Το νέο Έτος.- Ο Χρόνος και οι μήνες.

2023 1

Καλοσωρίζουμε το νέο έτος. 

1. Φύλο εργασίας/εμπέδωσης: Τα παιδιά, αρχικά, προσπαθούν να εντοπίσουν τα ψηφία “2”, “0”, “2”, “3” στην εικόνα και να τα βάψουν. Κατόπιν, τη χρωματίζουν με τον τρόπο που επιθυμούν.



Λήψη αρχείου

Πηγή φύλλου εργασίας: https://www.homemade-gifts-made-easy.com/

2. Πίνακας απεικόνισης του χρόνου, χωρισμένου σε 4 εποχές και σε 12 μήνες. Επεξεργασία, περιγραφή χαρακτηριστικών κάθε μήνα, προσπάθεια εκμάθησης των μηνών.

.jpg

3. Λαϊκό ελληνικό παραμύθι: “Η κυρά-Καλή και οι δώδεκα μήνες.” Ακρόαση παραμυθιού.

4. Ποιήματα για τους μήνες που έγραψαν οι παιδαγωγοί σε συνεργασία με τους μαθητές/μαθήτριες της τάξης του 2021 και φύλλο εργασίας/κατασκευή: ο κύκλος των μηνών.*1 

kyklos

5. Τραγούδι “Δώδεκα μήνες αθλητές” από το άλμπουμ “Εδώ Λιλιπούπολη”, διεύθυνση ορχήστρας: Μάνος Χατζιδάκις, σύνθεση: Δημήτρης Μαραγκόπουλος, στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή.*2 

6. Έχοντας αποτυπώσει τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε μήνα, την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσουμε να κατασκευάσουμε το ημερολόγιο του 2023 για τις τάξεις μας.

Συνεχίζεται…

**********

*1. Πηγή φύλλου εργασίας: proscholika.blogspot.com.

*2. Το video ανακτήθηκε από τον χρήστη στο YouTube “Αντώνης Κοντογεωργίου” στις 19/01/2023. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς. Χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Αφήστε μια απάντηση