28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την επικαιρότητα και τον επικείμενο εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το 4ο Νηπιαγωγείο Κοζάνης στο πλαίσιο της διαθεματικότητας υλοποίησε τις ακόλουθες δράσεις με τους μαθητές/μαθήτριες:

  • Αναφορά στα Ιστορικά γεγονότα (γνωστικό αντικείμενο: Ιστορία).
  • Συλλαβισμός της λέξης «ΕΛΛΑΔΑ», απαρίθμηση των συλλαβών αυτής και σύνθεση της λέξης (παθητική γραφή) γράμμα-γράμμα (γνωστικό αντικείμενο: Γλώσσα).

.jpg

  • Σχετικό φύλλο εργασίας/εμπέδωσης στο οποίο οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να βάψουν τον χάρτη της Ελλάδας και να εντοπίσουν τα γράμματα που συνθέτουν τη λέξη «ΕΛΛΑΔΑ» (γνωστικό αντικείμενο: Γλώσσα).

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Σύνθεση σε παζλ του χάρτη της Ελλάδας (γνωστικά αντικείμενα: Γεωγραφία, Μαθηματικά – χωρικές σχέσεις/προσανατολισμός).

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • Εκμάθηση σχετικών με την επέτειο τραγουδιών: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Εθνικός Ύμνος» (γνωστικό αντικείμενο: Μουσική).
  • Δώρο/κατασκευή προς τους μαθητές «Φανταράκια» (γνωστικό αντικείμενο: Εικαστικά).

.jpg

  • Επεξεργασία του αντιπολεμικού παραμυθιού «Πατάτες, πατάτες», Anita Lobel, μετάφραση Μάνος Κοντολέων, εκδόσεις: Άγκυρα. Ακρόαση του παραμυθιού, συζήτηση, περιγραφή των εικόνων και ανα-αφήγηση της ιστορίας. Κατανόηση του νοήματος και των μηνυμάτων της και απόδοση σε φύλλο εργασίας μίας σκηνής που εντυπωσίασε τους μαθητές/μαθήτριες (γνωστικά αντικείμενα: Γλώσσα, Λογοτεχνία, Εικαστικά).

ΠΑΤΑΤΕΣ

Το σχετικό παραμύθι μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον ακόλουθο video:

Χρόνια πολλά!

***********

– Το βίντεο με το παραμύθι «Πατάτες, πατάτες», ανακτήθηκε από την χρήστη στο YouTube «Σοφία Δομιανοπούλου» στις 25/10/2022. Χρησιμοποιείται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

– Τόσο το παιχνίδι συλλαβισμού της λέξης «ΕΛΛΑΔΑ» όσο και το σχετικό φύλλο εργασίας/εμπέδωσης με τον χάρτη της Ελλάδας και τα γράμματα της λέξης υπήρχαν στο αρχείο της σχολικής μονάδας και αξιοποιήθηκαν (δεν δημιουργήθηκαν) από το διδακτικό προσωπικό μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.