28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την επικαιρότητα και τον επικείμενο εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης στο πλαίσιο της διαθεματικότητας υλοποίησε τις ακόλουθες δράσεις με τους μαθητές/μαθήτριες:

  • Αναφορά στα Ιστορικά γεγονότα (γνωστικό αντικείμενο: Ιστορία).
  • Συλλαβισμός της λέξης «ΕΛΛΑΔΑ», απαρίθμηση των συλλαβών αυτής και σύνθεση της λέξης (παθητική γραφή) γράμμα-γράμμα (γνωστικό αντικείμενο: Γλώσσα).

.jpg

  • Σχετικό φύλλο εργασίας/εμπέδωσης στο οποίο οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να βάψουν τον χάρτη της Ελλάδας και να εντοπίσουν τα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη «ΕΛΛΑΔΑ» (γνωστικό αντικείμενο: Γλώσσα).

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Σύνθεση σε παζλ του χάρτη της Ελλάδας (γνωστικά αντικείμενα: Γεωγραφία, Μαθηματικά – χωρικές σχέσεις/προσανατολισμός).

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Εκμάθηση σχετικών με την επέτειο τραγουδιών: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Εθνικός Ύμνος» (γνωστικό αντικείμενο: Μουσική).
  • Δώρο/κατασκευή προς τους μαθητές «Φανταράκια» (γνωστικό αντικείμενο: Εικαστικά).

.jpg

  • Επεξεργασία του αντιπολεμικού παραμυθιού «Πατάτες, πατάτες», Anita Lobel, μετάφραση Μάνος Κοντολέων, εκδόσεις: Άγκυρα. Ακρόαση του παραμυθιού, συζήτηση, περιγραφή των εικόνων και ανα-αφήγηση της ιστορίας. Κατανόηση του νοήματος και των μηνυμάτων της και απόδοση σε φύλλο εργασίας μίας σκηνής που εντυπωσίασε τους μαθητές/μαθήτριες (γνωστικά αντικείμενα: Γλώσσα, Λογοτεχνία, Εικαστικά).

ΠΑΤΑΤΕΣ

Το σχετικό παραμύθι μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον ακόλουθο video:

Χρόνια πολλά!

***********

– Το βίντεο με το παραμύθι «Πατάτες, πατάτες», ανακτήθηκε από την χρήστη στο YouTube «Σοφία Δομιανοπούλου» στις 25/10/2022. Χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

– Τόσο το παιχνίδι συλλαβισμού της λέξης «ΕΛΛΑΔΑ» όσο και το σχετικό φύλλο εργασίας/εμπέδωσης με τον χάρτη της Ελλάδας και τα γράμματα της λέξης υπήρχαν στο αρχείο της σχολικής μονάδας και αξιοποιήθηκαν (δεν δημιουργήθηκαν) από το διδακτικό προσωπικό μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Αφήστε μια απάντηση