Trick or treat?
treat

Halloween:

 η μέρα που σημαδεύει το τέλος της συγκομιδής

και την αρχή του χειμώνα.

 

Συχνά τα έθιμα κάθε κοινωνίας συνδέονται με τα γυρίσματα του χρόνου, αλλά και με τα προϊόντα της γης σε κάθε εποχή. Οι ανθρώπινες ανάγκες περνούν από γενιά σε γενιά και εκφράζονται μέσα από γιορτές. Συγκρίνοντάς τες διαπιστώνουμε πως, ανεξαρτήτως της κληρονομιάς και των παραδόσεών μας, ως άνθρωποι δε διαφέρουμε πολύ μεταξύ μας.

Το σχολείο οφείλει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία και στόχος του σημερινού project Διαπολιτισμικής Αγωγής με θέμα το «Halloween» ήταν να εντοπίσουμε τη συνάφεια ή τις διαφορές ανάμεσα στις πολιτισμικές παραδόσεις άλλων λαών με τα δικά μας έθιμα μέσα από μία σειρά παιχνιδιών και δράσεων, τα οποία χθες οι μαθητές/μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κατά τη διάρκεια του μαθήματος Αγγλικών.

Σήμερα, στο ευρύτερο πλαίσιο προγράμματος ομαλής μετάβασης που υλοποιεί η σχολική μας μονάδα σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο 11ο Δημοτικό Σχολείο, επισκεφτήκαμε τον χώρο της βιβλιοθήκης του δημοτικού, τον οποίο η καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας κ. Ελεονώρα Δαζάνη διαμόρφωσε/διακόσμησε σύμφωνα με το πνεύμα εορτασμού του Halloween. Οι μαθητές/μαθήτριες ξεναγήθηκαν στον χώρο και έμαθαν για το έθιμο “Trick or treat” μέσω δύο βιωματικών δράσεων. Στην πρώτη δέχτηκαν κέρασμα και στη δεύτερη, που δεν κεράστηκαν, έκαναν μία “χαριτωμένη σκανδαλιά” (trick)!

Ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς κ. Ελεονώρα Δαζάνη (καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας) και κ. Ευγενία Καλαβριώτου (δασκάλα της Ε’ τάξης) καθώς και τους μαθητές/μαθήτριες της τάξης της για την υποδοχή και για την άψογη συνεργασία.

visiting primary school

library

visiting E CLASS

decor

“Trick or treat”!