννοιες «ειρήνη», «αγώνας για τη δημοκρατία», «ελευθερία» και η παιδαγωγός παρουσιάζει τα σχετιζόμενα με την επέτειο γεγονότα, εξηγεί τη σημασία του συνθήματος «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» και αναφέρεται στον αγώνα των φοιτητών (Παιδί Δημιουργία και έκφραση: Εικαστική Αγωγή, Ιστορία). Συνδέει το κολλάζ του Ελύτη με το «Ένα το χελιδόνι», Άσμα Δ΄ του έργου του «Άξιον Εστί», και ακολουθεί ακρόαση αυτού από τα νήπια (Παιδί Δημιουργία και έκφραση: Μουσική Αγωγή).
4. Η παιδαγωγός παρουσιάζει στους μαθητές/μαθήτριες το γραμματόσημο «Μνήμη Πολυτεχνείου» που δημιουργήθηκε από την Βάσω Κατράκη και κυκλοφόρησε το 1983 από το Ελληνικό κράτος. Σε αυτό απεικονίζεται μία αρχετυπική ανθρώπινη φιγούρα, που παραπέμπει στις μορφές αρχαίων γεωμετρικών αγγείων. Αυτή με ανοιχτά χέρια στέκει μπροστά από έναν εκτυφλωτικά πύρινο ήλιο με αιχμηρές ακτίνες. Οι μαθητές/μαθήτριες περιγράφουν το έργο, προσπαθούν να αντιληφθούν τους συμβολισμούς του, εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τους δημιουργεί και το αποδίδουν σε ατομικά ιχνογραφήματα (Παιδί Δημιουργία και έκφραση: Εικαστική Αγωγή).
Κι ένα παιχνίδι μνήμης (memory) με τα έργα των μαθητών/μαθητριών:
Εικόνες: Τα έργα τέχνης και το γραμματόσημο “Μνήμη Πολυτεχνείου” είναι φωτογραφίες από το εποπτικό υλικό των εκπαιδευτικών και χρησιμοποιούνται μόνο για παιδαγωγικούς σκοπούς.
Τραγούδι: “Ένα το χελιδόνι”, ποίηση: Οδυσσέας Ελύτης, μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, ερμηνεία: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, μεικτή χορωδία Θάλειας Βυζαντίου & ανδρικός χορός του Εθνικού Θεάτρου. Το video ανακτήθηκε από τον χρήστη στο YouTube “Γρηγόρης Μπιθικώτσης” στις 17/11/2023 και χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Α΄ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της σχολικής μας μονάδας για το έτος 2023-2024 με στόχο την Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, οι μαθητές/μαθήτριες μετείχαν σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Α΄ Τάξη του συστεγαζόμενου 11ου Δ.Σ.
Μέσω αυτής τα νήπια είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν την καθηγήτρια που τους διδάσκει Αγγλικά, κάποιους από τους παλαιούς/παλαιές συμμαθητές/συμμαθήτριές τους, να γνωρίσουν τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης και να συστήσουν τα προνήπια, που φέτος ξεκίνησαν να φοιτούν στο σχολείο μας.
Το σύνολο των εκπαιδευόμενων τραγούδησαν μαζί, σύναψαν επισήμως «Συμφωνία Φιλίας» και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Ιανουάριο του 2024. Τότε συμφωνήσαμε να υποδεχτούμε τους μαθητές/μαθήτριες της Α΄ Τάξης στο Νηπιαγωγείο, οι οποίοι -έχοντας κατακτήσει αναγνωστικές δεξιότητες- θα διαβάσουν στα νήπια το παραμύθι «Η ιστορία της πέρδικας», που είχαν συγγράψει πέρυσι κατά τη φοίτησή τους στο Νηπιαγωγείο στο πλαίσιο Προγράμματος Φιλαναγνωσίας.
Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τη δασκάλα της Α΄ Τάξης κ. Άννα Τσιτσιώκα για τη θερμή υποδοχή. Εις το επανιδείν!
