Τσικνοπέμπτη 2023

ΠΛΑΙΣΙΟ

(μάσκα, κατασκευή μαθήτριας του σχολείου μας)

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ:

Την Τσικνοπέμπτη είθισται οι νοικοκυρές να μαγειρεύουν κρέας, να το αφήνουν να «αρπάξει» και η μυρωδιά της τσίκνας να διαποτίζει τον αέρα. Συνήθως το βράδυ της ίδιας μέρας οι παρέες βγαίνουν στις ταβέρνες και τρώνε ψητό κρέας που έχει τσικνίσει. Στην Κοζάνη την Τσικνοπέμπτη γίνεται η επίσημη έναρξη της αποκριάς στην κεντρική πλατεία. Μασκαράδες ξεχύνονται στους δρόμους. Το βράδυ ανάβει και ο πρώτος φανός σε μια από τις γειτονιές της πόλης.

Για να νιώσουν οι μαθητές/μαθήτριές μας τον ερχομό της αποκριάς, τους χαρίσαμε χειροποίητα αποκριάτικα διακοσμητικά στολίδια πεταλούδες.

1

2

Χρόνια πολλά, καλή αποκριά!

Βασιλόπιτα 2023

1

Την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης και ανά τμήμα η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κωνσταντίνο Πεκόπουλο και την κ. Θεοδοσία Ευαγγελίδου, γονείς νηπίου του σχολείου μας, που ανέλαβαν με δική τους πρωτοβουλία και έξοδα να προσφέρουν ατομικά τυροπιτάκια και συμβολικά δώρα σε κάθε παιδί του σχολείου μας, δίνοντάς τους μεγάλη χαρά. Κατά το έθιμο, στους τυχερούς των δύο τμημάτων χάρισαν, ως ξεχωριστό δώρο, παραμύθια. Ευχόμαστε να είναι πάντα τυχεροί στη ζωή τους.

2