Επίσκεψη σε τυπογραφείο

Επίσκεψη σε τυπογραφείο.1

Σήμερα Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 το 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του συλλόγου διδασκόντων (Πράξη 30η/01-02-2023), επισκέφτηκε τυπογραφείο της πόλης στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης της Σχολικής Μονάδας για το έτος 2022-2023 με τίτλο «Αγκαλιά με ένα βιβλίο. Η ιστορία της γραφής».

Σκοπός του σχεδίου δράσης είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας των μαθητών/μαθητριών μέσω ποικίλων και πρωτότυπων δράσεων και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Σχολικής Μονάδας μέσω επισκέψεων σε χώρους συνυφασμένους με το βιβλίο.

.

4

Οι μαθητές/μαθήτριες παρακολούθησαν μία πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στον χώρο του τυπογραφείου από τον ιδιοκτήτη και τους υπαλλήλους αυτού, διεύρυναν τις γνώσεις τους βιωματικά και απέκτησαν νέες εμπειρίες. Ρώτησαν εάν είναι εφικτό να τυπωθεί σε βιβλίο μία μικρή ιστορία που έγραψαν, ώστε να εμπλουτίσουν τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου με το δικό τους παραμύθι, κι έλαβαν θετική απάντηση. Προκειμένου να ευχαριστήσουν τον ιδιοκτήτη για αυτό, αλλά και για την ολόθερμη φιλοξενία, πρόσφεραν στο κατάστημα διακοσμητικό που φιλοτέχνησαν και που παριστάνει τον δίσκο της Φαιστού.

5

Στο τέλος της επίσκεψης, πήραν ως αναμνηστικά δώρα σημειωματάρια, σελιδοδείκτες και φόρμες σε διάφορα χρώματα και σχήματα, που θα αξιοποιηθούν στις εικαστικές τους δημιουργίες.

3

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κωνσταντίνο Καραδίσογλου καθώς και όλο το προσωπικό του τυπογραφείου που σήμερα μας υποδέχτηκε.

Ευχαριστούμε θερμότατα και τις μητέρες συνοδούς για την πολύτιμη βοήθεια και για την άριστη συνεργασία, προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να απολαύσουν με ασφάλεια αυτή την επίσκεψη.

4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης,

δράσεις 2022-2023.

Αφήστε μια απάντηση