«Διοργάνωση Εκδηλώσεων & Δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»
Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, το 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., συμμετέχοντας στη διοργάνωση εκδηλώσεων & δράσεων με αφορμή την ημέρα αυτή.
Για τον άνωθεν λόγο απέστειλε σε ψηφιακή μορφή τρεις (3) εικόνες (ψηφιακές φωτογραφίες) εικαστικών δημιουργιών των μαθητών/μαθητριών της Σχολικής Μονάδας με θέμα/στόχο την συμπερίληψη ατόμων με προβλήματα όρασης.
Το παραδοτέο υλικό είναι το εξής:
Έργο: «Με τα μάτια της καρδιάς» (ομαδο-συνεργατικές εικαστικές συνθέσεις με ανάγλυφα στοιχεία).
Έργο: «Άγγιξε και δες τον κόσμο» (ομαδο-συνεργατική σύνθεση με ανάγλυφα στοιχεία για άτομα με προβλήματα όρασης).
Αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη θεματική ενότητα «Ζω καλύτερα – Ευ ζην» των εργαστηρίων δεξιοτήτων με τίτλο «Όραση. Σαν τα μάτια μου προσέχω», διαπιστώνουμε ότι οι στόχοι που τέθηκαν επιτεύχθηκαν. Οι μαθητές/μαθήτριες κατόρθωσαν ως προς το:
Α΄ Θεματικό Πεδίο: Παιδί και Επικοινωνία
Να αναγνωρίζουν λεξιλόγιο (λειτουργικό λεξιλόγιο, λεξιλόγιο με λέξεις υψηλής συχνότητας χρήσης, ορολογία γνωστικών αντικειμένων) που συναντάται σε προφορικά κείμενα και σε διάφορα επικοινωνιακά πλαίσια και να το εμπλουτίζουν.
Να αναγνωρίζουν ποια στοιχεία προσδιορίζουν την ταυτότητα και τον ρόλο των ομιλητών, το θέμα και τις προθέσεις του μηνύματος/κειμένου και το πλαίσιο της επικοινωνίας.
Να αναλύουν τον προφορικό λόγο σε επιμέρους φωνολογικές μονάδες/οντότητες, όπως είναι οι λέξεις, οι συλλαβές και τα φωνήματα, και να τις χειρίζονται συνειδητά.
Να αναγνωρίζουν γράμματα.
Να κάνουν περιγραφές με λογική σειρά και συνέπεια.
Να διατυπώνουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες ερωτηματικές λέξεις.
Να διατυπώνουν και να συνοψίζουν επιχειρήματα για την τεκμηρίωση απόψεων.
Να υιοθετούν κριτική στάση απέναντι σε πληροφορίες και σε απόψεις των άλλων.
Να διακρίνουν τις βασικές εντολές προγραμματισμού, προγραμματιζόμενων παιχνιδιών (π.χ. εντολές κίνησης μπροστά-πίσω-αριστερά-δεξιά).
Να εκτελούν απλές λειτουργίες/ενέργειες των ΤΠΕ για την ολοκλήρωση εργασιών/ δραστηριοτήτων.
Να αντιμετωπίζουν τις ΤΠΕ ως εργαλεία που ενισχύουν τη σκέψη και τις ικανότητές τους και όχι μόνο ως μέσα διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
Β΄ Θεματικό Πεδίο: Παιδί, Εαυτός και Κοινωνία
Να αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως μία ξεχωριστή οντότητα και να εκτιμούν ό,τι τα κάνει ξεχωριστά και να σέβονται τη μοναδικότητα των άλλων.
Να περιγράφουν τα ατομικά τους χαρακτηριστικά και να συζητούν για τα επιτεύγματα και την πρόοδό τους.
Να περιγράφουν τις ομάδες στις οποίες ανήκουν και να προσδιορίζουν τα χαρακτηριστικά και τη δράση τους.
Να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και για τις σχέσεις τους με τους άλλους.
Να ενημερωθούν σχετικά με τους τρόπους προστασίας των ματιών και να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της όρασης.
