Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Χριστουγεννιάτικες δράσεις 2022 (εβδομάδα από 19/12/2022 έως 23/12/2022)

1.Τμήμα 1ο και Τμήμα 2ο:

– Συμμετοχή στον διαγωνισμό αφίσας «Το αστέρι της Ευχής» και δημιουργία του αστεριού του 4ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης.

.

– Κατασκευή χριστουγεννιάτικων καρτών και στολιδιών.

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΠΛΑΙΣΙΟ

(πηγή ιδέας: μία παλία κάρτα της UNICEF) 

ΚΟΛΛΑΖ

(πηγή ιδέας: εκπαιδευτική ομάδα στο Facebook) 

– Πρόσκληση των μαθητών/μαθητριών του δημοτικού για να μας πούνε τα κάλαντα σε άλλη γλώσσα. Επίσκεψη της Ε΄ τάξης του συστεγαζόμενου 11ου Δημοτικού Σχολείου με την καθηγήτρια κ. Ελένη Χαραλαμπίδου. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα στα Γαλλικά.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

– Επεξεργασία της ιστορίας της γέννησης του Χριστού και του παραμυθιού “Οι Τρεις Μάγοι”, Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Εικονογράφηση: Γκεντάνι Σπίριν, εκδόσεις: Παπαδόπουλος.

.jpg

– Συζήτηση για την τέχνη της εικονογραφίας/αγιογραφίας. Φύλλο Εργασίας που ετοίμασε η αγιογράφος Αναστασία Θεοχαρίδου για το 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης.

ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΓΟΙ

– Επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών της Ε΄τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης για να ψάλουν παραδοσιακά κάλαντα. Επικεφαλής ομάδας ο κ. Κωνσταντίνος Σαπουντζής, δάσκαλος της τάξης.

.jpg

– Υλοποίηση εορταστικού “πιτζάμα πάρτι”. Οι μαθητές/μαθήτριες φορώντας τις πιτζάμες τους, έπαιξαν, ξάπλωσαν ακούγοντας χριστουγεννιάτικη μουσική και αναμένοντας τον Άγιο Βασίλη, συμμετείχαν σε ψυχοκινητικά παιχνίδια, παρακολούθησαν σε video το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι”, και απόλαυσαν την αφήγηση του παραμυθιού “Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” (συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς, εικονογράφηση: Μιχάλης Κουντούρης, εκδόσεις: ΚΑΛΕΝΤΗΣ).

3 1

5 1

1 14

.ΜΑΡ.ΣΕΝ.

– Επίσκεψη του Άγιου Βασίλη στο Νηπιαγωγείο προκειμένου να γνωρίσει τα παιδιά, να τους μοιράσει δώρα επιβραβεύοντάς τους για την άριστη συμπεριφορά τους και να χαρίσει στο σχολείο βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη. Ένθερμη υποδοχή του από τους μαθητές/μαθήτριες, που συζήτησαν μαζί του και του τραγούδησαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

ΒΑΣΙΛΗΣ

– Επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών της Α΄τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου , προκειμένου να μας πούνε τα κάλαντα και να συναντήσουν τους παλιούς τους φίλους. Επικεφαλής ομάδας η κ. Αγγελική Αθανάτου, δασκάλα της τάξης.

ταξη– Επίσκεψη του 4ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης στα συστεγαζόμενα δημοτικά (11ο Δ.Σ και Δ.Σ “Χαρίσιος Μεγδάνης”), όπου τα νήπια τραγούδησαν στα ελληνικά και στα αγγλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

1

2

.jpg

– Πρόσκληση από τον κ. Σωφρόνη Ευθυμιάδη, καθηγητή Θεατρικής Αγωγής, να παρακολουθήσουμε θεατρικό δρώμενο μαζί με τους μαθητές/μαθήτριες του τμήματος Β2 του Δ.Σ. “Χαρίσιος Μεγδάνης”.

1

– Επίσκεψη του Τμήματος 1 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουμε τη χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα” από τους μαθητές/μαθήτριες της Β΄τάξης με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Μαρίνα Κοτσίδου. Η χορωδία και η ορχήστρα απαρτιζόταν από τους μαθητές/μαθήτριες της Στ΄Τάξης με μαέστρο τον καθηγητή μουσικής κ. Βασίλη Λάσπα.

.jpg2.Ολοήμερο Τμήμα:  

– Κατασκευή χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών και κάρτας.

ΟΛΟΗΜΕΡΟ

ΚΑΡΤΕΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

– Κατασκευή Χριστουγεννιάτικης αφίσας και δωρεά αυτής στο Παιδιατρικό Τμήμα του Μαμάτσιου Νοσοκομείου Κοζάνης.

2

3.Τμήματα 1 & 2 Αγγλικής Γλώσσας:

– Κατασκευή ομαδο-συνεργατικού κολλάζ : “Christmas candy sticks”.

ΚΟΛΛΑΖ

**********

Ευχαριστούμε θερμότατα:

Τον κ. Μιχαήλ Τσιρέκα, πατέρα νηπίων, που -με την υπέροχη ιδέα του να ντυθεί  Άγιος Βασίλης- πρόσφερε χαρά στους μαθητές/μαθήτριές μας καθώς και την σύζυγό του κ. Ευφημία Κωνσταντινίδου και τα τέκνα τους για τη μεγάλη δωρεά εξαιρετικά επιλεγμένων παραμυθιών στη σχολική μας μονάδα, προκειμένου να εμπλουτίσουν τη δανειστική μας βιβλιοθήκη.

Την κ. Πελαγία Γαλλίδου, μητέρα νηπίου, για τη δωρεά χριστουγεννιάτικου δέντρου, ώστε από του χρόνου να στολίζουμε μεγάλο έλατο στο σχολείο μας.

Τις κυρίες και τους κυρίους του Συλλόγου Γονέων για την αγορά των δώρων που ο Άγιος Βασίλης μοίρασε στα παιδιά, καθώς και όλους τους γονείς των μαθητών/μαθητριών για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Καλές γορτές σε όλους! Ευχές από τους μαθητές/μαθήτριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 4ου Νηπιαγωγείου Κοζάνης!

Αφήστε μια απάντηση