Να εξοικειωθούν με την εικόνα της αναπηρίας, να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα όρασης, να εντοπίζουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους με τους άλλους και να μάθουν να σέβονται αυτές τις διαφορές και να διαχειρίζονται τη διαφορετικότητα.
Να καλλιεργήσουν πνεύμα αλληλεγγύης, ενσυναίσθησης και συμπερίληψης.
Να αναπτύξουν ικανότητα συνεργασίας (παιχνίδι εμπιστοσύνης).
Γ΄ Θεματικό Πεδίο: Παιδί και Θετικές Επιστήμες
Να διερευνούν σχέσεις ανάμεσα σε αριθμούς και σύνολα, σύμβολα, σχήματα κ.ά., καθώς και μορφές συμβολικής αναπαράστασής τους.
Να συγκρίνουν τον πληθικό αριθμό δύο συνόλων με τη βοήθεια των αντιστοιχιών, χωρίς την απαρίθμηση των στοιχείων των συνόλων (με τη χρήση διαγραμμάτων ή πινάκων απλής εισόδου).
Δ΄ Θεματικό Πεδίο: Παιδί, Σώμα, Δημιουργία και Έκφραση
Να αναγνωρίζουν τα μέλη του σώματος και τις κινητικές τους δυνατότητες.
Να χρησιμοποιούν τις δυνατότητες των μελών του σώματος για να κινηθούν και να ανταποκριθούν στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.
Να σέβονται τον προσωπικό χώρο των άλλων και να συνεργάζονται για να ικανοποιήσουν κινητικούς στόχους.
Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και ικανότητα συνεργασίας.
Να συνθέτουν πρωτότυπα εικαστικά έργα συνδυάζοντας υλικά με δημιουργικό τρόπο.
Να αναγνωρίζουν ποικίλα μουσικά είδη από ένα ευρύ ρεπερτόριο της εθνικής και παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς.
Να επιδεικνύουν θετική στάση ως προς τη μουσική ακρόαση, να καλλιεργούν σταδιακά το «μουσικό» τους αυτί, να συμπεριφέρονται ως καλοί ακροατές και να απολαμβάνουν τη μουσική.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Πεντέρη, Ε., Χλαπάνα, Ε., Μέλλιου, Κ., Φιλιππίδη, Α., & Μαρινάτου, Θ. (2022). Πρόγραμμα Σπουδών Για την Προσχολική Εκπαίδευση – Διευρυμένη Εκδοχή (2η Έκδοση, 2022 ΙΕΠ). Στο πλαίσιο της Πράξης «Αναβάθμιση των Προγραμμάτων Σπουδών και Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» του ΙΕΠ με MIS 5035542.
Να αναγνωρίζουν λεξιλόγιο (λειτουργικό λεξιλόγιο, λεξιλόγιο με λέξεις υψηλής συχνότητας χρήσης, ορολογία γνωστικών αντικειμένων) που συναντάται σε προφορικά κείμενα και σε διάφορα επικοινωνιακά πλαίσια.
Να αναλύουν τον προφορικό λόγο σε επιμέρους φωνολογικές μονάδες/οντότητες, όπως είναι οι λέξεις, οι συλλαβές και τα φωνήματα, και να τις χειρίζονται συνειδητά.
Να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.
Να αναγνωρίζουν γράμματα.
Να συνθέτουν πρωτότυπα εικαστικά έργα συνδυάζοντας υλικά με δημιουργικό τρόπο.
Να αναπτύσσουν ικανότητα συνεργασίας.
Να αναγνωρίζουν ποικίλα μουσικά είδη από ένα ευρύ ρεπερτόριο της εθνικής και παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς.
Να επιδεικνύουν θετική στάση ως προς τη μουσική ακρόαση και να καλλιεργούν σταδιακά το «μουσικό» τους αυτί.
Να συμπεριφέρονται ως καλοί ακροατές και να απολαμβάνουν τη μουσική.
ΔΡΑΣΕΙΣ:
Επανάληψη λεξιλογίου/ορολογίας γνωστικού αντικειμένου. Αναγνώριση λέξεων που περιγράφουν τα μέρη του ματιού. Συλλαβισμός αυτών, εντοπισμός του ήχου του αρχικού τους γράμματος και αναγνώρισή τους (παθητική ανάγνωση) από το αρχικό τους γράμμα.
Εικαστική σύνθεση μεικτής τεχνικής (ζωγραφική, χαρτοκοπτική, χαρτοκολλητική) με τίτλο «Βλέπω νιώθοντας» από τους μαθητές/μαθήτριες του Ολοήμερου Τμήματος.
Φύλλο εργασίας: «Eye mandala: Μετρώ τα μάτια, μετρώ τα μικρά λουλούδια, βάφω το κεντρικό λουλούδι με ψυχρά χρώματα».
(φύλλο εργασίας)
(οι δημιουργίες μας)
Ακρόαση του τραγουδιού: «Κλείστε όλοι τα μάτια», Στίχοι-Μουσική: Κωστής Σαλλής.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:
Η αξιολόγηση θα γίνει μέσω του βαθμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος των μαθητών/μαθητριών γύρω από το θέμα, του βαθμού συμμετοχής τους στις δράσεις-παιχνίδια, στα τραγούδια και στις εικαστικές δημιουργίες, καθώς και μέσω της σύγκρισης των γνώσεων που προϋπήρχαν με αυτές που αποκτήθηκαν μετά την ολοκλήρωση της θεματικής ενότητας «Ευ ζην» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.
Το τραγούδι «Κλείστε όλοι τα μάτια», Στίχοι-Μουσική: Κωστής Σαλλής, ανακτήθηκε από τον χρήστη στο YouTube «Kostis Sallis» στις 10/11/2023. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς. Χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Πεντέρη, Ε., Χλαπάνα, Ε., Μέλλιου, Κ., Φιλιππίδη, Α., & Μαρινάτου, Θ. (2022). Πρόγραμμα Σπουδών Για την Προσχολική Εκπαίδευση – Διευρυμένη Εκδοχή (2η Έκδοση, 2022 ΙΕΠ). Στο πλαίσιο της Πράξης «Αναβάθμιση των Προγραμμάτων Σπουδών και Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» του ΙΕΠ με MIS 5035542.
ΜΕΣΑ και ΥΛΙΚΑ: Πλήθος υλικών για εικαστικές δημιουργίες
ΣΤΟΧΟΙ:
Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
Να γνωρίσουν το καλλιτεχνικό κίνημα της ποπ-άρτ και κάποια αντιπροσωπευτικά έργα αυτού.
ΔΡΑΣΕΙΣ:
Παρουσίαση, περιγραφή, επεξεργασία πινάκων του Βέλγου σουρρεαλιστή ζωγράφου Ρενέ Μαγκρίτ. Τρόποι με τους οποίους το μάτι ως φόρμα εμφανίζεται σε επιλεγμένα έργα του.
Πλοήγηση στο διαδίκτυο, αναζήτηση πληροφοριών για το καλλιτεχνικό κίνημα της ποπ-άρτ και γνωριμία με κάποια αντιπροσωπευτικά έργα αυτού.
Ατομικά ιχνογραφήματα με μαρκαδόρους που απεικονίζουν μάτια. Για το φόντο, χρησιμοποιούμε κηρομπογιές ή ξυλομπογιές. Ενώνοντας όλες τις δημιουργίες, σχηματίζεται μία Πόπ-Άρτ σύνθεση, που θυμίζει τα έργα του Άντι Γουόρχολ.
(Τμήμα 1ο_προνήπια)
(Τμήμα 1ο_νήπια)
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:
Η αξιολόγηση θα γίνει μέσω του βαθμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος των μαθητών/μαθητριών γύρω από το θέμα, του βαθμού συμμετοχής τους στις αναζητήσεις, διερευνήσεις και στις σχετικές με το θέμα εικαστικές δημιουργίες.
**********
Τα επιλεγμένα έργα του Ρενέ Μαγκρίτ υπήρχαν στο αρχείο του 4ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης. Χρισημοποιούνται ως εποπτικό υλικό και μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Να ευαισθητοποιηθούν απέναντι σε άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα όρασης.
Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.
Να αναπτύξουν ικανότητα συνεργασίας.
Να καλλιεργήσουν πνεύμα αλληλεγγύης, ενσυναίσθησης και η συμπερίληψης.
ΔΡΑΣΕΙΣ:
Ανάγνωση από την παιδαγωγό του παραμυθιού. Συζήτηση με τους μαθητές/μαθήτριες, περιγραφή εικόνων και ανα-αφήγησή του από αυτούς/αυτές (παιδική λογοτεχνία-γλώσσα).
Εμβάθυνση στα μηνύματα του παραμυθιού και συζήτηση για τα άτομα με προβλήματα όρασης (κοινωνική ευαισθητοποίηση, συμπερίληψη).
Φύλλο εργασίας (Εικαστική Αγωγή). Γνωριμία με το έργο “Ο ψεύτικος καθρέφτης” του Ρενέ Μαγκρίτ.
(Τμήμα 1ο)
(Τμήμα 2ο)
Ομαδο-συνεργατικό έργο με τίτλο «Με τα μάτια της καρδιάς» (εικαστική έκφραση και δημιουργία) με αφορμή τα μηνύματα του παραμυθιού. Στο έργο προσθέτουμε ανάγλυφα στοιχεία, ώστε δια της αφής να μπορούν να το “δουν” άτομα με προβλήματα όρασης.
(προεργασία)
(Τμήμα 1ο)
(Τμήμα 2ο)
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:
Η αξιολόγηση θα γίνει μέσω του βαθμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος των μαθητών/μαθητριών γύρω από το θέμα, του βαθμού συμμετοχής τους στις συζητήσεις και στις εικαστικές δημιουργίες, και του βαθμού ευαισθητοποίησής τους επί του θέματος.
Εποπτικό υλικό σχετικό με το θέμα του εργαστηρίου, μαντίλι, διάφορα αντικείμενα της τάξης και υλικά, «Ντόμινο αφής».
ΣΤΟΧΟΙ:
Να εξοικειωθούν με την εικόνα της αναπηρίας.
Να νιώσουν τη μοναδικότητα τους.
Να εντοπίζουν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους με τους άλλους.
Να μάθουν να σέβονται αυτές τις διαφορές και να διαχειρίζονται τη διαφορετικότητα.
Να μάθουν περισσότερα για τον εαυτό τους και για τις σχέσεις τους με τους άλλους.
Να καλλιεργηθεί η αλληλεγγύη η ενσυναίσθηση και η συμπερίληψη.
Να αναπτύξουν ικανότητα συνεργασίας (παιχνίδι εμπιστοσύνης).
ΔΡΑΣΕΙΣ:
Συζήτηση με την παιδαγωγό σχετική με το θέμα, ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και γνώσεων. Παρατήρηση και περιγραφή εικόνων που αναφέρονται στο θέμα.
Παιχνίδι εμπιστοσύνης «Τυφλός-οδηγός».
Παιχνίδια ανακάλυψης μέσω των άλλων αισθήσεων, όπως: α) αναγνώρισης ήχων ή της φωνής των συμμαθητών/τριων τους (ενώ μιλούν ή τραγουδούν) κτλ με κλειστά μάτια, β) αναγνώρισης αντικειμένων δια της αφής, γ) αναγνώρισης αντικειμένων δια της όσφρησης.
(αφή)
(όσφρηση)
Παιχνίδι: «Ντόμινο αφής».
Επαναληπτικό φύλλο εργασίας/εμέδωσης.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:
Η αξιολόγηση θα γίνει μέσω του βαθμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών γύρω από το θέμα, του βαθμού συμμετοχής τους στις συζητήσεις και δράσεις-παιχνίδια που έχουν επιλεγεί, καθώς και μέσω της σύγκρισης των γνώσεων που προϋπήρχαν με αυτές που αποκτήθηκαν μετά το πέρας του εργαστηρίου.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή